Да преправим старите мебели с любов - тема 34

• 99 926
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
Искам такива дръжки за гардероба
Скрит текст:

Знам, че в икеа има, ама ми се свиди да дам по 10лв. за дръжчица.
Къде мога да намеря ей такова метално, за да си направя сама
Скрит текст:

Рапиди или капси някакви дали няма да свършат работа?

В Алиекспрес  има още видове, но и там не са евтини.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 09:05 от labrex

# 226
Ей такова метално Simple Smile може би е това, поне като наименование, предполагам има различни размери и цвят
https://langri.eu/12642/binding-screws/

http://salex.bg/svarzvasht-bolt-6h13-za-pdch-do-31mm-maso-130674-24785/

https://balkanyug.bg/bg/Fittings/Connecting-bolt-TETA

# 227
Вземи си нормални, тези не ми изглеждат удобни и бързо ще се износят

# 228
Благодаря ви много  Hug
Даже не знаех какво да напиша, за да ми излязат подобни неща.

# 229
Ако си от София, такива съм си взимала от кинкалериите по Женския пазар, стотинки са.

Допълвам - питах мъжа ми, понеже той ги купува, взел ги в от магазина на ъгъла на Самуил и Сливница, в района има и други подобни. По принцип са на едро, но дават и в по-малки количества.

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 11:20 от Не се сърди, човече

# 230
Не съм, но поне вече знам какво да търся  Hug

# 231
  • В градината...
А можеш да ползваш стари кожени колани /по вторите употреби също има интересни находки/.

Ако някой проявява интерес, в Антик.бг има за 500лв. сттрахотен ратанов комплект, на който му трябва малко обновяване. Много го искам, но в момента нямам къде да го сложа.

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 12:32 от perunika

# 232
Трябва ли да пръскам боядисаната маса с нещо отгоре. По принцип така ми харесва както е само на боя, но все пак такъв ли трябва да е финалния завършек.
И още нещо само на мен ли ми се струва, че много бавно съхне тая боя. 20часа и още е лепкаво покритието. Трябва ли да чакам хубаво да изсъхне, за да минавам следваща ръка?

ПС: Масата стана чудесна, много съм доволна, остава само да изсъхне.
Столовете са боядисани с тебеширен боя, единият вече е и на първа ръка боя. Днес и останалите смятам да мина.

# 233
Малко стимул 😊
Качвала съм ги в старите теми, снимките са от юни 2014г с изключение на последните, които са от днес.
Със същия успех приложих хватката и в кухнята.
Преди

След

И вече с ново легло и матрак, но гардероба не искам да сменям. Скоро предстои циклене и смяна цвета на пода може и на стените. Също закупуване на пътеки. Светлината беше кофти за снимки, но все пак...

Съжалявам за снимките, но от телефона ми е трудно да ги поставя в скрит текст.
Относно реновираната кръгла  маса - имам същата и смятам след време да омасля плота, а пачия крак да боядисвам в бяло.

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 16:19 от mimoza7710

# 234
  • София
Привет!
Правя едно старо бюро. Плота го изшкурих, китосах фугите и минах с бял байц. Честно казано не ми хареса много как става със светъл байц, и реших основата да направя с тебеширена боя. Та имам питане- гипсът разтваряте ли го първо с малко вода или директно в боята го слагате?
Аз сложих директно към латекса, но нещо не се разтвори добре и останаха едни малки бучици. Като мажа с четката по повърхноста те се разтварят, но ми остават дирушки по боята, пък аз не искам да са видими следите от четката. Мисля да го пришкуря леко, като изсъхне добре и да мина още една ръка, та моля за съвет, как да избегна бучките. Дали да ситя гипса през сито или да го рзтворя първо във вода?
Ето го как се получи до тук
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 20 ное 2018, 21:51 от placebo7

# 235
Директно в боята, разбий бучиците, ако трябва с пръсти.
Но според мен няма да стане съвсем гладко, ако тебеширената е финален слой. Аз я слагам като основа, после следващите ръце са си обикновена боя и става гладко.

# 236
Aз ползвам кухненския миксер (като го няма ММ), разтваря всички бучки в боята идеално Wink

# 237
  • София
Благодаря ви!
Ще видя как да процедирам. Може да взема една боя на сократес и да го направя гладко.
Имам и един гардероб да правя. Започнах да му свалям старият лак, исках и него да го направя с байц, но на цялата хамалогия по сваляне на лака, шкурене, вероятността да стане на петна с байца пък и да вземе и да не ми хареса после... та реших да го боядисам. Така че ще трябва да се разберем някак си с този гипс... Laughing

# 238
И аз ползвах кухненския миксер Simple Smile. Но нещо не ми хареса стои на ивици заради четката, как да постигна гладък ефект или да изшкуря тебеширената боя и отгоре какво предлагате да се прави

# 239
Ще сменям водачите на един скрин, изпадали са съчмите и заяждат. Обаче не откривам такива, ако сте срещали, помагайте...
Височината им е точно 2 см, по магазините откривам само 1.7 и следващото е чак 2.5 см Sad
А са от тези, които си имат улей и се вграждат, та няма начин да ги заместя с приблизителен размер.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт