ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 63 994
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
Питаш дали да правиш терапия на своя глава, ако ти кажат, че няма нужда? Никой не може да ти отговори на този въпрос.

Първо си намери подходящ специалист - частен, държавен, все тая, не някоя изтръпнала акушерка, каквито са на почит в чужбина и след това решете заедно.

По мое мнение НМХ профилактична доза - 0,4 или 0,45 не може да попречи на бременността, но аспирин преди 12та седмица със сигурност може и е безмислен преди плацентата да съществува, освен при много тежки налични тромбози, не просто някакви мутации, но такова състояние не предполага планирана бременност изобщо ...

# 226
Poppy според мен фраксипаринът няма с какво да ти навреди в профилактична доза 0.4. Аз съм със същите мутации като теб и имах образуван тромб след първата ми бременност , когато не бях на терапия. Много често изписват нмх след инвитро , за да се образува по -добре плацентата. Ако ще се започва терапия с нмх е хубаво да се започне още от началото на бременността , защото ако има впоследствие проблем с кръвотока - и ако по-късно започнеш нмх , обикновено той няма същия ефект и кръвотокът и изоставането не се оправят като с магическа пръчка. Втората ми бременност изцяло бях на клексан и плацентата беше 2 пъти по-голяма и хубава , отколкото при първата ми бременност , когато не бях на терапия и съответно и втората ми дъщеря се роди с ъс 700 гр. по-голяма . Сега след раждането ще слагам 40 дни още клексан. Имай впредвид , че към фраксипарина може да се алергизираш и да трябва да го смениш с клексан. Аз на твое място бих си взела направо клексан .

# 227
Благодаря ви за мненията. Тук до специалист можеш да стигнеш само ако те пратят, много трудно и бавно се случва всичко. Ще видим какво ще кажат на 18-и. Просто ме е страх да не спазвам назначената терапия и ме е страх и да я спазвам, защото конкретно аспирина е излишен за мен и ме е страх от евентуални прокървявания. Вътрешно съм убедена, че матката беше виновна. Не се бях сетила, че и след инвитро изписват профилактично НМХ. Много ви благодаря. Взела съм си фраксипарин, но скоро след положителния тест мисля да пътувам до Бг и, ако се налага ще го сменя с клексан. Сигурно ще започна инжекции при положителен тест именно защото ме е страх после да не е късно.

# 228
  • София
Със същите мутации съм , Poppy 14.
Това за аспирина е много относително за всеки индивидуален случай... При някои прави бели, при други помага.
На мен лично много ми помогна аспирина, тъй като предишните ми две бременности вдигах кръвно и бях с лоши квъвотоци към бебето и имах две късни загуби 20 и 22 седмица.
Сега, при успешната ми бременност, въпреки , че пак бебка се роди доста рано ми спряха аспирина в 26 седмица , защото бях с ужасни болезнени контракции ги беше страх да не тръгне раждане. Докато го пиех всичко беше наред, доплерите бяха добре, бебка вървеше седмица напред и не вдигах кръвно. Както ми го спряха и на следващата седмица бебето вече си отговаряше точно на размерите, т.е. тази седмица напред вече я нямаше, доплерите почнаха да се влошават и почнах да вдигам кръвно. Извадиха я в 28 седмица.
Аз съм убедена за себе си, че всичко е заради спирането на аспирина, но нямаше как. Слагах също и клексан 0,6 всеки ден от положителния тест . На 0,6 минах в 18 седмица след изследване на Анти-ха , което показва дали дозата ти е достатъчна.
Тази терапия ми беше изписана от Паскалева, като аспирина го пиех 5 месеца преди да забременея всеки ден.
Предишната ми неуспешна бременност бях на терапия през ден- фраксипарин и аспирин.
Ти имаш и завишени тромболевкоцитни агрегати, което е причината и за назначаването на аспирина.
Така,че моето мнение е да намериш добър хематолог, с който да обсъдиш терапията си. Ако си идваш в Бг можеш да отидеш при Паскалева.
Успех!

