Да преправим старите мебели с любов - тема 34

• 99 188
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Писах по-рано днес, но явно не съм си публикувала мнението Simple Smile Ето тема точно за промяна на ламперия, може да е полезна с някоя идея   https://www.bg-mamma.com/?topic=644246

# 526
С преобразувател за ръжда нямаше ефект. Пребоядисвах терасата и отвън и вътре, където бяха теловете за дрехи. Имаше винтове които трябваше да махнем. Направо такава работа падна. Така и не успяхме да свалим ръжата. С w40, това е по-силно от преобразувател.
Боядисвахме късно вечерта терасата, единия ден с грунд, другия със боя два пъти. Трети ден дооправяхме. Това беше наложително защото слагах дограма.

# 527
Някой занимавал ли се е да цвъка кабарчета по кантовете на стол/кресло? Имам идея да постигна този вид: https://www.hartleysdirect.com/media/catalog/product/cache/5/ima … tuds.jpg-pair.jpg Трябва ли ми специално чукче? В масовите магазини като Бриколаж продават ли кабари на ленти?

# 528
Само сменяхме на позната няколко, т.е. добавихме липсващите, тя си беше намерила същите, като поставените. Доколкото си спомням тапицерски кабари се наричаха. Тези от линка са първите попаднали ми в нета. Нейните приличаха на гладките жълти.

# 529
Някой занимавал ли се е да цвъка кабарчета по кантовете на стол/кресло? Имам идея да постигна този вид: https://www.hartleysdirect.com/media/catalog/product/cache/5/ima … tuds.jpg-pair.jpg Трябва ли ми специално чукче? В масовите магазини като Бриколаж продават ли кабари на ленти?

Наскоро оглеждах в Брикилаж на Ринг мола - ленти нямаше, има индивидуални в кутийка. Ако си от София, в тапицерския магазин в Красна поляна имаха два-три варианта.
При ямболците онлайн също имаше.

За да не е само инфо си пускам реновираните столове тук. Правихме си ги с Милото - дамаска, дунапрен, такер и ножица:

# 530
Момичета, има  ли лесен начин за вадене на скоби/телчета от такер от тапициран стол/кресло?
Обикалях тукашните железарии и магазини за някакъв инструмент, но навсякъде ми свиват рамене. А ме чакат две кресла, но толкова нагъсто е нащракана с такера старата тапицерия, че ми взема здравето.

# 531
С обикновен нож. Подпъхваш и издърпваш. Острието трябва да не е много дебело и да не се огъва.

# 532
Да, това е май най-работещият начин, който изпробвах до тук. Ако живеех в аристократично английско семейство и имах нож за писма, щеше да е идеалният вариант, ама за сега ще карам със кухненския Laughing

# 533
  • Велико Търново
По повод на претапицираните столове имам въпрос🙂 Купихме си столове без тапицерия. Още не сме ги ползвали, а вече се чудя дали не сбъркахме. Аз ги исках така, за да не ми омръзне тапицерията и да не се чудя как да я чистя. Мислех да им взема възглавнички. Сега обаче като гледам това домашно тапициране се чудя дали ако решим можем да тапицираме и ние? Т.е. върху обикновен стол- дърво е, ако има значение, дали може да сложим дунапрен и дамаска? Лаици в тези дейности биха ли се справили според вас?

# 534
С обикновен нож. Подпъхваш и издърпваш. Острието трябва да не е много дебело и да не се огъва.

Става и със отвертка. Повдигаш и после дърпаш с клещи Simple Smile

По повод на претапицираните столове имам въпрос🙂 Купихме си столове без тапицерия. Още не сме ги ползвали, а вече се чудя дали не сбъркахме. Аз ги исках така, за да не ми омръзне тапицерията и да не се чудя как да я чистя. Мислех да им взема възглавнички. Сега обаче като гледам това домашно тапициране се чудя дали ако решим можем да тапицираме и ние? Т.е. върху обикновен стол- дърво е, ако има значение, дали може да сложим дунапрен и дамаска? Лаици в тези дейности биха ли се справили според вас?

Я пусни снимка на столовете, има модели, на които не става тапициране. Поне не по елементарния начин де Simple Smile

Иначе е лесно, най-трудното е да опънеш дамаската без гънки по заоблянията, особено пък ако си харесаш дебела дамаска като моята Simple Smile За следващият път ще знам, че за столове се купува тънка и разтеглива дамаска Simple Smile

Последна редакция: сб, 25 май 2019, 20:21 от AnMary

# 535
  • WonderLand
Момичета имам стар супер лакиран гардероб, който искам да боядисам в бяло. Лака е много дебел слой и не знам как да подходя, кой е най-лесния начин да го освежава?

Последна редакция: сб, 25 май 2019, 23:43 от SilverDream

# 536
Здравейте,
Някой претапицирал ли е диван? На какво трябва да се обърне внимание. Дивана ни се напука и исках направо да го сменим, но това което се предлага не ни устройва. Или са по-твърди, или са по-големи и се насочих към претапициране, да, ама ми оферираха 1000 лева, което съвсем не ме удовлетворява. Ясно е, че компромис ще направя и най-вероятно ще вземем нов, но преди това ми се иска да се опитам ние да си го претапицираме. Трудно ми е да се разделя с него, просто защото е удобен... Видях, че дамаската не е кой знае колко скъпа и смятам, че опита си заслужава, но на какво трябва да обърна внимание?
Не е деформиран, но ако не е много сложно бих добавила и дунапрен. Имам си шевна машина, така да се каже, само смелост и кураж ми трябват Laughing
Предварително благодаря за насоките.

# 537
  • Велико Търново
Foxy, това е снимката, която имам, не знам дали ще те ориентира. Нямам възможност за друга в момента, тъй като още не живеем там. Столовете са правоъгълни ако има значение

# 538
Скрит текст:
Момичета имам стар супер лакиран гардероб, който искам да боядисам в бяло. Лака е много дебел слой и не знам как да подходя, кой е най-лесния начин да го освежава?

Сваляш вратите, шкуриш, бороконтакт, две ръце акрилна боя на водна основа през 24часа. Сменила съм дръжки и панти. Вече 5-та година 🙂 В никакъв случай не ми беше лесно /работих сама/. ММ работи на 2 места и няма време. Беше решил, че нищо няма да се получи.Желание да има човек и силна мотивация! 😉 Успех!

И само съвет: Използвай НЕ дунапренено тънко валяче /окало 15см мисля беше/ и тонирай бялата боя.

Последна редакция: нд, 26 май 2019, 14:54 от AnMary

# 539
  • WonderLand
Леле страхотен е гардероба, а цялото лаково покритие ли трябва да сваля или е достатъчно да го надраскам само? И още нещо, какво значи да тонирам боята? Пълен лаик съм в това отношение, но пък много искам да го преправя 😁

Общи условия

Активация на акаунт