Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 8

• 50 729
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
    От един месец пия Метфогама и спазвам диета, поставена от ендокринолог. С ИР съм.Пикочната киселина ми е над нормата. Дали ще се нормализира ли след провеждане на терапията? Възможно ли е да ме болят краката под коляното?
Ами от високата киселинност ставите се скапват аз получих коксартроза....ако те болят краката ти трябва ортопед и рентген да се види причината.Както и диета.

# 121
  • Paris, France
В Кандиларов правят ли кортизол от слюнка?

Не знам. В Цибалаб правят. В България се изследвам в Цибалаб. Не им правя реклама, но съм доволна, защото си разбират от работата. ОГТТ се прави както трябва и няма неприятни изненади като да не измерят глюкоза и инсулин на първи час.

jof, Свалих пикочна с цитрат. Метфогамма и диета не мисля, че ще я свалят особено. Още с първите дни прием на цитратите и диета спряха да ме болят стави и да тракат. Пий си изписаното и си яж салатите!

Качър, връщам се от мазето. Ето какво намерих върху опаковката:

ВАКИ-ХИМ ООД
Гр. Пловдив, бул. Марица 97а
Тел/факс 032 23 10 23
GSM 0888 312 573

Преди години написах в Гугъл 1кг Аскорбинова киселина и излезе пловдивски сайт. Търсих, но фирмата, чиито координати давам произвежда или внася торове. Освен да им звъннеш. Утре ще покрива за лимонтузуто да видя дали е от същата фирма. От една фирма ги поръчах заедно. Цената не я помня, но не е скъпо. Ако намериш сайта, или друг хубав, свиркай!

Монтесума, видях в изследванията ти, че кръвта ти се съсирва леко по-бързо от нормалното. Пиеш ли нещо за това?

Левкоцити и гранулоцити те са ти повишени. Не на горна граница ами извън нея. Болна ли беше преди изследването? В смисъл някаква инфекция. Гранулоцитите винаги са повишени при диабет, може би защото доста бактерии обожават захарчица. Пиеш ли някакви имуностимулатори?

# 122
 Натриев цитрат ли?

# 123
  • Пловдив
Това, че не ядеш въглехидрати, а ти ядеш от ставането и то доста, не значи, че не можеш да го произведеш. Ти си машина за захар в момента.

Какво значи това от къде как се произвеждат ?
Питам защото и аз се чудя как през деня при положение че ям подържам по ниска КЗ от колкото ми е сутрин на гладно ?

Чудя се как се самопроизвежда без въглехидрат?

Иначе да споделя в Неделя не устоях на домашно отгледан прясно сготвен смилянски фасул..... Пих естествено метформин с яденето , ама това не значи че нямах  КЗ над 10 -  измерено 2 часа след това
Понеже знам че не хубаво КЗ да се държи така пих и https://www.iherb.com/pr/Solgar-Lipotropic-Factors-100-Tablets/15708
почти мигновенно падна на 5 и нещо слава богу
Но сега знам че тези бобовите /както и експеримента ми с царевица преди време / изобщо не са за мен

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 16:47 от MAMA GALQ

# 124
Напротив Невена, в кетоза бях, с кетотела в урината, ацетонов дъх, и отслабването тръгна. Сутрешният инсулин явно ми е бил висок, и по някое време е спадал, за да се случи това. КЗ ми беше 3,7-3,8 - такива стойности казват тялото само си поддържа дори и грам въглехидрат да не поемеш. Голяма мъка беше, голямо изтощение. Сега ако можех да се върна назад бих се замислила поне в началото за хапчета, за да свалят инсулина докато вляза в кетоза. После не знам защо се изплаших, че прекалено дълго я държа и увеличих въглехидратите на 40 грама. Направо все едно съм си в задържане в момента. Казваш, не е страшно и по-продължително време? Имам още 10 кг да свалям, да взема пак да вляза в кетоза?

# 125
Какъв е този препарат,кой ти го изписа или от къде знаеш за него?

# 126
  • Ню Йорк
Аз в кетоза не искам да влизам.
Цибалаб не ми е удобно, ще трябва да го помисля.

Кой каза, че шоколада е вреден Wink

https://bistro.bg/article/idei/122-godishnata-zhana-kalman-vinag … oto-i-ribata.html

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 17:16 от Галактическа принцеса

# 127
  • Paris, France
Мама Галя, черният дроб произвежда глюкоза от протеини чрез глюконеогенеза. Когато няма достатъчно протеини в храната разгражда собствен мускул (кахексия). Когато сме в кетоза караме на кетони. Тогава не се разгражда мускул, или не кой знае какъв. В кетоза получаваме енергия от ацетоацетат и бета хидроксибутират. Нормалният организъм минава лесно и бързо от глюкоза, когато я има към кетони. ИР организмът не може и като падне глюкозата черният дроб избълва нова. Като свърши, ако я изгориш, например, почва да разгражда мускул. И така докато инсулинът не падне. Затова ИР и диабетиците 2 често са с форма на ябълка - тънки крака и плосък задник и голям корем, който виси или стърчи. Част от излекуването, крайният етап е връщане на мускулна маса и стягане на корсета (коремни мускули и бедра).

