Да преправим старите мебели с любов - тема 34

• 99 893
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
С строителните хипермаркети има МДФ и дървени елементи (В Баухаус съм виждала като търсехме первазите)... и при тези дето продават корнизи и декоративни елементи за стени от полиуретан (не стиропорените). Върху тях се боядисва с латекс или акрилни бои... Сократес ще е перфектно за тях.

# 151
НСЧ аз купувах такива лайсни от един магазин на Топливо. Размери 2м*2см*1см, от липа. Имаше различни десетина вида профили. По 3-4лв бройката.

# 152
  • София
В Баухаус има всякакви профили. Полиуретанови са,много по леки лесни за работа и като се боядисат не можеш да разбереш какво е. Миналата година поднових рамката на камината по този начин. Досега всичко е перфектно. Ето и снимка

# 153
  • При елфите ...
Скрит текст:
Aredhel, за първа ръка е нужно Боро контакт или тебеширена боя (виж предната страница).
След това отгоре можеш да продължиш с автоемайл лак (мирише и се чисти по-трудно) или водоразтворима акрилна боя. При боят за завършек можеш да използваш лак, но леко ще жълтее. Ако вземеш хубава акрилна, примерно на Сократес, ще имаш добра покривност и покритие, което няма нужда от лак.

Борото се нанася най-лесно с парцалче на тънък слой.
Тебеширената боя с четка.
Автоемайла и акрилната - с велурено мече.
[/spoiler]

Много благодаря за подробното обяснение и отделеното време...

Последна редакция: пт, 02 ное 2018, 20:06 от Aredhel

# 154
stanoevus, голяма красота! Влюбена съм в резултата! Чак мъжът ми, който трудно се впечатлява, го хареса Simple Smile
Не предполагах, че този вид материал става. Много благодаря, задължително ще ги разгледам!

# 155
  • София
Аз ще пребоядисвам тъмно синьото в спалнята.
Явно боята е била скапана. Не миришеше много хубаво, а сега вече ми мирише на мърша. Буквално. Не знам дали боя може да се развали. Боята е в пластмасови бутилки - на Пастело. От синята остана малко. Като отвориш бутилката можеш да паднеш от смрад. Не е толкова натрапчиво, но в момента цялата ми спалня мирише (леко, но неприятно).
Купих две бои на Пастело, синя и червена. Червената е ок.

Мога ли директно да боядисвам в/у старата боя или да я свалям? С какво да боядисам? Не искам да лакирам след това.

# 156
С тебеширена пак, ще хване. След първия слой може и с обикновена, без гипс.
Много неприятно, дано изчезне миризмата Hands Plus1

Ако искаш пробвай на някаква летвичка да сложиш от развалената, щом имаш останала, после нанеси отгоре 1-2 слоя нормална и виж дали изчезва лошото. Ако продължава да мирише, поне да не боядисваш напразно. Тогава ще го мислим Sad

# 157
  • София
ММ казва, че не усеща миризмата, но е достатъчно, че аз я усещам.
Ще мина през Бриколаж да видя какви бои има.

# 158
Здравейте сръчни момичета!

Надявам се да ми помогнете с една спалня, какъв цвят бихте я боядисали? Стените също подлежат на промяна, ако се наложи. Не мога да я гледам вече и само и се каня Grinning Като към нея има голям гардероб и още един скрин. Потъмнен чам е, доста лъщящ, въпреки, че е на 20 години.

# 159
  • При елфите ...
Здравейте сръчни момичета!

Надявам се да ми помогнете с една спалня, какъв цвят бихте я боядисали? Стените също подлежат на промяна, ако се наложи. Не мога да я гледам вече и само и се каня Grinning Като към нея има голям гардероб и още един скрин. Потъмнен чам е, доста лъщящ, въпреки, че е на 20 години.
Скрит текст:
Бяла ми се струва, че ще стои добре и като се сменят дръжките на скрина, гардероба, нощни шкафчета... ама голям труд ще е... (нямам представа с каква боя може да стане обаче...)

# 160
И аз съм "за" бяла.

# 161
JLo,
мислила ли си за вариант тапицирана табла на спалнята?
Ще придаде нужното разнообразие. Според плата, ще избереш и цвят.

Ето тапицирана табла заедно с боядисно шкафче в бяло-шаби шик. Стените са ми излишно ‘‘цветосани‘‘, но според мен комбинацията има доста свеж вид.

От тук.
https://maistorplus.com/photo/furnitures/44610/izrisuvano-tablo-za-leglo

Указания за тапициране:
http://www.comfort.bg/bg/%E8%ED%F2%E5%F0%E5%F1%ED%EE/view/2114.html

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 19:55 от Анонимен

# 162
  • В градината...
Каквото и да избереш, акцентите трябва да са в аксесоарите. Спалнята да не се натрапва с цвят, че цветното бързо омръзва. Възглавнички и подобни лесно се сменят, а мебел - трудно.

# 163
Първата ми мисъл бе за бяло, дори бели стени, а декорациите цвят. Сега това тапициране....ух, харесвам го. Но как ще стане с тази крива табла, която имам? Няма кой да ми се върже.... да я резне някак Joy

Това лъскаво нещо с какво ще покрият най- качествено? Преди 5 години благодарение на темата направих кухнята си черна с боро контакт+ Сократес, но тя не беше така лъскава Thinking

# 164
Първата ми мисъл бе за бяло, дори бели стени, а декорациите цвят. Сега това тапициране....ух, харесвам го. Но как ще стане с тази крива табла, която имам? Няма кой да ми се върже.... да я резне някак Joy

Това лъскаво нещо с какво ще покрият най- качествено? Преди 5 години благодарение на темата направих кухнята си черна с боро контакт+ Сократес, но тя не беше така лъскава Thinking

според мен тези старомодни топки може да се резнат и отгоре да се тапицира.
Моето легло е тапицирано и ми е много приятно, ръката ми да не се удря в дърво нощем. Имам отгоре калъфка, която се пере лесно, поради което мога да кажа, че е доста хигиенична, понеже тапицираните табли събират доста прах с времето. Имам и ХУССЕ на самото легло. Ето тук, покритото в бяло https://www.dormivital.de/dormiente/dormientepolsterbettenvega/.

Ето още легла с такива покривки.
http://ipenk.me/verbazingwekkend-husse-fur-bett/bescheiden-husse … 6-living-at-home/

Мисля, че в Икея има такива покривки.

Общи условия

Активация на акаунт