# 229
Благодаря ви за мненията. Тук до специалист можеш да стигнеш само ако те пратят, много трудно и бавно се случва всичко. Ще видим какво ще кажат на 18-и. Просто ме е страх да не спазвам назначената терапия и ме е страх и да я спазвам, защото конкретно аспирина е излишен за мен и ме е страх от евентуални прокървявания. Вътрешно съм убедена, че матката беше виновна. Не се бях сетила, че и след инвитро изписват профилактично НМХ. Много ви благодаря. Взела съм си фраксипарин, но скоро след положителния тест мисля да пътувам до Бг и, ако се налага ще го сменя с клексан. Сигурно ще започна инжекции при положителен тест именно защото ме е страх после да не е късно.

Във всяка държава, можеш да посетиш специалист на частно, точно както е и в България. И цената е общо взето същата. Друг е въпроса, че специалиста, дори и частен, ще вземе решение по правилата, а не според капризите на бременната, както е в България ...

Но това за недостъпните специалисти са митове, просто не искате да плащате там, а в България си плащате и ви се струва съвсем нормално.

# 230

Във всяка държава, можеш да посетиш специалист на частно, точно както е и в България. И цената е общо взето същата. Друг е въпроса, че специалиста, дори и частен, ще вземе решение по правилата, а не според капризите на бременната, както е в България ...

Но това за недостъпните специалисти са митове, просто не искате да плащате там, а в България си плащате и ви се струва съвсем нормално.

Имате леко заядлив тон. Първо не знаете къде съм, второ пари си имам и нямам против да ги дам, ако ще получа компетентно мнение и, ако има на кого да ги дам. Пробвала съм да ида на частно по друг въпрос, пак ми искаха направление по Gp- то и въпросният преглед отново щеше да е след месец и половина. Не, не е същата цената, беше 1000 лв само прегледа, без изследвания и без нищо, но както казах не е в цената въпроса и не е в капризите ми. Аз си имам назначена терапия, проблема е, че всеки ми казва различно и накрая се обърках. Единствената причина да направя всичко в България беше времето, просто тук първичният ми преглед при специалист ще 6 месеца след вторият аборт, а в България за това време направих всичко.

# 231
Д-р Калчев е страхотен лекар и човек. Помоли го за мейл и коментирай от разстояние с него нещата.
И ние тук ще помагаме с каквото можем.Споко!

# 232
Д-р Калчев е страхотен лекар и човек. Помоли го за мейл и коментирай от разстояние с него нещата.
И ние тук ще помагаме с каквото можем.Споко!

Говорих с него преди няколко седмици след операцията, според него трябва да съм на терапия евентуално, но каза че ще я обсъдим когато се върна за преглед бременна, Доц. Русев ми изписа аспирин преди забременяване то и НМХ след положителен тест. Аз не знам кое е правилното. Благодаря ти Simple Smile

# 233
Ще слушаш д-р Калчев. Не се паникьосвай!

Не забравяй да искаш мейл на д-р Калчев. И го помоли да ти напише на лист терапията ПРЕДВАРИТЕЛНО и от кога да я почваш.
А с хомозигот по мтхфр без лечение се губи бременност в твоите седмици. И аз съм губила.
И аз съм хомозигот там и имам 70% намалена ензимна усвояемост.
Пия метафолиева.
Имаш ли Антифосфолипидни или антикардиолипинови аттитела?
Ако си идваш в България, не е зле да направиш консултация и с проф. Паскалева, ей така, за всеки случай.

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 15:29 от Анонимен

# 234
И аз избрах да се доверя на д-р Калчев. Той има други виждания за терапията от Русев. Струва ми се ,че има по индивидуален подход. Като цяло за всичко го слушах и не сбърках. Хубавото при него е ,че когато не се чувства компетентен по даден въпрос или има някакви притеснения те насочва към даден специалист.

