Да преправим старите мебели с любов - тема 34

• 99 939
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
Аз си взех един за десетина лева от Кауфланд, поне 15 стола сме направили и маса други неща. Включително мрежи за прозорци върху рамки и какво ли не. Сигурно 5-6 години го имаме, не е мръднал, работи си съвсем добре.

# 256
Тоест, не е задължително да е от 100+ лв. за да върши работа?
Благодаря ти, това ме интересуваше, защото в нета има мнооого модели и като не съм хващала в ръка подобен уред, не знам на какъв принцип да избирам. Може би този, за който най-лесно се намират скоби Satisfied

И за да не е съвсем спам, ще постна снимки на последното сътворено от мен, а доста обичам да преправям и пребоядисвам, но за съжаление рядко се сещам да снимам.

От това :
Скрит текст:

Се получи това :
Скрит текст:

А от останалите палети направих ето тези цветарници, като баща ми  ги наряза, после шкуренето и боядисването от мен.
Скрит текст:

# 257
Получило се е прекрасно! Heart Eyes

Имам един проблем и мисля, че тук ще получа най-точни съвети. Става дума за една стена, която се пада до миялната и трапезарната ни маса. Проблемът е, че при зареждане на машината редовно нещо пръска и става свинска работа. До масата за хранене също, я някой ще се пипне, облегне, пръсне нещо при хранене. Уж взехме миещ се латекс, но не се измива перфектно, а на места започна да прозира предишния. И се чудя какво да сложа на долната половина, около метър от пода, което да е издръжливо и лесно за почистване Rolling Eyes

# 258
  • В градината...
Ох, аз се чудя с малките деца как да предпазя стените .... Каквото и да сложиш, то няма да пасне на стените. Някакакво ПВЦ ще трявба да е. Или парче плексиглас, прозрачен. А се сещам и за едни подложки против драскане, които се слагат под столовете. Аз си взех такава от ИКЕА. Но ще трябва да я залепите или да се закове. Сега ще я потърся да покажа.
Намерих https://www.ikea.bg/home-office/Office-chairs/Swivel-chairs/kolon-23882/44881100/
Тук са много скъпи https://www.chairpro.bg/podov-protektor-za-ofis-stol-120x80.html

# 259
ПВЦ ламперия? Може да се залепи на стената обикновен ламиниран паркет и да се обрамчи с лайсни.

# 260
Тоест, не е задължително да е от 100+ лв. за да върши работа?
Моят е от Лидъл(от най обикновените)и мисля ,че по скоро проблем би било намирането на качествни телчета.Лидълските в комплекта са добри,но след това?Аз поне не съм намерила достатъчно добри.

# 261
Аз бих сложила дървена ламперия. Може гладка, може вертикални летви този тип :
Скрит текст:

А гладката може да се боядиса с боя за черна дъска, или в някакъв друг цвят подходящ за помещението и да се превърне в акцент :

Скрит текст:

Дървото може да се омаслява, шкури и пребоядисва многократно, както и да се почиства лесно, ако е боядисано подходящо. Отгоре може да се завърши с хубав корниз или ако позволява рафт.

dt, благодаря и на теб. Да, това с телчетата май ще е водещо в избора.

# 262
Телчетата са с универсални размери и нямат кой знае какво общо с такера .Купуваш си евтин такер и късмет с консумативите.

# 263
Ако е ламперия ще предпочета PVC пред дървена, предвид това, че ще се мокри често.
И аз това си мислех, или като тази на снимката, или бели тухлички. Но нямам опит с такава и не знам дали няма да се оцветява от нацапаното.
Ох, аз се чудя с малките деца как да предпазя стените .... Каквото и да сложиш, то няма да пасне на стените. Някакакво ПВЦ ще трявба да е. Или парче плексиглас, прозрачен. А се сещам и за едни подложки против драскане, които се слагат под столовете. Аз си взех такава от ИКЕА. Но ще трябва да я залепите или да се закове. Сега ще я потърся да покажа.
Намерих https://www.ikea.bg/home-office/Office-chairs/Swivel-chairs/kolon-23882/44881100/
Тук са много скъпи https://www.chairpro.bg/podov-protektor-za-ofis-stol-120x80.html
В коридора при обувките сложих кафяв тапет, идеално стана и нищо не личи, преди стената все беше мръсна Simple Smile
Скрит текст:

Обаче в коридора няма мазни петна, за кухнята мислех миещи се тапети, но едва ли ще изкарат дълго на търкане с обезмаслител...

# 264
Миеща боя?

# 265
Мушама?

# 266
Прегледах стари теми, но не са много доволни хората, затова се чудя, но това би бил най-лесният вариант. Ако можеш да препоръчаш марка, която върши работа, ще съм много благодарна!

Квадратът им е кокото на ламперия, не си заслужава май. А и не съм сигурна, че ще успея да я залепя...

Редактирам: най-лесно и подходящо (предвид това, че стаята не е голяма и има опасност допълнителни елементи да я смалят визуално) ми се вижда да мина с боя за бани и кухни, ще пусна отделна тема за препоръки, за да не разводнявам тук Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/?topic=1079125

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 14:46 от Не се сърди, човече

# 267
Аз лично ползвам Бетек.От малък град съм и това намерих като изгоден вариант.Има възможност за тониране.Този,който ползвам аз се води силиконов латекс полумат Betek sil.Използвала съм го за стена и мебели.Изглежда като блажна боя,но се нанася лесно,на водна основа,немирише,бързо съхне.Това е стената,а следващата снимка е единия шкаф

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 14:50 от dt

# 268
Латекс на силиконова основа на Бетек-бетек сил мисля беше. Страшно много цветове и се мие. Имам в къщата на 3 години, мил съм в антрето и там където е зацапано без проблем с микрофибър и препарат. Около 20лв е баката, ама не помня за колко кв. м.

# 269
Човече,

в една лекарска практика се загледах в стената до кушетката за пациенти. Беше боядисана до едно ниво с нещо като безцветен лак. Върху същинската боя. След това бях видяла в баумаркта нещо такова, но случката е от преди 2-3 години и нямам спомени как се казваше. Тогава ме впечатли като просто и елегантно решение за стена, която се цапа.

Общи условия

Активация на акаунт