Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 15 198
  • 391
  •   1
Отговори
# 45
# 46
  • под тепетата
  • Мнения: 4 453
Една идея за каймата - ущипци
 https://culinarywithme.com/ущипци/

# 47
  • Мнения: 134
Момичета, интересува ме рецепта за картофени кюфтета.
Питам тук ако може подробно да ми обясните. Знам, че се варят и мачкат и се правят на кюфтета. Но не знам какви подправки слагате? И като е картофено колко време се пържи?
Трябват ми още по бъри ястия, но без яйца и скара. И да няма супи.

# 48
  • София
  • Мнения: 4 960
Момичета, интересува ме рецепта за картофени кюфтета.
Питам тук ако може подробно да ми обясните. Знам, че се варят и мачкат и се правят на кюфтета. Но не знам какви подправки слагате? И като е картофено колко време се пържи?
Трябват ми още по бъри ястия, но без яйца и скара. И да няма супи.

Ето ти директно рецепта за кюфтетата: Богати картофени кюфтета.
Ако нещо не ти е ясно питай. За бързи ястия по твоите изисквания:
Карфиол с тиквички, нахут и подправки

Пилешки бутчета с картофи в плик

# 49
  • Мнения: 134
Много ти благодаря.
Но и двете не ги обичам.

# 50
# 51
  • софия
  • Мнения: 407

Трябват ми още по бъри ястия, но без яйца и скара. И да няма супи.
карфиол на розички, измит добре слагаш в тава върху хартия, поръсваш обилно с червен пипер /4-5 с.л./, черен пипер и сол, поливаш обилно с олио и печеш на 200 гр. около 20-30 мин  /зависи от фурната/.
печено месо - цяло парче свински врат или бут /около  1кг , 1,200г/ без кост, обтриваш със сол, черен и червен пипер и чубрица/това са моите подправки - но може и кимион, къри ..../. печеш на 180 гр - на кг месо час и 10 мин. вадиш месото и в соса в тавата поръсваш 1-2 с.л.брашно, 1-2 счукани скил.чесън и около 1/2 - 1 коф.кисело мляко. в горещия сос от месото всичко кипва, разбъркваш последователно и имаш и сос за сервиране. вкусно е и студено. това ми е подходящо за празнична трапеза за гости, например.

# 52
  • Варна, Пловдив
  • Мнения: 873
Здравейте, замразявали ли сте печени белени чушки? После стават ли за нещо, или да си карам по традиционния начин с буркан? Не става въпрос за много като количество и затова не ми се занимава много със затваряне.

# 53
  • софия
  • Мнения: 407
Здравейте, замразявали ли сте печени белени чушки? После стават ли за нещо, или да си карам по традиционния начин с буркан? Не става въпрос за много като количество и затова не ми се занимава много със затваряне.
замразявай смело - замразявам ги в пликове, небелени. след размразяване се белят много по-лесно и са си като току що печени.

# 54
  • Мнения: 4 352
Здравейте, замразявали ли сте печени белени чушки? После стават ли за нещо, или да си карам по традиционния начин с буркан? Не става въпрос за много като количество и затова не ми се занимава много със затваряне.

Супер са си после,нашите редовно ми замразяват печени чушки -'целите 'ги отделят и надписват за тип бюрек ,с другите ,по-накъсани и тънки си правим миш маш ,салатка ,запеканка . ..
Буркани от години не са правили .

# 55
  • Мнения: 18 842
И вкъщи замразяваме печени пиперки - червени и зелени, само че обелени. По-лесно ми е използването, в началото небелени замразявахме.

# 56
  • Варна, Пловдив
  • Мнения: 873
Мацки, благодаря Ви! Така ще ги направя - изчистени, сортирани, замразени и чакат зимата!

# 57
  • Мнения: 3 743
И аз замразявам чушки - изчистени от семето, изпечени и обелени. Аз си надписвам и по колко броя чушки има в пакет.

# 58
  • София-Младост
  • Мнения: 18 844
Мога ли да замразя настъргана на едро и отцедена тиквичка? Ще става ли за нещо после?

# 59
  • под тепетата
  • Мнения: 4 453
Да, за супа да речем.

Общи условия

Активация на акаунт