Сърцата ни прескачат от вълнение -НОЕМВРИЙЧЕТА, чакаме ви с нетърпение!

• 40 435
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • В сърцето на любимия човек
Зависи как са ти я измерили - ако е цялата дължина (буквално от края на околоплодния мехур) наистина е малко скъсена и препоръките са съвсем уместни. Ако е от естественото уширение, което е около 5мм по-надолу е нормална за срока на бременността.
Моята шийка последния път беше около 3см от въпросния естествен отвор, а цялата - към 35мм

# 616
Тъй като както съм казвала тук не ми мерят шийката и ехографите свършиха съм малко объркана какво да правя . Попринцип търпя на болка и не знам кога е добре да звънна на спешния тел. или да си чакам да мине . Вчера остро ме боля корема в дясно след като вървях 50 метра до магазина , но си мисля , че е нормално заради разпъването . Отделно въпреки магнезия вечер , снощи имах чести контракции , даже и през ноща ме събудиха 3-4 пъти . Не са нетърпими , но си наболяват . От повече от месец там долу усещам като мускулна треска или по точно като разпънати сухожилия , като се разкрача и наболява - това също не знам какво е , може да се подготвя тялото . Но точно там е голямото чудене до какъв момент тялото се подготвя и кога това ще премине към нещо повече и как ще разбера разликата ...Все още не знам дали е застанал надолу с главата , другата седмица акушерката ще ми пипа корема да разбере уж на къде е . Да отида ли отново на платен ехограф и коя седмица е най - добре да го направя , в петък влиам в 34 и се чудя дали ако отида тогава не е рано или си е на време да се види разположение и количеството на водите ?

# 617

Момичета понеже бяхте писали за фотосесия за бременни това ми излезе и мисля, че е изгодно и реших да ви го споделя

# 618
  • Варна
Добре дошли на новите мамчета!

Аз бях вчера на тонове, до 16-ти вкл. имам всяка седмица по веднъж.Обаче бебока никак не обича да ми засичат тонове, вече трети път се скъсва да рита по време на записите.Почнала съм вече и през 2 седмици да ходя на ехограф.От неделя ми почна 45дн. болнични и в средата на октомври ще ходя за направлението за хоспитализация от ЛЛ.Вчера ми носих някаква рект. проба с тампонче на клечка, такава не съм давала от 100 години.Искаха ми я.Пуснах урина и кръв пак.Мисля, че преди раждането ще имам още едно боцкане.
За шийката, не знам колко ми е, мери я, но не коментира, което при моят лекар ще рече, че смята, че е наред.Плацентата ми била 2-ра степен, това в тези седмици вече е нормално, кръвотокът е добър.

Рената според мен като влезеш в 9ти месец е хубаво да идеш, ама щом имаш неразположения, може и преди това.Най-вече гледай контракциите какви са, т.е. има ли някаква регулярност и да не са твърде чести.Иначе и моите са вечер ама преди лягане.Но пък не болят, само стягане и втвърдяване на корема.

За гърдите, аз ще се повторя, но не ги пипайте, мажете и т.н..Т.нар. подготовка отдавна е отречена.Гърдите нямат нуждата да се подготвят специално.Ако се случи да имате рагади то най-често е по тези прични - плоски или вдлъбнати зърна, неправилно поставяне на гърда / т.е. неправилна постановка на устата на бебето/ или физиологични особености в устата на самото бебе / напр. къса юздичка/.Тези неща не зависят от мазане и разтриване на гърдите.Аз имах рагади в началото, защото зърната ми са донякъде плоски и ми се налагаше да хващам по определен начин гърдата като слагам бебето на нея, а малката беше с много силно развт сукатерелн рефлекс и ме разрани.Оправих се за няма и седмица с ланснох и повече не съм имала проблеми.Но се консултирах с консултант, за да ми покаже къде бъркам.

# 619
Рената, това дето те боли отдолу най-вероятно е пубалгия и е нормално, опитай да почиваш повече. Ако имаш чести контракции защо не отидеш до спешен кабинет вместо да плащаш на частно? Попринцип след 34 седмица не се прави нищо, за да се спре евентуално раждане, но поне ще те прегледат.

# 620
Мисля за ехограф на частно , а в спешния не гледат на ехограф , най - много пулса на бебето пускали ( естетвено може би зависи и от случая) . И това е че не знам дали съм за спешен , контракциите  отминават . Имам и болка в гърба над левия бъбрек от няколко дена , някъде четох , че и в кръст или гръб пак може да е вид контракция . Ще видя тези дни как съм и може и да звънна ... Иначе знам , че е добре да се разхождаме и движим , но от най - малката разходка започва да боли или да имам дискомфорт , така че май повече ще си почивам наистина.

# 621
  • София
Разхождането е когато нямаш контракции или проблеми. В твоя случай според мен трябва да лежиш и да си почиваш, а не да се разхождаш.

# 622
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз се мажа всеки ден сутрин и вечер с кокосово масло и най-вече наблягам на гърдите, защото страшно много се нацепиха. Не са много големи, но на мен ми се струват огромни, спрямо преди. Разчиствах си гардероба и като си видях сутиените, които носих преди ми стана смешно, изглеждат ми малки. Бях 80B, а сега 90С. И общо взето в гърди съм като тигърче - на раета. Grinning
Та чудя се, дали не е проблем, че кокосовото масло отива и на зърната и винаги са меки, преди бяха изключително чувствителни и ме боляха дори от струята на душа, а сега не...

# 623
Не ми се струва проблем, аз също си минавам гърдите изцяло с каквото там се мажа против стрии. Нито се фокусирам излишно върху зърната, нито нарочно ги пропускам.

По повод гърдите - моите се бяха успокоили и даже леко спаднали и от няколко дни са пак супер напрегнати, болезнени и новите ми сутиени са на ръба вече Neutral Face А като се сетя после като слезе кърмата какво става, не ми се мисли...

И да задам тъп въпрос: имам болезнени опъвания/втвърявания на половината корем (!?) Ту отляво, ту отдясно. Това някакъв нов модерен тип контракция ли ще да е или просто бебето нещо притиска като се мести, още не мога да разбера  No Mouth

# 624
Мисля за ехограф на частно , а в спешния не гледат на ехограф , най - много пулса на бебето пускали ( естетвено може би зависи и от случая) . И това е че не знам дали съм за спешен , контракциите  отминават . Имам и болка в гърба над левия бъбрек от няколко дена , някъде четох , че и в кръст или гръб пак може да е вид контракция . Ще видя тези дни как съм и може и да звънна ... Иначе знам , че е добре да се разхождаме и движим , но от най - малката разходка започва да боли или да имам дискомфорт , така че май повече ще си почивам наистина.

Контракция е ако докато корема е стегнат те боли също и кръста, по време на стягането. Ако е само постоянна болка може бъбрекът да е притиснат.
Мисля, че в спешното поне биха ти проследили тонове и силата на контракциите. При ръчен преглед също може да се разбере състоянието на шийката. Ти си прецени де. Аз бих отишла поне на частен, не мога да живея в неведение.

# 625
  • София
JT, и аз имам подобни усещания, но при мен не са болезнени. Стяга ми се само част от корема напоследък, но си мисля, че се случва все след някой по-силен шут и един вид като защитна реакция на матката.

# 626
  • Bарна, морето, сините вълни

Вече и аз си имам топка, утре ще гледам клипчета, че да не се пребия. Grinning

# 627
Аз съм 34+6 днес и коремът е високо, щръкнал напред. Даже контракции имам малко, а спрях магнезия заради другите лекарства. Последните дни вместо да лежа обиколих всички институции, нещо ме е обхванала вълната да слагам в ред някои административни дела. Бая походих. Мисля в понеделник да пусна един хемоглобин, да видим как вървят нещата.

# 628
Момичета, черпя ви виртуално, днес влизам в отбора на 30 и се сбогувам с последната 2ка в годините си 😁😁😁

# 629
  • Варна
Кики честит рожден ден!Бъди здрава, щастлива, обичана! И през ноември да получиш най-прекрасния дар, едно сладко, здраво, бузесто съкровище!
30 + е една прекрасна възраст, добре дошла в отбора Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт