Азиатска козметика и грим 17

 • 44 842
 • 781
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 364
Добре дошли в новата тема.
Важно:
Поради индивидуалната специфика на всяка кожа добър вариант е да се поръчат мостри, с които да се установи дали има или не нежелана реакция на кожата.

Изчаква се само преди и след ползването на киселини и понякога след серум с витамин С. Останалите продукти се нанасят веднага един след друг с потупване или притискане
  Всички тоници и first продукти се нанасят с ръце (в краен случай с тънките азиатски тампони) максимално бързо след измиването, за да не се пресуши кожата. Ако все пак не желаета да нанасяте с ръце прелейте в шише с пулверизатор или ползвайте mist toner-и.
•   При използването на продукти с киселина лицето трябва да е абсолютно сухо преди нанасянето и да се изчака 15-30 минути след това.
•   Серумите с витамин Ц се съхраняват в хладилник, защото много бързо се окисляват. Може да се удължи живота им ако шишето допълнително се увие в алуминиево фолио.
•   Серумите с вит.Ц с висока концентрация се ползват само по няколко капки, като за чувствителна кожа се нанася след тоник и в началото може да се добавя към обичайния ви серум. Може да се ползват целогодишно със слънцезащита.
•   Всички продукти, които са с пипетка се нанасят с капане направо на лицето, за да не се хаби продукт
•   Нанасянето на продуктите се извършва с леки потупващи движения и/или притискане  по посока на лимфотока. По този начин се засилва кръвонасищането на дермата и се усвоява по-добре. Не се препоръчва размазване, защото при ползването на доста продукти засилва лепкавия слой.
•   Продуктите с високо съдържание на охлювен муцин са много ефективни, но за суха кожа не са достатъчно хидратиращи. Необходимо е да се съчетаят с крем и/или нощна маска.
Всички тоници  се нанасят с ръка с потупване .


БАЗОВИ ПРАВИЛА ЗА УПОТРЕБАТА НА СЕРУМИ С Вит.Ц:
Скрит текст:
*Нанася се на суха кожа (водата го отблъсква и не може да се захване на молекулно ниво).
*Ползва се като първа грижа след измиването или след first trеatment продукт.
*Може да се нанася на цялото лице включително под очите,клепачи, устни, шия, деколте.
*След като попие се продължава със стъпките от грижата-тоник, есенция, и тн.
*Препоръчва се да се ползва сутрин.
*Задължително се използва със слънцезащита висок фактор.
*Не се съчетава с ползване на киселини.
*Съхранява се в хладилник и се използва до 3 месеца, защото се окислява много бързо. Колкото по-дълго стои отворен, толкова повече намалява ефективността му.

Информация за пазаруване от различни сайтовe:
Скрит текст:
Важат всички ограничения за пазаруване от страни извън европейския съюз - до 30лева стойност на продуктите си я получаваш в пощата, от 30 лв до 150 евро дължиш ДДС плюс такси, над 150 евро и мито. Дали ще мине между капките някоя поръчка зависи от шанса и няма гаранция, каквото и да правиш.

Корейците са изключително коректни при недоставен или повреден продукт, както и при загубена пратка, но е препоръчително винаги да избираш опция за доставка с проследяване (проблемът с липсващи пратки е по-скоро в нашите пощи). Препоръчително е плащането да става с Paypal за по-голяма сигурност.

Някои сайтове са с много ниски цени и висока доставка, други с високи цени и опция за безплатна доставка. Редовно има кампании и намаления на групи артикули или марки.  Почти всички магазини имат някаква бонусна система, кодове за намаления при първа поръчка, реферални отстъпки и тн.

B Yessstyle (безплатна доставка над 35долара) трупаш точки (с покупка, ревюта, изтегляне на моб.приложение) и от бронзов можеш да станеш златен член, което ти носи постоянни допълнителни 10% отстъпка плюс 4 ваучера с отстъпка от 10долара при пазаруване над 80долара мисля. Има първоначална отстъпка "нов клиент"  10%. Имат и реферална система, при която можеш да ползваш и да споделяш персонален код, който носи кредит/отстъпка ина двете страни (ако ти трябва можеш да си избереш някой от нашите, които сме споделяли). От скоро обявиха, че възстановяват митнически такси под формата на кредит.

