С какво ви дразнят свекървите - тема 98

• 53 809
  • 974
  •   1
Отговори
# 765
Ганели, как са му "отнели всичко"? Нали той доброволно беше прехвърлил дяловете си на баща си и братята си?

# 766
Ганели, как са му "отнели всичко"? Нали той доброволно беше прехвърлил дяловете си на баща си и братята си?
да доброволно по принуда ,така се израИх

# 767
  • MI
Уиш, обикновено не става въпрос за имоти, а за характер и дали ще е щастлив. В смисъл че понякога отстрани се виждат по-добре и веднага неща, които иначе ще ти отнеме години да видиш. Ясно, че не можеш да набиеш никой пълнолетен и да го заставиш, но според мен понякога е хубаво да се казва директно мнение, дори да се повтори, пък ако вдене - вдене. Т.е. истината за мен е някъде по средата - нито 13 години да се сърдиш е нормално, нито в началото да не кажеш ако виждаш някаква опасност (да не е щастлив, че прави прекалени компромиси, че половинката е с кофти характер и т.н.).

# 768
Ганели, нова си във форума, затова ще си позволя да ти дам няколко съвети:
Скрит текст:
избягвай такива големи цитати-чаршафи! Трудно се четат и много място заемат. Цитирай само този пост, на който отговаряш. Можеш дори, ако е много  Ще се опитам

# 769
Нели, сигурна съм, че става дума и за отношение, не само за имоти. И да, показали са отношение- и свекървата, и мъжът, който се е оставил да бъде "принуден".

# 770
  • при късмета
Характера на повинката, всеки я преценява за собствената. Ако чаках друг да го преценява, било то и родител, нямаше аз да живея с него

# 771
  • MI
Уиш, аз говорех по принцип, не за конкретния случай. На тях мога да им разбера първоначалната реакция, но тази след 13 години - не.

Ма ко, като става дума за 20на годишни, не може да очакваш все пак да имат жизнения опит на някой на 30 или 40+. За това говорех. А и казах само да се каже мнение, оттам нататък си има глава на раменете, може ли да принудиш възрастен човек ако не иска да направи нещо, особено пък ако е влюбен-загубен.

# 772
  • Най-красивата страна
Ганели,според мен проблема е,че нямате общо дете.

# 773
Ганели,според мен проблема е,че нямате общо дете.
Може би ,но в самото начало тя реши че не ставам и съм к..ва и така нататък и  нее променила отношението си пък в един момент що нямате дете ,ми честно казано с цялата тази негативност ме беше страх,а има и друго ако имахме още тогава дете щеше да каже ето иска да го върже.

# 774
  • София
Нели, сигурна съм, че става дума и за отношение, не само за имоти. И да, показали са отношение- и свекървата, и мъжът, който се е оставил да бъде "принуден".

Уиш, хайде да бъдем реалисти- когато се жениш за човек не от твоята черга, разбира се, че трябва да очакваш съответните защитни мерки.
Някои подписват брачен договор, тази фамилия е оставила сина им да слезе до нейното ниво и да почнат да си градят двамата живота.
От теб очаквах да го приемеш за нормално- та, той е бил на 27г., де факто нищо собствено изработено не е имал, а дяловете му във фирмата са били "приписани".
Какво да беше направил- да си иска изплащането на дела? newsm78

# 775
Не, разбира се, не да си иска дела, а да си кара по старому. Прехвърлянето на дяловете има един-единствен смисъл- при негова евентуална смърт жена му да не ги наследи. Иначе, тя с ни-щич-ко не е застрашавала семейната фирма и имоти. И да е искала, не е можела да ги пипне, дори при развод. Какви защитни мерки, когато заплаха няма?

# 776

Уиш, хайде да бъдем реалисти- когато се жениш за човек не от твоята черга, разбира се, че трябва да очакваш съответните защитни мерки.
Някои подписват брачен договор, тази фамилия е оставила сина им да слезе до нейното ниво и да почнат да си градят двамата живота.
От теб очаквах да го приемеш за нормално- та, той е бил на 27г., де факто нищо собствено изработено не е имал, а дяловете му във фирмата са били "приписани".
Какво да беше направил- да си иска изплащането на  До тук добре нее лошо да слезе на мойто ниво и нищо не искал да му изплащат но и нейскат да го оставят да си гради живота с мен защото са наясно ще той е основният фактор в фирамата. От 18 годишен работи за фирмата и за да е това което е неговия принос е огромен .

# 777
  • София
Не, разбира се, не да си иска дела, а да си кара по старому. Прехвърлянето на дяловете има един-единствен смисъл- при негова евентуална смърт жена му да не ги наследи. Иначе, тя с ни-щич-ко не е застрашавала семейната фирма и имоти. И да е искала, не е можела да ги пипне, дори при развод. Какви защитни мерки, когато заплаха няма?

Ми, да, вярно е- взели са всички мерки чужд човек да не може да се намеси.
Аз не мога да ги обвиня- това е семейна фирма, създадена и развивана от поне 1- 2 поколения.
Ако авторката не беше заета да им доказва колко самостоятелна може да бъде, а беше му родила едно дете на тоя човек, който явно е тръгнал като шофьор по пътищата, след "защитните мерки", за всички можеше да е по- добре.

# 778
Аз не мога да ги обвиня-
И аз не обвинявам ТЯХ, а мъжа ѝ, който се е оказал твърде послушно детенце.

# 779
  • София
Аз не мога да ги обвиня-
И аз не обвинявам ТЯХ, а мъжа ѝ, който се е оказал твърде послушно детенце.

Какво да направи- да не се ожени ли, за да си запази заветния дял?
Защото, "делът" на един 27 годишен не е изработен от него, нали?
Нормално е да се откаже от нещо, което де факто му е предоставено от фамилията даром, но не и от любовта си.

Общи условия

Активация на акаунт