Да преправим старите мебели с любов - тема 34

• 99 933
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
Ще сменям водачите на един скрин, изпадали са съчмите и заяждат. Обаче не откривам такива, ако сте срещали, помагайте...
Височината им е точно 2 см, по магазините откривам само 1.7 и следващото е чак 2.5 см Sad
А са от тези, които си имат улей и се вграждат, та няма начин да ги заместя с приблизителен размер.

Скрит текст:
Ако трябва звънни и ги разпитай точно кой тип ти трябва...
Например това, но няма как да съм сигурна за модела...
http://diel09.com/kategorii/1486-tandemen-mekhanizm-za-chekmedzh … birane-emuca.html

Или пък това http://diel09.com/teleskopichni-vodachi/1229-mekhanizm-za-chekme … schmen-h17mm.html

ПП: Тъкмо си помислих, че открих, май е това което ти трябва но неееее....

ПП2: Загледах няколко каталога за сачмени механизми... изобщо няма стандарт 20мм
https://www.hettich.com/fileadmin/content/mediathek/RES/Fuehrung … 2014_14808_EN.pdf (след 40стр)
Препоръчвам ти да свалиш едната страна и с него в голям магазин за обков Hands V

Последна редакция: вт, 20 ное 2018, 15:13 от peneva_a

# 241
И аз ползвах кухненския миксер Simple Smile. Но нещо не ми хареса стои на ивици заради четката, как да постигна гладък ефект или да изшкуря тебеширената боя и отгоре какво предлагате да се прави
Ползвай валяче, не четка. С четка понякога става на черти, аз не обичам да боядисвам с четка, използвам я само там където не може с валяче.

# 242
  • София
На мен, точно с валячето ми стана по-релефно. Както се казва - шегрен. Валячето ми беше плюшено, не дунапренено. С четката ми стана по-гладка повърхността. Колкото по-рядка е боята, толкова по-малко личат следите от четката.

# 243
  • София

За да няма следи от четка, тебеширената боя трябва да е разредена(като боза или смес за палачинки).
Четката също е важна трябва да е плоска с гъст косми от синтетични влакна.
Ако искате да имате гладък финиш на тебеширената боя,след като изсъхне боята преди да я запечатите избършете с финна шкурка(240) повърхността все едно бършете прах след това запечатвайте с вакса или лак.
Ще стане като стъкло и дори да има останали следи от четка ще изчезнат.
Дано да съм бил полезен Simple Smile

# 244
Може ли някой, който ще прави следващата тема да направи разбор за тебеширената боя и да сложи последната техника към нея. Кратка, ясна и точна е. Това ще е по- лесно за търсене от нови потребители и няма да се налага на всяка страница да се пита за нея, и съответно да се отговаря от няколко потребителя на няколко последователни въпроса.

# 245
Може ли някоя от вас, която е стабилизирала крака на стар кухненски стол да подскаже с какво може да се направи? Имам предвид не самите краката, а закрепващите пръчки между тях. Някакво лепило ли да взема  и какво по-точно? В момента от задната страна, най-горе рамката на седалката е закрепена към краката с болтове с кафяви шапчици, но и те вече не държат. Правено е преди 20 години от свекър ми. Сега ми се иска да ги възстановя по друг начин и да ги облека с нови калъфи.

# 246
Тц. Напречните разпънки на столовете тръгнат ли и няма спиране. Аз така 6 стола изхвърлих. Тежък съм и явно успявам да се клатя някак и се разбрицаха. Лепих ги с дърводелско лепило на Хенкел, ковах ги с пневматичен такер и накрая ги насяках за дърва за котела и купих нови. Е изкарват някой и друг месец след ремонта и пак почват да се клатят. Накрая вдигнах ръце от тях и тъй.

# 247
Привет, момичета. Мисля да купувам гардероб Hemnes - бял, от Икеа, пише че е от чам. Но да го боядисам в зелено (някакво състарено да изглежда ми се иска). Бял не го харесвам. Може ли да ме посъветвате какви стъпки има - преди боята да го шкуря ли леко за да може боята да хване? и какъв вид боя ще препоръчате?

# 248
Назад (в тази тема, даже не трябва да ровиш в предишните) сме обсъждали точно на Икеа мебелите и боядисването им... Те имат бои, май и цветове имаха, не само бяло... Сега нещо им се е бъгнал сайта и не мога да дам линк Sad

# 249
Благодаря peneva_a Simple Smile Ще разгледам

# 250
Здравейте, правим ремонт в апартамент, който дълги години беше необитаем и се сблъскваме със следния проблем. Коридорът е с ламперия, която е от някакви дървени плоскости, лакирани най-вероятно с нитроцелулозен лак. С виброшлайф свалихме това покритие и се каним да лакираме отгоре с водоразтворим лак на Леко. Наш познат изказа предположение, че не сме избрали подходящ лак и можело този "да се подуе" и да стане още по-зле от преди. Някой може ли да даде съвет в случая, още докато не сме почнали, да сменим лака, ако се налага.
Скрит текст:

# 251
Доста хора не са в час с водоразтворимите лакове и бои. Ползват си старите алкидни.
Как ще се подуе? Shocked
Не е възможно това нещо, може да се поизтрие след време, но няма да се подуе.

# 252
И аз това питах. Отговорът беше: "Ами тъй, ще се подуе". Преди 20 години, когато циклихме паркета, двете спални намазахме с водоразтворим лак. Не е мръднал. А хола и трапезарията за съжаление с реактивен, в момента е в плачевно състояние. Но тогава все още нямаше на нашия пазар водоразтворими лакове, а тоя го мъкнахме със самолет от 2500 км и не стигна за целия апартамент. Сега поне има всичко, пари да имаш.

# 253
Преди 2 години лакирах със същия лак - Леко, столовете в кухнята, не са мръднали двата. Единият малко се протри по ръбовете, това лято го минах пак и е като нов.

# 254
Здравейте, можете ли дами препоръчате такер за домашна употреба, искам да си подменя тапицериите на няколко стола, а и в бъдеще ще му намеря предназначение. В Гугъл ми излизат най-различни модели - от 10 до 100 лв. и не съм сигурна какво да гледам и търся. Ще бъда благодарна за препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт