На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 18

• 126 439
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • вкъщи
Ние си купуваме Барила, които тук са към 3 лв, там са около 2 лири. Перфектни са.

# 181
  • Пловдив
Записвам се едва сега.

Макароните, които бяха похвалени, са FILIZ.
Благодаря, точно тези!

# 182
Благодаря за отговорите за магазин Гратис!
А този магазин за козметика https://www.eveshop.com.tr/ има го в Лозенград, а в Одрин някой знае ли дали го има?
     Може ли някои да обясни къде е този магазин в Лозенград ?

# 183
Искам да попитам, кой ден е най-подходящ за пазар на дрехи, перилни препарати в Одрин и къде да отида по-точно....интересуват ме по конкретно качествени реплики, мерси за вниманието.

# 184
А този магазин за козметика https://www.eveshop.com.tr/ има го в Лозенград, а в Одрин някой знае ли дали го има?

Магазин Гратис в Лозенград: (на мястото ан този магазин)
https://www.google.bg/maps/@41.7336622,27.2226929,3a,75y,175.04h,91.93t/data=!3m7!1e1!3m5!1snVfF2qR0AQEnsMUMCItZJw!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DnVfF2qR0AQEnsMUMCItZJw%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D235.45445%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656

Магазин ЕВЕ в Лозенград: ( в неделя имаще -50% )
https://www.google.bg/maps/@41.7340257,27.2231027,3a,75y,295.7h,82.37t/data=!3m6!1e1!3m4!1sWHXrlx_5ui-ymdyd5uONtQ!2e0!7i13312!8i6656

# 185
  • ...живея на последния етаж...
Записвам се едва сега.

Макароните, които бяха похвалени, са FILIZ.
Благодаря, точно тези!

Филиз наистина са хубави, обаче каквито и да вземете, все стават. Последно бях купила за проба едни с марка Мигрос по 1,05лири. Нормални спагети, пак ще купя.

# 186
За да си взема ДДС на митницта при влизане в България, може ли да представя само касовата бележка или трябва да представя и фактура?

# 187
Знаете ли кои са магазините или складовете, от които зареждат по магазините в България и онлайн "бутиците"?

# 188
KRASI1982 - аз съм тук Simple Smile

krystal93 - сложен въпрос.. в Истанбул (мертер-аксарай-гунгорен и тн.)  са хиляди..
и в тр и в бг всичко почва от тези складове.. там се купува стоката на килограм или на мин 5-10 броики на артикул..

Ивайло Рудев : интересуват ме по конкретно качествени реплики : отговора се крие горе..
в Едирне едвали ще намериш качествени реплики

росинка : преди 2 3 месеца купувах persil color jel - 4,2 lt-60 yıkama за 23 tl от склада на Henkel в Гебзе град, Но после прикриха продажбата.. сега виждам пише 39 tl.   ...уххх..

Естрея, ICAN   : www.koctas.com.tr , www.evidea.com   www.gittigidiyor.com.tr

DERIMOD има промо, донеси старото кожено вземи новото за 750 тл - иначе са по 1000 тл кожените модели..

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 23:50 от BsrnX

# 189
  • Варна
Здравейте отново!
Прибрахме се след ново сериозно висене на МТ - снощи около 3 часа и половина.
Скрит текст:
Застанахме малко преди 22 ч. и минахме малко след 1. Опашката бе по-голяма от миналият път, времето за преминаване -малко по-дълго. Автобусите минаваха на отделните гишета, които са си за тях и този път работеха. Гастарбайтери нямаше, както обикновено. Основно бургазлии, варненци и румънци. Не са ни ровили багажа. Може би ни съжалиха със спящото в ръцете ми, но само погледнаха и ни пуснаха. Освен недоизпития айрян имахме две малки кутийки - една с бяло сирене и една с "млечни капки", та нямаше да е загуба, но при пълен багажник и половин задна седалка не ми се мисли, ако бяха поискали  да вадим. На колата преди нас се позабавиха, но не разбрах за какво. Стори ми се, че носи някаква мебел, обаче май за нещо зад нея се чудиха дали да направят проблем. Пуснаха я.
Предния ден влязохме през Касадес...
Скрит текст:
Излизащите от Турция бяха доста и ги бяха пуснали двупосочно, та се наложи да изчакаме да се освободи нашия "коридор", за да минем. Стана бързо, а турският митничар на "багаж контрол"-а, за моя изненада, съумя да проведе разговор на английски. Пунктът е малък, но се работи доста експедитивно, струва ми се. Говоря за турската страна, гръцката няма какво да я коментирам.
На ГКПП-то, както и по Егнатия одос, видяхме доста гастарбайтерски коли. Явно и от там минават някои.
Понеже пристигнахме късно в събота, успяхме само да хапнем в Айдън - тава джигера и там е 22, тавук тава - 18. Отразихме и сладолед от близката сладоледаджийница - май беше ONDO. Харесахме го още миналия път. Една топка е 1.50 TL.

Вчера минахме по главната и през Ераста.
Скрит текст:
За втори път (толкова ни се е налагало да търсим) дежурната аптека беше в пресечка на "Чилингилер", малко преди площадчето с Метларя, ако идваш отдолу, вляво. Цените не са завишени - това във връзка с мнение по-назад, което оставя впечатление, че дежурните аптеки продават по-скъпо. (Цените от сайта на закупените от мен лекарства предполагаха сметка от 46.94... взеха ми 47.) Както винаги, на останалите имаше листи с инфо за дежурните в събота и неделя. Когато се приближих до аптеката срещу бюрекчийницата на Чилингилер, за да видя листите, веднага един човек ми посочи и обясни къде е дежурната, без да съм търсила помощ. Та, винаги ще ви насочат, ако попитате. Останалата съм с впечатление, че едната от двете дежурни винаги е около или на главната.
Купихме някои неща от покрития пазар до главната. И аз се обзаведох с чанта за 30 лири. Естествено не е изцяло от естествена кожа, но е симпатична и много лека. Ще видим колко ще изкара.
В Ераста, в магазина на Kemal Tanca има идеални намаления от 50-70%. Извън това за втори продукт има още 30%. За малкия харесахме чудни пролетно-есенни обувки, намалени от 300 на 80 лири. За жалост нямаха по-голям номер, а аз исках да взема с перспектива. Купихме му маратонки от Адидас за 155 (от 250) и яке от Н&М за 80 лири - шушляково, с поларена подплата. И маратонките, и якето са с Мики Маус, от Дисни колекциите.
От Мигрос в Одрин и Кипа в Лозенград също понакупихме някои неща.
Памперс гащите четворка излизаха по 77 куруша (кашон 78 броя за 59.90, #5 и #6 бяха на същата цена, но са по-малко бройки, разбира се).  Мисля, че това им е непромоционалната цена, защото в средата на август бяха 52.90, но и така са много изгодни.
Олио Yudum 5 литра беше 33.95 лири.
Понеже ползваме много бебешки сухар, най-после се сетих да проверя как е там... Ами, 3 лири е, срещу цена между 1,40 и 1,85 лв. тук...
Препоръчаната марка макаронени изделия Filiz бяха на промоция - 2,05 за пакет от 500 грама (само цветните фусили са по 350 грама).
Перилни не съм купувала,
Скрит текст:
защото имам много, а и взех гръцки, но по повод сметките... От турските трябва да се слага повече, но аз слагам по-малко от тяхната доза и пак съм доволна. За сравнение в качеството с продаваните тук не може да става и дума, ако ще и без пари да ми ги дават.
До борсите не отидох да питам за работното време, но иначе по центъра работеше всичко и беше пълно с българи и гърци.
Кафе пихме на главната. Хубаво турско кафе, поднесено с вода е 4 лири. В магазинчето продават и тяхна марка подправки (имаше питания наскоро).
Отпред има масички под голяма тента. Намира се под пресечката на рибния пазар. По главната и в покрития има и други baharat-и.
Сори за чаршафа, ама се надявам, че има полезно в него. Утре ще го скрия от компютъра.

П.П. диди_20, като казах "преди няколко дни", това не значи обезателно тази тема. С това бързо изписване, темите заминават бързо. Линкът за витамин С е в пост #693 на стр.47 в предната тема.

Последна редакция: вт, 11 сеп 2018, 13:13 от beljata

# 190
  • Варна

Кафе пихме на главната. Хубаво турско кафе, поднесено с вода е 4 лири. В магазинчето продават и тяхна марка подправки (имаше питания наскоро).
Отпред има масички под голяма тента. Намира се под пресечката на рибния пазар. По главната и в покрития има и други baharat-и.
Сори за чаршафа, ама се надявам, че има полезно в него. Утре ще го скрия от компютъра.

П.П. диди_20, като казах "преди няколко дни", това не значи обезателно тази тема. С това бързо изписване, темите заминават бързо. Линкът за витамин С е в пост #693 на стр.47 в предната тема.
Точно от този магазин си взех последно подправките . Надявам се другия месецц да се добера отново до Одрин за да напазаря стабилно . Ръцете ме сърбят вече . Мои приятели бяха онзи ден в Одрин и са си взели многооо дрехи и обувки от Ипекйол и Деримод .само плакна око....

# 191
vampbal, Благодаря ти!

Не зная къде е тази малка Капалъ чаршия, но ще я намеря Simple Smile

Точно в началото  на главната, като тръгнеш към фонтана, от дясно се пада, слиза се по стълби. От горе има арка с надпис.  Ако не се бъркам срещу него има златарски магазин.
Дано съм успяла да ти обясня. Аз случайно влязох там .

# 192
vampbal

Да, разбрах те. Видях го вдясно и вече се разхождам там чрез Google Earth  Wink
Благодаря ти Simple Smile

# 193

Магазин Гратис в Лозенград: (на мястото ан този магазин)
https://www.google.bg/maps/@41.7336622,27.2226929,3a,75y,175.04h,91.93t/data=!3m7!1e1!3m5!1snVfF2qR0AQEnsMUMCItZJw!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DnVfF2qR0AQEnsMUMCItZJw%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D235.45445%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656

Магазин ЕВЕ в Лозенград: ( в неделя имаще -50% )
https://www.google.bg/maps/@41.7340257,27.2231027,3a,75y,295.7h,82.37t/data=!3m6!1e1!3m4!1sWHXrlx_5ui-ymdyd5uONtQ!2e0!7i13312!8i6656
    Много съжалявам , но не ми стана ясно къде е магазин             www.eveshop.com.tr/         в Лозенград.... както и магазин Гратис... моля който знае да каже.                                                                                                                                                                                                         

# 194
На каква цена излиза доставката и застраховката на 1000 турски лири в България?

Общи условия

Активация на акаунт