В Jolse (безплатна стандартна доставка) трупаш с всяка покупка процент от стойността й като кредит в долари. С всяко публикувано ревю получаваш още 0.30$ кредит, ако е със снимка $0.50. Така натрупаната сума може да се използва при покупка над 20долара. Има първоначална отстъпка "нов клиент" 3$.

Roserose (атрактивни цени, виксока доставка спямо теглото) нямат кредит,но всеки месец имат код за 10 % допълнителна отстъпка от ненамалените продукти (RRS201903 за март). Има първоначална процентна отстъпка "нов клиент".

Cosmetic love (атрактивни цени, виксока доставка спямо теглото) -с регистрация, всяка покупка и покана на приятел трупаш Rewards points. При 1000 точки получаваш код за 3 долара отстъпка. Има първоначална процентна  отстъпка "нов клиент".

Stylekorean (доста завишени цени,ако не са на намаление, фиксирана доставка спямо теглото)- трупаш с всяка покупка процент от стойността й като store points в долари. С всяко публикувано ревю получаваш още 0.20$ кредит, ако е със снимка $0.50. . Има първоначална процентна отстъпка "нов клиент" .

Важно за EGF:
Скрит текст:
-Много е чувствителен към pH-то и не трябва да се ползва с киселини/вит.С. Като цяло пептидите не се спогаждат с киселини, само матриксила (palmitoyl-pentapeptide 3/4) e по-стабилeн и може да се ползва с вит.С.
-Препоръчително е да се нанася се на влажна кожа за разлика от пептидните серуми..
-МНОГО ВАЖНО! Продукти с голяма концентрация на EGF не се използват постоянно -прилагат се на курс един месец, след което пауза 3 месеца, или се използват като еднократна терапия тип маска веднъж на 5-7 дни. При прекалена употреба може да се стигне до негативен ефект  заради свръх производство на колаген.
-Не е за профилактика- това е интензивна анти-ейдж терапия и трябва да се прилага след 35-40 годишна възраст
-Продукти с EGF не се нанасят на рани или при каквато и да е форма на увредена кожа, след процедури, пилинги и тн.
-Кои продукти са с EGF- обикновено си е част от името, защото на него се залага в маркетинговата стратегия  EGF/5GF/FGF...и др, или в състава гледате sh-/rh-Oligopeptide-1,2,3..; sh-/rh-Polypeptide-1,2,3..; FGF/KGF/VEGF/TGF и всякакви абревиатури съдържащи GF (growth factor)

Пептидите for Dummies:
Скрит текст:
Първо няма възможен отговор на въпрос от типа „пептидите добри ли са или лоши, полезни или вредни?“, защото има огромно разнообразие от тях и изпълняват различни функции в организма. Най-общо казано, те са къси вериги от аминокиселини, градивни елементи на протеините. Вериги от под 50 аминокиселини се наричат пептиди, а над 50 – протеини.
Протеините са изключително важни за организма,  в зависимост от структурата си са различни и изпълняват различни функции- някои са структурни (като кератин и колаген), някои са ензими, някои са антитела, някои са пратеници, а други помагат за транспортирането на други молекули.
Най-малката структурна единица на пептидите/протеините е аминокиселината. Аминокиселината (АК) е въглерод, който е свързан към амин, карбоксилна киселина и друга група, която варира.
Например глицинът е най-простата аминокиселина. Това е въглерод + амин (NH2) +карбоксилна киселина (COOH) + водород
Има няколко стандартни АК (аrginine, lysine, aspartic acid, glutamic acid, glutamine, asparagine, histidine, serine, threonine, tyrosine, cysteine, tryptophan, methionine, alanine, isoleucine и др.), те могат да се свързват в различни комбинации и в различно количество чрез пептидна връзка (карбоксилната киселина на едната АК се свързва с амина на друга АК), като така образуват пептид. Пептидната връзка си я представете като при магнит – плюса привлича минуса, т.е. ако имате много малки групи цветни магнити, те ще могат да се навържат един към друг в различни комбинации до безкрайност. Нещо такова е и с пептидите.
Пептидите най-често се наричат по броя АК, които ги образуват: дипептид = 2 АК, трипептид =3 АК и тн. Олигопептид най-често се използва за такъв съставен от до 20 АК, а полипептид –с над 20 АК.
Пептид с над 50 АК се нарича протеин, т.е. всички протеини са полипептиди. (но не всички полипептиди са протеини, например инсулинът е верига от 51АК, но се води протеинов/пептиден хормон )

Това е теорията, сега към практиката
Пептидите са прекрасен компонент в козметиката, защото най-малкото благодарение на тях организмът получава сигнал да синтезира колаген, т.е здрава и еластична кожа, ниска загуба на епидермална влага. Доказано е, че външното (топично) прилагане на колагенови продукти не води до резултат в дълбочина. Единствения начин това да се случи е като самия организъм се стимулира да го произвежда.
Освен че подобряват регенерацията и еластичността, контролират синтеза на меланин (пигментация), повишават антиоксидантната защита и бариерните функции (акне).
Пептидните препарати трябва да се прилагат на курсове, като минималния срок е месец, максималния около 3 месеца. В общия случай се ползват на сухо лице и не се съчетават с киселини и вит.С , защото са доста крехки и са чувствителни към Ph-то. Оптималното съдържание на пептиди в козметиката е 15-30% (?), ако е по-малко то те по-скоро изпълняват функция на проводници/транспортьори  за останалите компоненти ( например за хиалуроновата киселина).

Биват различни видове и изпълняват различни функции, но в козметиката най-интересни са тези с анти-ейдж приложение/ботокс подобно действие:
-Аrgireline (Acetyl Hexapeptide - 3 или Acetyl Hexapeptide –8 )
Синтетичен пептид аналог на ботокс (блокира мускулите). Има силни влагозадържащи свойства.  Да не се бърка с Arginine, който е аминокиселина (извеждане на азота, психотропни свойства/щастие)

-syn -ake – (INCI name (active) : Glycerin, Aqua, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate)
Патентован синтетичен пептид насочен към заглаждане на мимическите бръчките (вкл. назолабиалните/бръчки на смеха)  В зависимост от концентрацията може да се нанася локално или на цяло лице. Блокира мускулите.

- Matrixyl (palmitoyl-pentapeptide 3 или palmitoyl pentapeptide-4 преди 2006г.)
Matrixyl e патентован от френската лаборатория Sederma, подобрява синтеза на колаген и еластан, противобръчков, работи добре за околоочния контур, лице и шия. Прилага се успешно при лечение на акне (бариерни функции, заглаждане на белези). Алтернатива на вит.С и ретинол. Работна концентрация е 10%. Може да се прилага с киселини/вит.С. Matrixyl + Аrgireline + syn -ake е топ комбинация .

- Decorinyl- ( INCI: Water ,Lecithin, Tripeptide-10 Citrulline, Carbomer, Triethanolamine , Caprylyl Glycol ) Тетрапептид, който осигурява образуването на висококачествен колаген на кожата.
Това е мимичен пептид, който регулира фибрилогенезата (сложен процес на няколко етапа на синтез на колаген), контролира размера и диаметъра на колагеновите фибрили (важно за гладкостта) и повишава еластичността на кожата. Използва се за състави, предназначени за зряла кожа, но може да се използва и в по-млада възраст за подобряване на еластичността и здравината на кожата.

-Медни пептиди (copper tripeptide-1)
Стимулират синтеза на колаген и подобрява състоянието на кръвоносната система. Изключително ефективни при регенерация и антиейдж, за заличаване на белези и стрии, имуномодулатор. НЕ изравнява релеф, защото стимулира синтеза на колаген
За макс. ефект е необходимо редуване с киселини -най-добре вечер киселини, а сутрин пептид меди, защото заедно се неутрализират.

Ето и пример:
Скрит текст:
Bor-tox 5 peptide ingredients:
Hydrolyzed Collagen, Water, Butylene Glycol, Hydrogenated Polyisobutene, 1,2-Hexanediol, Polyacrylamide, Lactobacillus/Pumpkin Ferment Extract, Lactobacillus/Soybean Ferment Extract, C13-14 Isoparaffin, Polysorbate 20, Arginine, Lactobacillus/Pomegranate Ferment Extract, Lactobacillus/ Horseradish Root Extract Ferment Filtrate, Sodium Hyaluronate, Ethylhexylglycerin, Yeast Grape Ferment Extract, Carbomer, Allantoin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Bifida Ferment Filtrate, Laureth-7, Bifida Ferment Lysate, Disodium EDTA, Adenosine, Edelweiss Callus Culture Extract, Fragrance, Hydrolyzed Elastin,Anemarrhena Asphodeloides Root Extract(20ppm), Chaga Extract, Elaies Guineensis (Palm) Kernel Oil, Copper Tripeptide-1(10 ppb), Acetyl Hexapeptide-8(5 ppb), Oligopeptide-32(5 ppb), Oligopeptide-29(1 ppb), Palmitoyl Pentapeptide-4(1ppb)

Това, което аз виждам в състава на серума, освен многото ферменти, осн.активна съставка е Volufilinе (Hydrogenated Polyisobutene +Anemarrhena Asphodeloides Root Extract), заради която е и почти моменталния ефект от ампулата, плюс прекрасната комбинация Matrixyl+Аrgireline, и малко медни пептиди за цвят.

Аmple:N peptide shot
Ниацинамид + Matrixyl+Аrgireline на предни позиции, както и бета-глюкан вместо хиалурон.

Списък на корейските марки по ценови клас:
http://chicosmummy.blogspot.com/2014/12/korean-cosmetic-brand-list.html?m=1

Онлайн магазини:
https://www.yesstyle.com/en/women.html
http://beautynetkorea.com
https://www.roseroseshop.com/
https://jolse.com/index.html
https://cosmetic-love.com
https://www.stylekorean.com

Сайтове за проверка състава на продукти:
http://www.cosdna.com/eng/
https://www.skincarisma.com/

Дневна/Вечерна рутина:
Скрит текст:

10 steps korean skin care
Скрит текст:

Дайте информация относно:
1. Вашата кожа- възраст, тип /суха, смесен, мазна, чувствителна, .../
-основни нужди /пъпки,бръчки, хиперпигментация като уточнявате каква е причината за  хиперпигментацията...
2.Дали и от кога изолзвате многостъпкова рутина.
- каква козметика ползвате /корейска, комбинация корейска и европейска , европейска.../
3.Подробно описание на сутрешна и вечерна рутина по стъпки и продукти, които ползвате.
-как нанасяте продуктите /начина по който нанасяте продуктите върху кожата/
4.Задължително да се пишат оригиналните имена на продуктите, за които искате да получите информация, при възможност снимка на продукта в скрит текст.

До всички нови потребители на темата:
Преди да зададете въпрос прочетете тази страница!Това е тема за корейска/азиатска козметика, моля въпроси относно митници, митнически такси и подобни да се отправят към темата за митници, това е линк към нея

https://www.bg-mamma.com/?topic=1051311

Линк към 16 тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1178450

Забавлявайте се, разкрасявайте се и питайте след като сте прочели тази страница!

# 1
 • Бостън
 • Мнения: 13 256
Ха, първа! Мерси, Редиш!

ДА си похваля ампулките! Работят!
MISA Geum Sul Vitalizing Blending Ampoule
Скрит текст:
A highly-condensed gold ampoule with oriental herbal ampoule and mountain-cultivated ginseng DNA.
1. Gold Ampoule blended by Mountain-cultivated ginseng DNA and gold base ampoule.
2. Amazing elasticity improvement effect is shown in 1 week of use.
- It firms and improves the texture of puffy, roughened skin by making skin elastic.
3. It can be freshly used by blending just before use.
- Blend by yourself to have fresh ampoule and make skin healthy and moisturizing by absolving effectively into the skin.

Ingredients
• Mountain-cultivated Ginseng DNA - Nutritious and Elastic
• Gold-fermented ginseng/Velvet Antler/Ganoderma - Nutritious
• Fermented Ginseng Water - Moisturizing
• Gold - Purifying
• Licorise - Caring basic skin barrier

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 02:46 от Agent Provocateur

# 2
 • София
 • Мнения: 2 419
Благодаря за новата тема, Редиш!
Напоследък нищо не съм поръчвала. Карам на запаси, имам за още едно ИП, но ви чета редовно.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 3 248
Ха, първа! Мерси, Редиш!

ДА си похваля ампулките! Работят!
MISA Geum Sul Vitalizing Blending Ampoule
Скрит текст:
A highly-condensed gold ampoule with oriental herbal ampoule and mountain-cultivated ginseng DNA.
1. Gold Ampoule blended by Mountain-cultivated ginseng DNA and gold base ampoule.
2. Amazing elasticity improvement effect is shown in 1 week of use.
- It firms and improves the texture of puffy, roughened skin by making skin elastic.
3. It can be freshly used by blending just before use.
- Blend by yourself to have fresh ampoule and make skin healthy and moisturizing by absolving effectively into the skin.

Ingredients
• Mountain-cultivated Ginseng DNA - Nutritious and Elastic
• Gold-fermented ginseng/Velvet Antler/Ganoderma - Nutritious
• Fermented Ginseng Water - Moisturizing
• Gold - Purifying
• Licorise - Caring basic skin barrier

По принцип изобщо не съм фен на Missa, но ме заинтригува. Какъв точно ефект виждаш? Simple Smile

# 4
 • Мнения: 734
Здравейте,
Харесах си този измиващ гел под формата на стик и хидратиращ крем, с мазна кожа съм, дехидрирана със сухи брадичка, нос и чело . Някой ползвал ли ги е?
https://kocos.bg/bg/POChISTVASht-STIK-ZA-LITsE-NEOGEN-REAL-FRESH … EEN-TEA-80g.p2439
https://kocos.bg/bg/SKIN-UOTChYRS-HIDRATIRASht-GEL-S-EKSTRAKT-OT … LYuV-50-ml-.p2048

# 5
 • София
 • Мнения: 4 135
Reddish, благодаря за новата тема!

Отдавна не съм поръчвала. Карам на запаси, но се налага да си взема слънцезащита.
Доставката в Jolse е станала огромна. Какво се случва?

# 6
 • Мнения: 1 990
Благодаря и аз за новата тема, и тъй като снощи късно си зададох въпроса в старата тема и за да не остана без отговори си позволявам да преместя поста си и тук.
За първи път ще пробвам азиатска козметика и да съм по точна Hada Labo. За вечер след измиване по корейския начин нанасям Lotion №1 Super Hydrator, Deep Wrinkle Corrector EYE & MOUTH Area Cream и  Anti-aging wrinkle Reducer - Day.
 Въпросът ми е мога ли след това, или преди крема да сложа олио за лице  SKIN WATCHERS ORIGINAL FACIAL OIL?
И още един въпрос в околоочния и в дневния крем пише, че съдържат колаген и ретинол, но аз за сега нямам опит с ретиноидите, и бих предопочела да ги ползвам само вечер? Или бъркам!?! При закупуването на серията от DM  не видях да има нощния крем против бръчки hada labo deep rebuilding night treatment, но сега в нета проверявам и забелязвам, че в нощната грижа няма ретинол
https://incidecoder.com/products/hada-labo-tokyo-special-repair- … tment-night-cream
https://www.amazon.co.uk/OFFICIAL-TOKYO-ANTI-AGING-REPAIR-NIGHT/dp/B07P9RLBZ1

# 7
 • софия
 • Мнения: 1 154
Хаирлия да е новата тема, Reddish:blush:
Толкова неща вече чакам от jolse, че им загубих края! Имам поръчки от март...още когато бяха безплатни. Само с DHL доставиха от май, но пак със забавяне.
Моите са до UK.

# 8
 • Мнения: 1 795
Reddish, благодаря за новата тема HugHeart
Въпреки че имам сериозен запас успях да направя и няколко поръчки , но чакам с нетърпение да се нормализират нещата и да може да поръчваме както преди Simple Smile

# 9
 • Бостън
 • Мнения: 13 256
ДА си похваля ампулките! Работят!
MISA Geum Sul Vitalizing Blending Ampoule
По принцип изобщо не съм фен на Missa, но ме заинтригува. Какъв точно ефект виждаш? Simple Smile
Повишаване еластичността на кожата, т.е. това, което твърдят, че правят.

Скоро обяснявах как си потъмних къшъните и понеже ползвам ам. капки логично си зададох въпроса "не може да няма корейски аналогичен продукт, аз защо не съм чувала!?!" От друга страна имам толкова срамни количества западен грим, че никога не заглеждам корейски, та се наложи да пусна един бърз сърч и вижте какво излезе, не е ли чудесно!?
https://soaklifestyle.com/2018/05/28/customize-your-makeup-with- … nnisfree-my-drop/

# 10
 • Мнения: 1 795
Агент, те са доста старички тези капки Simple Smile За съжаление "потъмняващите" са пак твърде светли ако си медиум.
Ето ги в едно от видеата на Soo

https://youtu.be/rMwpvv8N3S0?t=305

Има още няколко варианта на капки с пигмент от азиатските марки, но мисля всички са доста светли.
Аз в момента ползвам на Clinique BIY номер 125 и 110 за корекция на цвета, включително за тониране на обикновената слънцезащита.

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 2 249
Reddish, благодаря за новата тема.🌺💙

Нищо не купувам от над 2 месеца вече. Имах няколко пратки, една през Габко даже, нищо не идва. Получих 2 рифънд-а, 1 такъв се изгуби по банките, последната поръчка не знам даже къде е. Няма да почна и да купувам, докато не се вкарат нещата в ред, това е. Засега имам запаси, ще видим докога.

# 12
 • Бостън
 • Мнения: 13 256
Як расизъм и нонинклузивитет ги гони милите корейци Simple Smile

Виола, а като ползваш капките на Клиник забелязваш ли да се променя и интензитета на покритието, освен цвета. Т.е. при мен определено след като надвиша няколко капки пигмент се повишава покривността на продукта.

Днес покрай темата си сложих Sum37 къшъна с коригиран цвят и е толкова хубав, че се гледам за 3-ти път в огледалото, като някое пуберче за първи път видяло се без пъпки Simple Smile))


Ето още няколко варианта:
                          

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 23:16 от Agent Provocateur

# 13
 • Мнения: 1 795
Агент, чак промяна в плътността не, но и аз слагам много малко, защото обикновено само един тон трябва да потъмня. Това за фондьотена.На клиник капките са много рядки, като водичка. По спомен на Cover FX са малко по-плътни, но може и да бъркам. Като добавям в слънцезащитата зависи от нея- по-добре се смесват с кремови продукти, добавяла съм към гел/флуид и ни ми харесва.  
Ти горе долу какъв цвят коригираш до какъв? Много ме блазнят разните лимитки кушъни и на Su:m  и на Ohui, но почти съм убедена, че тъмния цвят пак ще ми е светъл. Като цяло не съм тъмна - стандартно 3ка/medium по западните марки, но при корейците от повечето кушъни 23ката ми е светла

И като видя такава красота...
Скрит текст:

# 14
 • Бостън
 • Мнения: 13 256
На клиник капките са много рядки, като водичка. По спомен на Cover FX са малко по-плътни, но може и да бъркам.
Ти горе долу какъв цвят коригираш до какъв? Много ме блазнят разните лимитки кушъни и на Su:m  и на Ohui, но почти съм убедена, че тъмния цвят пак ще ми е светъл. Като цяло не съм тъмна - стандартно 3ка/medium по западните марки, но при корейците от повечето кушъни 23ката ми е светла
И като видя такава красота...
Скрит текст:

Tочно така, плътни са FX! Или по-скоро трябва да кажа "концентрирани", както и да е - когато сложа повече от 2 капки за едно "лице" (имам един много светъл ФДТ на Шисейдо, който не мога да изхвърля с лека ръка, че съм много прагматична и стисната личност) се увеличава покритието и от ниско към средно става средно към пълно.

Но както съм сложила 4-5-6 капки на целия къшън не го усещам като повече покритие!

Иначе сме абсолютно аналогични - 23 ми е малко светла през зимата и много светла през лятото (Sum:37 Water-Full CC Cushion Perfect Finish SPF50+ PA+++ #23 потъмнявам!). По западните номерации се въртя от light meduim до medium, изключително рядко вече стигам до tan (последните 4-5  год не съм). Използвам FX N40 капки (но имам и N60) - количеството е незначително спрямо 15 гр на продукта за да го кача реално до 25-27 по корейската скала. Неутрален подтон съм, с тен клоня към топъл/златист.


(tова е старата номерация, преди 2 год изкараха нова)PS А снощи попаднах на това от ам. продавач и го отнесох като куцо пиле домат!


Сподели, моля те, капките си за изкуствен загар. Ако си писала вече игнорирай го, ще потърся назад в мненията ти!
PS Намерих постовете ти за капките, мерси още веднъж!

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 23:18 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт