Да преправим старите мебели с любов - тема 34

• 99 918
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
Перуника, благодаря за отговора!
Минах с шкурка за метал, после търках с домакински тел, но ръждата си е доста.
Утре ще ходя до един близък до нас сервиз за коли и ще питам там дали имат нещо подходящо
Скрит текст:
( с тайната надежда, че имат и ще ми услужат безплатно).

# 196
За ръждата пробвай с "Cif и твърдата част на такава гъба.
Скрит текст:
Преди време явно с нож или с нещо друго остро пробихме едната изтегляща се кошница на миялната и пусна ръжда, съответно оцвети вратата. Направо не можех да я гледам, спряхме ръждата с ръждопреобразувател, но с какво ли не жулих, си стоеше по вратата. Вече бях настроена да я сменям, но една вечер случайно питах в темата "Въпроси всякакви" и там ми дадоха съвета за "Cif". Още не мога да повярвам колко лесно се махна!

# 197
  • В градината...
Има ръждопреобтазуватели.

# 198
K.A.G., купувах Протекта за оградата на майка, също имаше ръжда на места. Като питах за нещо да я почистя, продавачът ми каза да мажа направо с боята, нямало нужда да чистя ръждата предварително. И на самата боя си пише, че става за "боядисване на слабо ръждясали или почистени от ръжда, но не до метален блясък стоманени повърхности, парапети, огради, резервоари и други", та дали няма да ти свърши работа? newsm78

Не се сърди, човече, ще чакам снимки на резултата или процеса, каквото покажеш, че да агитирам и ММ. Щото си мрънкам от .........не знам кога, ама само с мрънкането си стоя. И проект не съм направила! Mr. Green

# 199
Страхотни цветове на Сократес, ама и ценичките си ги бива https://sokrates.bg/продукти/акрилна-боя.html?type=catalogue&group=Сини . Направо не мога да си избера... Иска ми се поне 10на да си взема, мания ми е да боядисвам Grinning
KAG всички производители имат бои за ръждясали повърхности.
Аз съм взимала Протекта и Хемърайт, имат интересни цветове и ефект на ковано желязо. Дори преди години вратата на старото рено си боядисах с такава боя Grinning после ми се смяха, но си беше интересно.
Съмнявам се от автосервиза да дадат нещо безплатно, обикновено не са много "дашни"...

# 200
Ръжда се маха също с киселина. Разтвор на лимонова киселина, нямам точни мерки за наситеност, но супена лъжица на половин литър (гореща) вода може да се пробва като за начало. След това ръждата се третира с разтвора, може да се напръска няколко пъти с пулверизатор. или сгъба, потопена в разтвора, се намазва всичко обилно.

# 201
Аууу, тези цветове по каталог са страхотни! Но не съм виждала в магазините. Бих купила, определено! Благодаря

# 202
Поръчай си.Почти всяко представителство(регионален дистрибутор )на марки бои предлага тониране по каталог и различни видове бои съответно-полимерни ,акрилни ,гланц,мат,миещи,не устойчиви,външни,вътрешни и т.н.Това се случва дори и в малките градове.

# 203
Това клипче ми даде страхотни идея за "поставка за ботуши"..... Само да намеря точните "крачета"....
Хиляди благодарности Фри! Flowers Hibiscus
Не се сърди човече, не мога да кача снимка, но ми трябва изключително малко и тясно "прагче" по-малко от 5 см.
Може и пръст от ръкавица да свърши работа.....

# 204
  • София
Момичета,тази тебеширена боя от къде я купувате,или си я правите?

# 205
Момичета,тази тебеширена боя от къде я купувате,или си я правите?
Има и готова, но повечето тук си я правим, защото излиза по-евтино. На 100-120 мл боя 1 супена лъжица гипс.

Страхотни цветове на Сократес, ама и ценичките си ги бива...
Наистина са с по-високи цени, но разходът е по-нисък и за повечето неща може да се мине без лак, т.е. покритието става за финално, като се сметнат повечето ръце от друга боя + кутия лак, може и да е горе долу същото.
За бюрото на детето се измъчих няколко дена с бял лак, сума ти ръце минавах, все прозира, накрая се предадох и взех тази, с 1 всичко изглеждаше без забележки, но минах още 1 за всеки случай Laughing

# 206
  • София
Човече,а каква трябва да е боята?

# 207
Латексова, акрилна.

# 208
  • София
Благодаря ти Simple Smile
До колкото схванах,ако е ПДЧ,мажа с четка тебеширената боя и отгоре с валяче Сократес-а,нали така?

# 209
Благодаря за отзивите!
Купих някакъв препарат за ръжда. Намазах и сега чакам да видя резултата.

В автосервиза не съм ходила.

Общи условия

Активация на акаунт