ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 63 921
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
Сандра, много бегло ми се върти, че при кървене се спира АП и Фраксито, но дано се включи още някой. Не знам какво да те посъветвам обаче, може би няма да е зле да се пуснат едни изследвания на показателите за кръвосъсирване? Стискам палци всичко да е наред

# 661
И аз доколкото съм запозната, но не от личен опит, при кървене се спират антикуагулантите. Съгласна съм с дарк, пусни едни изследвания най-добре. Стискам палци всичко да е наред! 🙏

# 662
  • София
Благпдаря, момичета, насявам се малко да се успокои кървенето и тръгвам към Малинов. Само се притеснявам Русев как ще реагира като му кажа че взимам антикоуголантите всеки ден, а не през ден както е казал и че започвам повече прогестерон, отколкото е разрешил.

# 663
Ами както иска да реагира. Така си решила, така си направила. Кажи му как стоят нещата и дано оправи положението!

# 664
Казваш, че така ти в казало АГ-то, но ти просто искаш да чуеш и неговото мнение. Гледаха ли те на УЗ да не би да имаш отлепяне?

# 665
  • София
Благодаря за съвета, аз съм пълен блокаж, не се сетих затова. Днес не са ме гледали на УЗ, миналия петък бях и си вървеше нормално имплантацията. След Русев ще помоля АГ- то ми да ме види днес. Иначе кървенето сякаш започна да намалява.

# 666
Сандра, щом Паскалева ти е казала да не взимаш нищо -  не взимаш. Тя е специалист.Спираш всичко до два чисти дни.На мен са ми изписвали и вит. С и са ми унеличавали прогестерона.
Момичета, не правете нищо на своя глава по отношение на антитромботична терапия.
Сандра, кой ти назначи терапията и дозирането на препаратите?

# 667
  • София
Терапията ми е от доц. Русев. Бях при него вече. Спря ми аспирина и ми даде витамин К за най- много три дни. Аспирина каза да го включа след 3 чисти дни, но през ден. Фраксипарина каза да го продължа всеки ден и след една седмица да изследвам Д димер, тромбоцити и АППТ. Според резултатите ще ми смени фраксипарина с натаспин или може и да не съм запомнила името. Каза да не взимам повече от три утрогестана, но от днес съм на 6 според АГ-то ми и за него ще си слушам нея. Малко ме е страх да спра терапията след като я започнах. Русев ми я назначи заради Pai 4G/5G и хетерозиготни мутации в MTRR и MTHFR. Следобед съм при аг да видим ембриончето дали е добре.
Бяха ми изписани през ден АП и фраксипарин, но ги слагах всеки ден. Фраксипарина го почнах преди една седмица, а аспирина преди около три.

# 668
Сандра със същите като твоите мутации съм. Също имах изписана терапия през ден от Русев. Обаче след една седмица и половина прием на аспирин забелязах, че ми се появяват синини по пръстите, което е резултат от прекалено разреждане. Спрях аспирина и ночнах клексан 0.4 всеки ден. Не прокървих през бременността и иносих живо и здраво бебе. Прокървянането става от приема на аспирин, а ти щом си го взимала и всеки ден, но дори и хрез ден да е ап пак е много.

# 669
Момичета не си сямоназначавайте нищо. Опасно е.Ако се съмнявате търсете друг лекар.

# 670
Момичета,на мен проф.Кременски ми обясни,че АП се взима при завишени АФА.Той,както и други негови колеги отричат нискорисковите мутации,като причина за ранни загуби на плода,аз съм с такава 4G/5G и имам две такива подред.При всичките ми познати,които имат по няколко загуби,все се оказва,че имат по някоя нискорисковя мутация и съм на мнение,че абсолютно те са причина,за тези случки,може би при някои се отключва,при други не.При втората ми бременност бях на ударни дози прогестерон,без дори да ми пуснат изследвания и това в комбинация с дефектен ген,допълнително влошава картинката.Всички до един,с които съм се консултирала са на мнение,че терапия не е нужна,ама според мен си е нужна и се радвам много,че намерих добро АГ и имам назначена терапия с фраксипарин след +тест,всеки ден до края на бременноста.Също знам,че терапия през ден не е надеждна.Искрено се надявам,всяка една от вас да успее,да сбъдне мечтата си❤Бъдете благословени момичета и успех😇🌸

# 671
Някой наясно ли защо не се изследят и следят редовно съответните показатели и едва при необходимост да се започне с терапия? Вижда ми се по разумно някак...

Намирам за много непрофесионално, че бях отпратена от проф. Паскалева без терапия без да ми назначи едно изследване даже. След нейното НЕ, как да се доверя на гинеколога ми, който изписа Фракси след дълго колебание? Съответно отново без да е подкрепено от изследвания.

IvGG, каква доза прогестерон ти беше изписана? При мен е 2х2 вагинално Утрогестан и 2х1 Дуфастон. Ще поискам да намалим дозата... Аз приемам и Омега 3, за която пише, че разрежда кръвта и се надявам да докарвам някакъв баланс. До онзи ден приемах и магнезиев оротат, който също действа кръворазреждащо,  ама...в друга тема писаха, че било вредно до 12 г.с. и го спрях... до другата седмица, когато ще се консултирам с лекарите

# 672
Някой наясно ли защо не се изследят и следят редовно съответните показатели и едва при необходимост да се започне с терапия? Вижда ми се по разумно някак...

Намирам за много непрофесионално, че бях отпратена от проф. Паскалева без терапия без да ми назначи едно изследване даже. След нейното НЕ, как да се доверя на гинеколога ми, който изписа Фракси след дълго колебание? Съответно отново без да е подкрепено от изследвания.

IvGG, каква доза прогестерон ти беше изписана? При мен е 2х2 вагинално Утрогестан и 2х1 Дуфастон. Ще поискам да намалим дозата... Аз приемам и Омега 3, за която пише, че разрежда кръвта и се надявам да докарвам някакъв баланс. До онзи ден приемах и магнезиев оротат, който също действа кръворазреждащо,  ама...в друга тема писаха, че било вредно до 12 г.с. и го спрях... до другата седмица, когато ще се консултирам с лекарите
Дарк,4х1 дуфастон и така бях близо месец.След това разбрах,че повече от 2х1 хич не било препоръчително.Знам,че прогестерона сгъстява кръвта и ако си имаш някоя мутация,това още повече влушава картинката.

# 673
Да, и аз от форума разбрах за сгъстяването. Ще искам да го намалим лека-полека, щото пък не било добре и да се спира рязко, и ще го следя по-често, да не почне пък да пада прекалено много.

# 674
  • София
Шоколад аз ходих преди година при Паскалева и мен щеше да ме отпрати заради нискорисковите мутации, но прецени да ми пусне още няколко изследвания ( антифосфолипиден синдром и другите ми бяха не познати) след тях реши, че нямам нужда от терапия и ако някой реши, че има е само за презастраховане. Трудно ми е да ти дам съвет. На мен терапията
след това Русев ми я изписа по познатата схема през ден. С Аг говорихме, че няма смисъл през ден и я направихме всеки ден. След като днес прокървих доста се обърках трябва ли или не терапия. АГ исла Русев да реши той спря само аспирина за докато спре кървенето, но аз ще спра и фраксипарина, както ми бяха писали по- горе, докато спре кървенето. Другата седмица ще пускам изследвания и пак ще обсъждам с него терапията.
Само да кажа, че бях при АГ. Ембриончето е добре, има си пулс, аз оставам на режим почивка засега.

Общи условия

Активация на акаунт