Радостта ми е голяма – аз ще бъда МАЙска мама! 2019г

• 35 038
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Мами, току-що ми сервираха, че на работата ще имаме задължителни профилактични прегледи, а аз още не съм съобщила за бебчо. Мислех да го съобщя в края на месеца, но нече незнам какво да правя. Какво ще ме посъветвате?

# 586
Да буквално 5месец, и явно доста ми личи вече, и всички ми казват много си надебеляла. Ужас искам вече да кажа причината, и да спрът да ме питат защо съм надебеляла.

# 587
Не разбирам защо трябва да съобщава нещо на колегите сега, с оглед профилактичните, ако не е решила все още да го прави. Профилактичните са си профилактични, тя трябва да сподели с лекарите и това е лекарска тайна. Резултатите са конфиденциални и не се предоставят на работодателя. Плюс това не са със задължителен характер, може да каже, че не иска и да подпоше лист, но не виждам смисъл - това си е допълнителен преглед, изследване на кръв, урина, преглед при мамолог, невролог, очен (например, говоря на база опита ми) - не е лошо да ги мине, но информацията, че е бременна може да се сподели само с лекарите, не с цялата фирма.

# 588
  • София
Не е задължително да съобщаваш. Аз с предишната бременност ходих на профилактични преди да съм казала.
Правят си ти  изследването и всичко си е  наред. На никой не му влиза в работата. Никой не ти гледа резултатите. На кръвните няма как да се види, те са ПКК и там няма как да проличи, а гинеколога не е задължителен на профилактичните. А ако все пак искаш да идеш, пак няма проблем. Аз ходих и ме прегледаха, казаха ми, че съм добре и толкова. Тази информация е лично и само за теб, никой няма достъп до нея.

# 589
И моя корем много се подува, особено вечер..
Относно прегледите-на месеца веднъж, но все още не съм го спазвала, смятам след ФМ вече да се кротна и да си ги спазвам. Сега като гледам през 2 седмици ми са били прегледите.
Давайте предложения за заглавие на новата тема, още 10 странички и трябва да пуснем.
Също така да напомня за фейсбук групичката, който желае да се включи да ми пише.
За домашния допрер и аз с предната бременност се бях надъхала да купувам, после размислих, представям си да не успявам всеки път да засека пулса ще откача Joy

# 590
Прегледите са ни задължителни и да -вероятно както казвате мога да ги откажа, но ще събудя подозрение. Включват ПКК и ехография на коремна област 😀, а и съм почти убедена, че резултатите първо ръководството ще ги получи и прегледа. Ще го мисля.

# 591
  • София
Не може да ги получава ръководството, това не е зконно. А ехографията на коремна област мисля, че включва бъбреци, стомах и черен дроб, едва ли ще те гледат там където в момента е човечето.
При нас ръководството получава само бележка годен или не годен за заеманата позиция, но даже не съм сигурна, че и това получава. Всичко си идва при нас в запечатани пликове.

# 592
Не може да ги получава ръководството, това не е зконно. А ехографията на коремна област мисля, че включва бъбреци, стомах и черен дроб, едва ли ще те гледат там където в момента е човечето.
При нас ръководството получава само бележка годен или не годен за заеманата позиция, но даже не съм сигурна, че и това получава. Всичко си идва при нас в запечатани пликове.
Благодоря ти! Наистина не съм много запозната, но май ще отида пък каквото му дойде.

# 593
Момичета, някоя от вас следи ли си ТСХ и пие ли еутирокс? През колко дни се изследвате?

# 594
Момичета, някоя от вас следи ли си ТСХ и пие ли еутирокс? През колко дни се изследвате?

Аз съм на Лтироксин. Последно миналия месец средата ми вдигна дозата и каза към края на този пак да отида за контрола. Предполагам на месец и половина ще го следим...

# 595
Аз приемам. Следя ТСХ всеки месец, заедно с други показатели ( кръвна захар, вит. Д, вит. В12, ПКК )

# 596

аз съм с хашимото, преди трансфера ми беше 0,59 след полож тест скочи на 1 и нещо, след което пак  на 0,59.Иследвам го на около 15 дни.Оня ден пуснах последно и  се притесних, че е под долната граница вече около 0,170, а иначе пия еутирокс 100 мг

# 597
Момичета още нещо извън темата:
Има мами, които не са писали евентуален термин, моля ако искат да са на първа страничка в новата тема да си го напишат: ето ги и тях: _Soul_, Solace, the doors, Зизу, soleil84, radostmoq, Mamma Suzanna, borislavabgmamma, Джиджис, lolita1213, Mommy 2,magster,Viki_Kirova

# 598
И аз на месец и половина се изследвам. Ще ви напиша показателите от последните 2 изследвания, за да ме посъветвате дали да ида до ендокриноложката за регулиране на дозата.
От миналата неуспешна бременност, тоест от както разбрах,че съм бременна съм на еутирокс 25, 50мг и ги редувам всеки ден.
Този път 6та седмица - ТСХ 1.64 (0.38-4.31) ; ФТ4 17.3 (10.6-21) ; ФТ3 4.2 (3.34 - 5.14)
Преди 3 дни в 10та седмица - ТСХ 1.32, ФТ4 17.5, ФТ3 4.41
Малко ме тревожи, че свободния Т3 започва да се приближава към горна граница.

# 599
  • Бургас
Моят термин е 06.05.2019

Общи условия

Активация на акаунт