Сутрешната ти висока КЗ най-вероятно се дължи на "Феномен на утрото" (Down phenomenon). Черният дроб избълва глюкоза, която предвидливо е произвел през нощта за да си бодър и да имаш енергия сутрин. Може и да не е свързано с ИР. Чела съм от хора, че са пратени на ОГТТ заради висока захар сутринта, нещо като 6-7ммол/л. ОГТТ е нормален, с ниска захар и инсулин. Има и друга причина, Somogyi effect или нещо подобно се казваше. Причината е компенсиране на Хипогликемия през нощта и черният дроб изхвърля глюкоза.

Галактическа, защо не искаш кетоза? Ако дълго се храниш ВМ без да си в кетоза влошаващ ИР и разграждащи мускул. После И.  чувствителност става още по-лоша.

Бледолилава, ясно. Свалянето, ако е висок на гладно отнема повече време. Но накрая тръгва процесът и това е важното.  На мене ми казаха да пия късно вечер Метформина за да е нисък сутринта.

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 17:24 от Nevena Virolan

# 128
Неви
Не помня може и да съм боледувала преди това.Аз съм с хроничен ларингит и често боледувам

# 129
Бледолилава, извинявай, мислех, че на първия инсулин си пушила.

# 130
Невена, цял ден чета и пиша на пресекулки, сега вече имам време хубаво да осмисля написаното от теб. С първоначално двуцифрено число инсулин колко време мислиш, че е необходима да се придържам към строг режим, за да свикне тялото с новите, нормални стойности? Аз продължавам да се ограничавам от абсолютно всичко, от което се ограничавам от самото начало. Единствено съм увеличила 20-30 грама плодовете и 100-тина грама зеленчуците. От там са ми въглехидратите /бяха до 30, сега са до 40-50/. Последните три месеца откакто съм с увеличени В, единствено една чаша бяло вино съм изпила. Нищо друго не смея, а чета, как някои си хапват това-онова и не им се отразява явно. Идва зима и така обичам боб с туршия Grinning Сладко не ми се яде, но скоро ще свършат и горските плодове и трябва или замразени да ям, или ябълки, круши, киви, портокали. Колко време да се въздържам, докато привикне тялото към ниския инсулин? 4-5 ми е в момента. Но също искам да сваля още 10 кг. Мисля, че от това няма да се повлияе нивото на инсулина и да стане още по-нисък. Да вляза ли отново за 2 месеца в кетоза и да ги сваля или да продължавам като в момента по 1,5-2 кг на месец да ги свалям?

П.п. Закуската ми е малко плод с 2-3 пълни лъжици домашно кисело мляко и понякога орехи. Затова ме интересуват плодовете. Когато бях в кетоза основно яйца, месо и зеленчуци закусвах, но тъй като това обядвах и вечерях, в един момент вече ми се догади. С плодовете съм от доста време /но горски/ и инсулинът си пада, не му пречи. Специално се изследвах когато почнах тази закуска за да видя какво се случва със захарта и инсулина. Само че тогава сметана ядях, сега я замених с мляко заради повишения холестерол.

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 19:20 от Бледолилава

# 131
  • Ню Йорк
Тъкмо слушах какво яде една гимнастичка и ми идва да припадна от ужас.

Закуска – парче сирене
Обяд – чаша вода с лъжица мед
Вечеря – парче кашкавал с половин круша

И 6 часа тренировки - как не умират от изтощение.

# 132
Тъкмо слушах какво яде една гимнастичка и ми идва да припадна от ужас.

Закуска – парче сирене
Обяд – чаша вода с лъжица мед
Вечеря – парче кашкавал с половин круша

И 6 часа тренировки - как не умират от изтощение.

Ми тъй човек може да изкара ден или два ама за трайна диета.....?

# 133
Така са гимнастичките. Луди жени.
Слушала съм и друг път за тия техни режими.
Професията им не е до живот. И не вярвам след години тези жени да пращят от здрави.

# 134
В онова видео, което търсех, кардиолозите казаха, че спортистите умират 3 пъти повече от сърдечна смърт, отколкото неспортуващите хора.

Общи условия

Активация на акаунт