# 235
Poppy14 - в коя държава е 1000 лева консултацията със специалист? Пък и трябва да чакаш месец и половина? И не може да те прегледат 6 месеца след аборт?

Поста ми беше по-скоро насочен, към други жени в чужбина, които НЕ бива да вярват, че не могат да отидат на лекар, но както и да е.

# 236
В Англия. След аборта не са ме преглеждали дори, за да проверят дали всичко се е изчистило да не говорим за друго. Бяха медикаментозни абортите. И да първият ми преглед след звънене и настояване от моя страна е 6 месеца след вторият аборт. Можеш да отидеш разбира се, просто трябва да имаш търпение. Ако ситуацията е спешна не се чака така. Не сме в джунгла все пак. Просто така работи системата, а аз няма търпение да я чакам да се задвижи. Личен избор.

# 237
В Англия. След аборта не са ме преглеждали дори, за да проверят дали всичко се е изчистило да не говорим за друго. Бяха медикаментозни абортите. И да първият ми преглед след звънене и настояване от моя страна е 6 месеца след вторият аборт. Можеш да отидеш разбира се, просто трябва да имаш търпение. Ако ситуацията е спешна не се чака така. Не сме в джунгла все пак. Просто така работи системата, а аз няма търпение да я чакам да се задвижи. Личен избор.

В Англия, първичния ми преглед от консултант, беше 220 паунда, в Сейнт Томас - защото е двуплодна, за едноплодна е по-малко. Това е от консултант, не просто сонографист, да ме мине за 10 минути с ехографа. Прегледите с ехограф са между 100 и 200 паунда, без ФМ - при мен тя беше 380, за едноплодна пак е по-малко.

Не съм чакала изобщо, запазиха ми час за първи път, около 3 дни, след като заявих точно при кого искам да бъда.
Това е за частния прием.

По каса - заради предишни проблеми, не съм чакала до 12та, както е обикновено, във 7ма ми правиха ехографски преглед, за потвърждаване на жизнена бременност. Пак за минали проблеми не се съгласих да се следя при акушерките, исках си консултант и ми позволиха, естествено, без да се плаща. И мога да кажа, че е страхотна, дори по-добра от частните.

След аборт - винаги са били загрижени и вниматели, звънят няколко пъти в следващите дни, за да видят дали си добре и дали има оплаквания. Ако няма - преглед не полага по каса. Затова се преглеждах на частно.

За спешните ситуации има спешна гинекология, където просто отиваш. И да - така работи системата и ако някой иска нещо извън системата - начини безброй. И не са по 1000 лева прегледите ...

# 238
Попи, и Салсиша иска да помогне. Просто може би е зодия скорпион. Kissing Heart
Можеш и до нея да се допитваш. Пред Русев в твоя случай трябва да се предпочита Калчев, защото е АГ.

# 239
Благодаря ти, Салшиша. Беше ми полезно. Аз също съм ходила на частни ехографи. Надявам се при следваща бременност също да ми обърнат повече внимание предвид предишните проблеми. Първият аборт не го считаха за проблем, с което съм съгласна. Сега ще видим как ще е. След абортите от болницата ми се обадиха само веднъж, 3 седмици след първият, за да проверят дали вече ми е отрицателен тестът, вторият път забравиха.,но да всички бяха много мили. Бях им ядосана защото забравиха да ме реферират за инвестиране на проблема, но така или иначе се случи по- късно. Може би зависи от мястото. Сега проверих колко струва първичният преглед във клиниката за репродуктивни проблеми, бил е 350 паунда, което права си не е 1000 лв. Така или иначе направила съм всички , следвания в България. На момента реших, че това ми е по- бързият начин. Ако се бях заела да правя всички генетични, имунологични и т. Н. Излседвания тук на частно не знам дали щеше да е по- бързо.

Общи условия

Активация на акаунт