Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 15 207
  • 391
  •   2
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 1 160
Имам 1голям буркан сусамов тахан за изразходване,а нямам никакви идеи...помогайте!Благодаря предварително!
Може смесен с мед и намазан на филийка,  а може и без филийка. Успешен заместител на течния шоколад,  за който харесва вкуса на тахана.
+ какао.Става точно като течен шоколад, много го харесвам, но и доста калоричен сусамовият тахан.

# 31
  • Мнения: 1 975
Бамята, става ли хубава, замразена във фризера? Бланшира ли се или направо  измита, както е  купена?

# 32
  • Мнения: 379
Fortuna, тая бъркана пица беше популярна във форума. И пеп-4о може да има, в блога и погледни.
В тази рецепта половин кубче мая 20гр ли е? Със суха дали ще стане?

# 33
# 34
  • Мнения: 7 418
Бамята, става ли хубава, замразена във фризера? Бланшира ли се или направо  измита, както е  купена?
Аз не я бланширам заради колагена. Само чистя и измивам.
Майка ми я бланшира за по 2 - 3 мин. Намирам разлика единствено в готвенето. Иначе да, замразяваме.

# 35
  • Мнения: 23 741
И аз я замразявам само измита.

# 36
  • Sofia
  • Мнения: 17 628
Не бях чувала че бамята има колаген 😳

# 37
  • Мнения: 7 418
Не бях чувала че бамята има колаген 😳
Това лигавото вътре е растителен колаген. Много полезен най вече за стомашно чревния тракт.
В гугъл има статии, сега съм от телефона и ми е по- трудно да копирам.

# 38
  • Мнения: 23 741
Лигавото е много полезно за хора със стомашни проблеми.

# 39
  • Мнения: 3 743
Fortuna, тая бъркана пица беше популярна във форума. И пеп-4о може да има, в блога и погледни.
В тази рецепта половин кубче мая 20гр ли е? Със суха дали ще стане?
Аз я правя със суха мая, слагам едно пакетче от 7гр. В някои блогове така е дадено и аз така правя.

Бамя замразявам, само измивам, в торбичка и във фризера. После вадя колкото ми трябва и директно в яденето (към края на готвенето добавям).
На сладкото не слагам лимонтузу, нито лимонов сок. Бурканчетата държа на печката, за да са топли и горещото сладко сипвам в затоплените буркани, капачките също нареждам върху печката да се топлят и те. Печката и котлона са ми електрически, варя наведнъж не повече от 3 кг плодове, така че не е голямо количеството сладко. Понеже е горещо, си помагам с ръкохватка.

# 40
  • Мнения: 3 849
Да сте живи и здрави за бърканата пица. Не я бях засичала, но вчера я направих. стана супер, само запекох малко блата преди да сложа нещата отгоре.

# 41
  • Мнения: 2 093
Може ли изпитана рецепта за тесто за пица?И другият ми въпрос е имам забъркана кайма с кашкавал за принцеси,но какво друго бих могла да направя с нея,идеи?

# 42
  • Мнения: 18 842
Може ли изпитана рецепта за тесто за пица?И другият ми въпрос е имам забъркана кайма с кашкавал за принцеси,но какво друго бих могла да направя с нея,идеи?

ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"

# 43
  • Мнения: 2 093
Благодаря,Labrex.Почти същото тесто ползвах,но и с кисело мляко и при печене на пицата,тестото се събра.Ще опитам това,без кисело мляко.

# 44
  • Мнения: 18 842
Благодаря,Labrex.Почти същото тесто ползвах,но и с кисело мляко и при печене на пицата,тестото се събра.Ще опитам това,без кисело мляко.

Да предложа и "нашата" рецепта, харесваме тестото вкъщи и него използвам за пици. Обикновено не го чакам да втасва, разстилам в тавата, нарязвам продуктите за гарниране, правя пицата и във фурната.

Може и бърканата пица да пробваш, ако не си я правила.

Общи условия

Активация на акаунт