Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 13 712
  • 363
  •   3
Отговори
  • Мнения: 7 707
Заповядайте в новата тема   Flowers RoseFlowers TulipFlowers WatermelonFlowers StrawberryFlowers PeachFlowers PearFlowers PineappleFlowers BouquetFlowers CornFlowers ChiliFlowers AppleFlowers Eggplant Flowers Cherries

ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 134  
 

 

Старата тема, ако някой е забравил нещо там https://www.bg-mamma.com/?topic=1238864.720

# 1
  • Мнения: 2 086
Благодаря за новата тема. Знае ли някой рецепта за домашна юфка.

# 2
  • Мнения: 3 741
Благодаря за темата! Flowers Hibiscus
Преди време си купих гофретник от Лидл 3в1. Тогава търсех рецепти за закуски в него и попаднах на такава за пица, но с бъркано тесто. Мисля, че беше при Пепчо. Thinking Сега я търся и не мога да я открия. Аз ли се заблуждавам, че е имало такава рецепта? Ако някой се сеща и може да помогне, ще съм благодарна! Simple Smile

# 3
  • Мнения: 18 814
Fortuna, тая бъркана пица беше популярна във форума. И пеп-4о може да има, в блога и погледни.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 627
Благодаря за новата тема! Flowers Cherries
Кулинарки, може ли рецепта за сладко от боровинки, без варене.
До този момент не съм правила никакво сладко, мама се грижи за това, но тя е джаста-праста и никога не спазва точни пропорции.

# 5
  • The Big Apple
  • Мнения: 21 804
Аз правя бърканата пица на Звездев, когато бързам.
Благодаря за темата, много ми е полезна.

# 6
  • София Младост 3
  • Мнения: 99
Благодаря за новата тема! Flowers Cherries
Кулинарки, може ли рецепта за сладко от боровинки, без варене.
До този момент не съм правила никакво сладко, мама се грижи за това, но тя е джаста-праста и никога не спазва точни пропорции.
Моята майка готви страхотно, но като изявих желание да се уча, рецептите и бяха такива:
слагаш "Едно на гьотере" Simple Smile)) така и не знам точния му превод, но нещо като "На око" ;~

# 7
  • Мнения: 3 741
Fortuna, тая бъркана пица беше популярна във форума. И пеп-4о може да има, в блога и погледни.

Лабрекс, благодаря, но тази пица я знам и често я правя, но в тавата на печката. А искам да направя пица в гофретника. Simple Smile Тази не знам дали ще стане. Освен като омлет да я направя. Thinking

# 8
  • Мнения: 18 814
Fortuna, извинявай! Като нямам гофретник, не включвам! Joy

Понеже попаднах на тези солени рецепти, слагам ги за идеи. Ще ме навиете да си купя уредчето! Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 11:15 от labrex

# 9
  • Мнения: 1 376
Вчера пържих кюфтета,  но са останали малко сурови. Какво е най- добре да ги направя,  за да ги спася?🙄

# 10
  • Мнения: 627
Имам цяло парче врат. Как да го приготвя на порции за да стане сочно и вкусно. До сега все ми става  сухо.

# 11
  • Мнения: 18 814
Вчера пържих кюфтета,  но са останали малко сурови. Какво е най- добре да ги направя,  за да ги спася?🙄

Във фурната, запичаш ги. Ако ще сервираш топли, може и кашкавал да им ръснеш отгоре.
Едит, ако ти се занимава и, ако ще ви допадне, може и с доматен сос да ги запечеш, нещо подобно.

# 12
  • София
  • Мнения: 280
Какво ще рече сладко, без варене? Добавяне на желираща захар ли, печене ли? Наистина не съм наясно. Всяка година правя сладко от боровинки, но си го варя на котлона, докато се сгъсти.

# 13
  • София
  • Мнения: 1 627
Какво ще рече сладко, без варене? Добавяне на желираща захар ли, печене ли? Наистина не съм наясно. Всяка година правя сладко от боровинки, но си го варя на котлона, докато се сгъсти.
Имах предвид да не се стерилизира чрез варене на бурканчетата. Не съм се изказала достатъчно ясно.

# 14
  • Мнения: 18 814
Скрит текст:
Какво ще рече сладко, без варене? Добавяне на желираща захар ли, печене ли? Наистина не съм наясно. Всяка година правя сладко от боровинки, но си го варя на котлона, докато се сгъсти.
Имах предвид да не се стерилизира чрез варене на бурканчетата. Не съм се изказала достатъчно ясно.

Мисля, че в предната тема коментирахме или при консервирането да е било......? Ставаше въпрос за това, че нито сладко, нито лютеница стерилизирам. Просто насипвам сместа гореща, затварям с капаче и обръщам бурканчето върху него. Като се охлади, прибирам в килера. В апартамент няма условия за стерилизиране, преди години си играех с по няколко бурканчета в тенджера на печката, отдавна не го правя.

Общи условия

Активация на акаунт