Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 8

• 51 627
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
Невена, по моята логика всяко нещо, което се прави "с кеф", както казваш, е полезно Grinning

С голям кеф ядях торти. Не помогна  Laughing

Добре де, тая куркума къде я слагате? Аз знам, че само на ориз върви  newsm78

Аз да питам Невена за витамин С-то. Нали препоръчителната доза е 500мг. Ако си взема аскорбинова киселина на прах, значи ли, че трябва да взимам по половин грам от нея, т.е. 1гр от нея съдържа ли чисто вещество витамин С 1000мг или на грам се пада по по- малко?
Не го обясних мн добре, ама като с магнезия примерно- в 500г от популярните има по 20 и няколко чист усвоим магнезий. Май с аскорбиновата не е така. Каквото приемеш, толкова витамин е. Или бъркам нещо?

За вит. С на прах две неща да знаеш.
Първо - една мерителна лъжичка се води май 150 ако не се лъжа. Може и 100, не знам.Трябат ти поне 4 на ден примерно. Не може да ги изпиеш наведнъж. Защото ще усвоиш много малка част и другото ще изпикаеш. Трябва на 4 приема през деня. А на повечето ежедневието не позволява.
Второ - четох, че разтворен витамин С, седящ цял ден във вода, не е полезно. Сменял си формата и ставал вреден.

# 241
  • Paris, France
Catcher, на тебе в момента ти трябват конски дози Вит Ц. Тук при болно гърло дават 3х1000мг на ден. Същото след операции. Той помага да се рециклират другите витамини, които също не са ти в цветущо състояние. Аз пиех колкото ми падне. На върха на лъжица и тургам, както казваше една дружка, докато загаси бикарбонат, така че да е леко кисел. Така не дразни стомаха аскорбинова киселина или лимонената, бикарбонат не разваля стомашната киселина, и с три куршума 5 заека, дето се вика. Аскорбинова киселина е чист Вит Ц. Формулата е C6H8O6. Свързаната с натрий, калий, магнезий е сол на аскорбинова киселина и се нарича аскорбат. Ако угасиш калиев бикарбонат с аскорбинова киселина получаваш калиев аскорбат. Пие се далеч от йод, ако пиеш и да не е с мазна храна, защото ставал вреден в стомаха. И като разтвориш с вода пиеш веднага. Не да си направиш литър вода и да пиеш през деня, примерно.Гледах да пия сутрин. Някой пият по цял ден, ама аз не мога. Идеалното е с плод или зеленчук без мазнина. Така се усвоява най-добре. Един грам е добре за начало. С повече може да получиш разстройство. Ако наблегнеш на Вит Б12 от естествена храна може и повече да пиеш Вит Ц

калий - много важен при ниско калорични и кетогенна диети. Дават калиев цитрат на децата, които слагат на такава диета заради загуби на калий, но и за да се предотвратят камъни в бъбреците. С тази добавка броят получили камъни се намалява 7 пъти. Отделно магнезий.

D chiro inositol - в яйцата го имало в обилно количество. Ако ги увеличиш, аз така направих, може да вземеш само миоинозотол. Той си ти трябва в момента.

Челебитка- съдържанието на масло в семето е 50%. Затова купувам семе. Тук маслото, с името Хаба Сауда се продава в арабските магазини. В Исляма вярват, че лекува всичко. Пророкът бил казал, че само мъртъв не вдига. Наистина помага за кръвно и алергии. Предпочитам семките, че мога да ги слагам в салати.

Елора, ми те са полезни тортите. Аз през ден ям парче торта сега. Сметана, какао, масло, бадеми, орехи, лешници, малини, белтъци, жълтъци, мед, кисело мляко, желатин, кайсии, ягоди, малини. Повечето от тези неща ги ядем в което режим. Само малко захар и брашно объркват работата, обаче ако тръгнем да ходим бързо веднага след храненето захарта и инсулинът не мърдат при не диабетик. Честно. Има торти, в които има много, много малко захар.

Правя бадемова Пана Кота с Амаретто, сметана, желатин и мъничко захар. Слагам повече желатин и по-малко захар. Сосът е равни части захар, какао и вода, но аз увеличавам какаото и намалявам захарта. Няма брашно. След една огромна купа шопска салата и телешки език този десерт е прекрасен. Във филия хляб има повече въглехидрати.

В малко парченце торта Гараш или Опера няма кой знае каква захар. Е, калорично е, но е идеално преди вечерна разходка.

Вие няма да седите цял живот ИР.

Ох, спирам, че ми текат лигите.

# 242
Аз слагам куркума във всяко ястие в което има сос или чорба.Да речем яхнии(пилешки, тиквички, гъбени)на всякакви супи.В ориза също за да стане по жълтичък и апетитен.В гювеч може да се ръсне в кайма можеш да я омесиш.Във всяко ястие е вкусна 🙄

# 243
Куркумата си е специфична, не е наша подправка и аз я слагам в къритата, в сабджи и в други индийски ястия, както са ми записвали рецептите преди години. Тогава в Б-я нямаше куркума и ми изпращаха познати от Сирия. Ами не знам колко се дебелее от индийските ястия. Аз се научих да си ги готвя през 90-та година на миналия век, но надебелях едва преди 3 години.....

# 244
  • Ню Йорк
Уф, много съм зле Sad  Разстройство вече седмица и без изгледи за намаляване. Направо се отчайвам.

# 245
  • в огледалото на живота
Уф, много съм зле Sad  Разстройство вече седмица и без изгледи за намаляване. Направо се отчайвам.
Консултация с лекар?
Защо не  вземаш капсули от типа на стоперан,лопедиум....

# 246
  • Ню Йорк
Консултация с лекар?

Взимам ежедневно, не помагат Sad

# 247
Консултация с лекар?

Взимам ежедневно, не помагат Sad

Това трябва да помогне!

# 248

Преживях подобно нещо преди 2 години. Изпих какво ли не - 2-3 опаковки имодиум, пробиотици разни и де който каквото ми рече. Нищо! Накрая една съседка, медицинска сестра, пенсионерка ми рече да си взема 2 ампули гентамицин от аптеката и да ги изпия през 12 часа. Представи си колко съм била на края на силите си, за да го направя. Обаче изпих първата ампула и дотам беше. Втора не се наложи да пия. Не ти давам такъв съвет, просто споделям.

# 249

Елора, ми те са полезни тортите. Аз през ден ям парче торта сега. Сметана, какао, масло, бадеми, орехи, лешници, малини, белтъци, жълтъци, мед, кисело мляко, желатин, кайсии, ягоди, малини. Повечето от тези неща ги ядем в което режим. Само малко захар и брашно объркват работата, обаче ако тръгнем да ходим бързо веднага след храненето захарта и инсулинът не мърдат при не диабетик. Честно. Има торти, в които има много, много малко захар.

Правя бадемова Пана Кота с Амаретто, сметана, желатин и мъничко захар. Слагам повече желатин и по-малко захар. Сосът е равни части захар, какао и вода, но аз увеличавам какаото и намалявам захарта. Няма брашно. След една огромна купа шопска салата и телешки език този десерт е прекрасен. Във филия хляб има повече въглехидрати.

В малко парченце торта Гараш или Опера няма кой знае каква захар. Е, калорично е, но е идеално преди вечерна разходка.

Вие няма да седите цял живот ИР.

Ох, спирам, че ми текат лигите.

Къде живееш? И кога ще правиш торта?  Joy
Аз си купувам торта веднъж в месеца. На цикъл. Или цяла торта и изяждам парче, другите я омитат.
За правене нямам време.
Ако ми се прииска и имам време бих спретнала някоя по-близо до нашия режим.
За витамин С. Колко според теб трябва да пием? Аз пия на Цетебе от 500 по една. Във витамина В комплекса на солгар има 250. Стига ли според теб?

Мерси Chief Montesuma, ще взема да слагам куркума навсякъде  Laughing

Принцесо, а пробва ли с малко варен ориз?

# 250
Уф, много съм зле Sad  Разстройство вече седмица и без изгледи за намаляване. Направо се отчайвам.

Преживях подобно нещо преди 2 години. Изпих какво ли не - 2-3 опаковки имодиум, пробиотици разни и де който каквото ми рече. Нищо! Накрая една съседка, медицинска сестра, пенсионерка ми рече да си взема 2 ампули гентамицин от аптеката и да ги изпия през 12 часа. Представи си колко съм била на края на силите си, за да го направя. Обаче изпих първата ампула и дотам беше. Втора не се наложи да пия. Не ти давам такъв съвет, просто споделям.

Много правилно. Peace
Разстойството може да е с бактериален причинител и точно с АБ се лекува.
На мен пролетта ЛЛ ми изписа Ципрофлоксацин, след тридневни безуспешни опити с какви ли не прахчета и имодуими. На втория прием спря.

# 251
Мен на почивката ме хвана разстройство и се оправих с активен въглен.

# 252
  • София
Елора, Невена живее в Париж. В нашата къща на всички им се е доходило, давай да се вдигаме натам Simple Smile

# 253
  • Ню Йорк
При гастрото ли да отида или при личната или ри някой друг лекар?

# 254
Шарки, да тръгваме. Чакаме само адреса  Laughing

Принцесо, и активен въглен пробвай.

Общи условия

Активация на акаунт