Отговори
# 570
Моят син е заченат инвитро и има сестра близначка. Пила съм хормони, но според мен виновника е Утрогестана и Дуфастона. При нас това, което видяха на прегледите беше, че детето има по малък член, но и дума не е ставало за хипоспадия. След раждането пак никой не ми каза нищо. Те лежаха в неонатология заради ниско тегло и двамата, но са родени в 36г.с. Там пак никой не ми каза нищо. В деня на изписването ми връчиха епикризата му последната и там пишеше хипоспадия и с цялата си наглост ми заявиха вие нали си знаете. Преди това имаме 2 етапни епикризи и никъде не беше опомената хипоспадията. Хипоспадията при нашето момче е скротална и имаше и изкривяване на пениса. Наглоста продължи от страна на лекарите като ми заявиха, че това е козметична операция и просто трябва да се зашие една дупчица.
След писмо до д-р Джинович той ни обясни състоянието на детето и какво му предстои и то не е никак малко и елементарно. Успех на всички момченца.

# 571
Сумата е една тя обединява и детските, и парите по съответния чл. за деца с ТЕЛК. За 50 до 70% сумата е 350 лв. Имате право на Винетка, помощи от БЧК, подавате и декларация за данъчно облекчение за Дете с ТЕЛК, сумата която  се връща е 200 лв. Ако детето е по-голямо има право и на карта за градския транспорт на стойност 6 лв. за всички линии - това е за София.
+ Ако е 10м-3г държавна детска кухня за 65ст на ден, ако не ходи на ясла/градина, и освобождават от такса в държавна ДГ

# 572
Здравейте! Някой да е ползвал болничен от Сърбия? Бихте ли разяснили как го взехте/необходимо ли е предварителна уговорка и с кой? Казаха ми, че важи директно в България? Така ли е? За целия престой там ли е или само за дните в болницата? Като се върнахте тук, ползвахте ли продължение и колко или детето се възстановява напълно и може да тръгне на ясла/градина?

# 573
Вече сме в България, след 18 дневен престой в Сърбия. В главата ми се блъскат много мисли, чувства, емоции. Има толкова много да се разказва.
Ще започна подред:
Белград е на 3-4 часа път, близка дестинация, близък език, чудесно болнично обслужване, страхотни  специалисти - по отношение на което Зарко беше прав!
Консултацията с д-р Джинович е лесна и достъпна. Тя изцяло се води по и-мейл. Ако има нужда от лично посещение - няма проблем. Д-р  Джинович говори на ясен и разбираем език. Подбира думи и изрази с които лесно да го  разберете. Дава ясна обратна връзка, като винаги пита дали сте го разбрали. Има изключително добро отношение както към децата - винаги се шегува с тях и ги закача, така и към родителите.
Работи с екип от хора, които са добре подготвени, внимателни и адекватни - за сравнение в приемния кабинет на детската урология в Пирогов ще ви се скарат и овикат още с почукването на вратата, след което сестрата ще търси буквите по клавиатурата на компютъра мърморейки през цялото време, а педиатъра вместо да ви консултира, ще оспорва мнението на хирурга и ще ви се кара, защо детето ще трябва да се оперира на фона на АБ...
Не мога да пропусна и Олга - един уникален човек, отдаден на работата си. Това е тя - всяка сутрин, седнала сред родителите - вдъхва спокойствие, усмивка,дава съвет, успокоява, раздава подаръци.
Ще доразкажа конкретно как се стекоха събитията с Михаил - Михаил вече е доста по добре. За съжалени не напълно. При нас се наложи да се ходи на превръзки ежедневно. Повечето дечица ходят през ден от втората седмица. До последния ден Михаил си беше с отоци. При него има шев който е точно над пениса и такъв под него в тестисите. Вече разказах, че той получи възпаление на тестисите с много голямо кръвонасядане, отоци и синини. През последната седмица от дупчицата в тестисите започна да изтича обилно черна кръв. На 15 ден спряхме АБ. След махането на тръбите, пишкането беше трудно, отне няколко часа убеждаване, че няма страшно и трябва да се направи. Михаил се изпишка почти без болка. Каза, че за първи път се изпикава без да трябва да се напъва усещайки, че има още.  Богдан продължи да го следи ежедневно, да прави специални превръзки именно стимулиращи изтичането на кръвта. Два дена подред снима видяното и се консултира с д-р Джинович за състоянието на детето, като сутрин ни обясняваше какво са обсъдили. Обясни на съпругът ми какво да прави и ни каза, че може да се прибираме у дома - на 18 ден от престоя ни. Богдан получи нова рисунка, вече не е изобразен като огнен дракон:wink:
Днес посетихме хематолог - Исул София. Обяснихме подробно какво се случи, показахме снимки и консултацията с хематолога в Сърбия.  Назначиха кръвна картина за да се види, има ли действително данни за тромбофилия или не. Направихме и контролен ехограф. Десния тестис вече е в норма и без данни за възпаление. За съжаление при левия нещата не са добри - има данни за възпаление ( изразено хидроцеле), уголемен е, с недобър кръвоток. Лекарката каза, че до понеделник ще остави Михаил без антибиотик, даде витамини. Но в понеделник иска отново да види как се развиват нещата.

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 14:48 от marychery

# 574
  • Хасково
Здравейте мами, търся  крем АNDRACTIM, ако на някой му е останал и вече ненужен, моля за него. Плащам го.

# 575
Здравейте! Аз също търся да закупя крем Andractim.
Имам въпрос към тези, които вече са минали операцията при д-р Джинович. Правихте ли консултация с анестезиолог преди операцията?

# 576
Консултацията с анестезиолог се прави в Бел Медик в деня на операцията.

# 577
Здравейте!Имам въпрос:на сина ми му предстои операция от хипоспадия на 4 март и ще подавам документи за ТЕЛК,освен направление от ЛЛ какво друго ми трябва? Много ви благодаря предварително,от вас научих повече отколкото от лекарката на сина ми.

# 578
В ТЕЛК София изискват протокол от Личен лекар с описание на заболяването. След получаване на дата за явяване, вече се изписват и документите които ще бъдат разгледани. При Михаил искаха консултация с уролог, кръвна картина и урина. Той има и допълнително заболяване, затова изследванията бяха доста.

# 579
  • София
На нас ни искаха само консултация с уролог. Отново за София.

# 580
Страхотни сте!Един малко глупав ,може би, въпрос,с детето ли се ходи когато се подават документите първия път?И съответно втория?

# 581
При първобачалното подаване на документи не е необходимо да ходиш с детето. Отиваш ти, лична карта, пишеш молба и получаваш входящ номер. При явяването пред самата комисия отиваш задължително с детето. Често комисията е проформа, но последния път Михаил го прегледаха обстойно както за астмата така и за хипоспадията. Дори след като обясних е, че детето ще бъде оперирано в Сърбия, лекарката каза, че взимаме правилно решение.

# 582
  • София
Само ще допълня, подаеаш документите в РКМЕ
Регионална Картотека на Медицинската Експертиза РКМЕ ТЕЛК
ul. "Ilarion Makariopolski" 10, 1202 Sofia Center, Sofia
02 832 7183

https://goo.gl/maps/48W5NFzGhr1tmrfaA

Чакаш писмо къде да се явиш. Има вероятност да не го получиш, много се губят, тогава е добре да ходиш на място да ги питаш, с телефоните е тегаво.

# 583
Много ви благодаря за съдействието.Дано се оправя,защото всички и личната и семейството ме разубеждават.Но аз ще направя всичко възможно да им докажа,че не е толкова трудно, колкото си мислят.Стискайте палци и операцията да мине успешно.

# 584
Много ви благодаря за съдействието.Дано се оправя,защото всички и личната и семейството ме разубеждават.Но аз ще направя всичко възможно да им докажа,че не е толкова трудно, колкото си мислят.Стискайте палци и операцията да мине успешно.
Ако детето има хипоспадия, няма как да не получи ТЕЛК. Процента е 50% независимо от степента на хипоспадията. Нашият беше за две години и събрахме по-голямата част от сумата за операцията при д-р Джинович.

Общи условия

Активация на акаунт