ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 63 986
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
Бамболинка, малката е толкова нежна и прекрасна! Пу-пу, дано скоро може да е в обятията ти Heart
Терапията ми е от седмица и половина, назначена от Колева в Токуда, другата седмица съм на консултация при Паскалева. Още нищо не съм следила, фибриногена го пускам за Тодорова (ендокринолог), тя го иска. Иначе предполагам, че на следващия преглед с Колева ще обсъдим пак терапията и дали и какво и кога ще следим.

# 196
  • София
Ох Бамби 😍😍😍 ангелче мъничко пу-пу! Нека наддава шушулката,  скоро ще си я вземеш вкъщи и ще си раздавате любов на воля една на друга!

The doors, Колева е компетентна за бременности с тромбофилия, така че терапията ти е ок, но честно казано съм малко изненадана че ендото ти иска фибриногена, нали знаеш че референтните за бременни са други, моят е със стойност почти 6 (в 24г.с.)

sunkiss,
със сериозни мутации си и наистина е голям късмет, че не са се отключили при първата бременност. Съвсем искрено те съветвам да се насочиш към консултация с проф. Паскалева,  тя е единствения в Бг компетентен лекар за случаи като твоя. Тя ще ти назначи терапия за следваща бременност и другият ти ангажимент е да си намериш читав АГ (по възможност специалист по фетална медицина), както каза и Дели, за стриктно следене на кръвотоците на плода. Не се притеснявай , с правилната терапия ще успееш до финал следващия път!

# 197
  • София
the doors, знам я Колева , лежах в Токуда 1 месец и ги познавам всичките. Но моя съвет е да си следиш Анти ха и Аспи тест при Паскалева . Колева е добра в рисковите, но никоя от нейните пациентки не следеше с някакви изследвания дозите си . ( поне тези с които лежах ).
То и Илиев го хвалят много, ама една негова пациентка роди в 36 седмица бебе , което тежеше 1,5 кг.
Това си е сериозно изоставане. Беше на 0,4 клексан , според мен недостатъчна доза ! Алергична към аспирин .

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 09:24 от Bambolinka11

# 198
 Бамболинка, прекрасна е !!! Heart Eyes  Не мога да се нагледам на снимката!!! Колко се роди мъничето?

# 199
Бамболинка, целувчици!

# 200
  • София
Бамболинка, прекрасна е !!! Heart Eyes  Не мога да се нагледам на снимката!!! Колко се роди мъничето?

960 гр , сега е 1,170 кг

# 201
Някъде официално Дънди 86 дали е писала как е?

# 202
  • София
Някъде официално Дънди 86 дали е писала как е?

Официално не е , ама иначе си има бебоци, виждаме се в болницата Wink Добре е, изписаха я в понеделник

# 203
Бамболинка, прекрасна е !!! Heart Eyes  Не мога да се нагледам на снимката!!! Колко се роди мъничето?

960 гр , сега е 1,170 кг
Браво на малката принцеса! Дано скоро да се гушкате вкъщи Simple Smile

# 204
  • Варна
Здравейте, момичета, и аз се записвам в темата. Преживях спонтанен аборт в последният ден на 13 г.с.- началото на октомври. Беше като гръм от ясно небе, защото имам 1 здраво детенце, след една безпроблемна бременност. След преживеният шок, се мотивирах да елиминирам, даколкото е възможно, причините. Никой от докторите, с които се видях, не даде насока. Мнението на всички е-случва се, чак след 2-3ти аборт можем да търсим причини. Това са д-р Алексаднров в Щерев,  д-р Коновалова и други. Разбирам, че това се случва, но пък не съм съгласна да се чакат 2-3 последователни аборта и едва тогава да се търсят причини. Та, аз си самоназначих - благодарение на вашата тема, както и на една дама от темата за пациентките на Щерев, доста голям пакет от изследвания- TSH, TAT, MAT, Цитовирус, Ебщайн, Хламидии, няколко микобиологии-след абразиото. Та стигнах и до Тромбофилиите, които днес се оказаха пълен пакет:

Дайте ми съвет какво да правя оттук насетне. Смятам след месец-два да подновя опитите за бебче, тъй като съм на 36. Искам просто да си направя правилна стратегия. Благодаря ви много!!!
първо съжалявам за загубата,
от тук насетне ти трябва читав специалист, който е от София ще даде насоки,
аз само искам да добавя че първите мутации се водят високо рискови за тромбофилия, като добавим и pai със mthfr става направо коктейл
задължително трябва да си на НМХ и то доза коментирана и следена от специалист
за мен знам че още при +  тест трябва да започна Нмх, а пък имам само две от твоите ( последните две)
момичетата правилно са насочили към другите изследвания, ако не си ги направила още ги пусни преди да започнеш да пиеш каквото и да е,
освен това е хубаво да наситиш организма си с витамини преди опитите за бр., вземи си едни хубави пренатални с активен б-комплекс, обикновено те съдържат и вит.Д и мн. други

# 205
  • Sofia
Момичета, много ви благодаря за отговорите и подкрепата:hibiscus: Бях сигурна, че има нещо и няма как да изтърпя 2+ аборта, за да се задейства някой и да ми назначи изследвания и да търси евентуални причини. Гаранция никога няма, знам, но поне да съм убедена, че съм направила каквото е по силите ми. Наистина си имам коктейл от мутации и е цяло чудо явно, че през първата ми бременност- преди 8 год, всичко е минало гладко. То всяка бременност е индивидуална и различна, но пък при мен има доста рискови фактори. Ще изследвам и нивата на Д и Б12 и ще видим.
Bambolinka11, пожелавам здраве на теб и малкото чудо Мария и Господ да ви пази!

# 206
Момичета, благодаря за включванията по моя въпрос. Аз ще коментирам фибриногена и с Паскалева разбира се - резултатът ми от тази сутрин е 4.91 (повишил се е за 2 месеца от 3.71). Успокоявам се с референтната таблица за бременни, иначе ще изкукам сигурно.

Иначе фибриногенът на мен първоначално ми го иска доц. Тодорова (ендокриноложка) и да ви кажа честно не знам защо. На тогавашния ми резултат 3.71 тя каза да започна Аспирин протект. В последствие вече се започнаха тромбофилиите, увеличена доза, после Фраксипарин и прочие. Явно е имала нещо на ум тя, щом го е искала. Доколкото знам работи в тясна връзка с доц. Конова в Плевен (имунолог), но какво е точното отношение между това и ендокринните неща... не знам.

Да питам тези, които са били при Паскалева, имам час за сутринта - ако са необходими още изследвания, там на място веднага ли се правят? Т.е. гладна и жадна ли да ходя?

# 207
  • София
На място ще ти направят изследванията,  единствено условие е да си поставила фраксипарина 4 часа преди това, както и няколко поредни дни и да си я поставяла в този час , друго няма-може да си хапнеш сутринта без проблем.

# 208
  • София
Както е казала Хулиганка- 4-5 дни преди часа ти при Паскалева трябва да си слагала Фраксито 4 часа преди това, тоест, ако часа ти е за 10 , трябва да си я слагала в 6 ч . Аз ходех гладна, защото ми пускаше и ПКК, отивах да хапна нещо докато чаках резултатите.

# 209
Хммм, аз Фраксипарина го слагам около 8.30 сутрин, часът ми при Паскалева е в 9.20... Дали да не го слагам, мога да си го взема с мен де и там после да ми го сложат... или през нощта да стана да си го сложа Rolling Eyes

Едит: ясно, ще ставам по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт