С какво ви дразнят свекървите - тема 98

• 53 495
  • 974
  •   1
Отговори
# 465
Salsisha, ти ще бъдеш ли свекърва? Ще е интересно.

Много.Изведнъж ще стане страшно културна и разбрана.

# 466
Съмнявам се изведнъж да стана, каквото и да е. И най-вече се съмнявам, да стана всичко, против което протестирам. Освен ако не изкукуригам напълно, но тогава човек не отговаря за постъпките си.

# 467
  • София
Ти сега като гледам колко отговаряш за приказките, дето ги изпляскваш, ясно е като доизкуфееш какви ще ги вършиш. Mr. Green
Ако ги развиваш тия теории във форум на 20 годишни, ще те спукат от бъзици, щото за тях си дъртофела, дето само едно и също навива. Joy

ПП. Мога да тичам след 3 годишно, все още, ама не искам.
Както не съм искала и преди 20 години, когато внукът беше на толкова.
Не всички баби си осмислят дните с дондуркане на внучета, а ако те е яд че са го ударили на живот и танци, докато ти бършеш насрани задници, проблемът е твой.

# 468
Какво да ме е яд, смешно и жалко е, пиене и кълчене, възрастни жени. Отблъскващо.

Какво значи форум за 20 годишни? Във всеки форум бабата си е баба. И много ясно, че за 20 годишното ще съм дърта, то не е нормално да е иначе. А за някое 5 годишно, изобщо числото 20 не може да е възраст - човек не може да живее толкова ... и така.

# 469
  • София
Обаче за моите собствени дъщери...абе бая садистично ще е да хукна по круизи, ако ги гледам, че се мъчат недоспали или не се справят, или ей така да подишат въздух без деца.
Не смей да ми играеш по тънката струна, че тъкмо съм се настроила да не гледам внуци, а като се знам каква съм мека Марийка, дето само лае и от време на време хапе...
Настроила си се сега, защото имаш първи син и доста разлика между двете деца. Но ако дъщеря ми попадне на свеки като теб - няма особено да меля със сватята. За сина - още не го мисля, но така и така ще съм пенсионерка, ако доживеем - що пък не. Не говоря за системно гледане, но да може за 1-2 дни младите да забегнат сами или да не им се налага да вземат болнични за всеки сопол.
И аз мислех така за моята свеки "Ще видим как ще хукне да помага на щерка си". Ами....не, не че ме радва особено това равенство.

# 470
Много е готино да те гледа баба ти. Месец лятната ваканция, седмица през пролетната, игра навън, стоиш до късно, баба ти те пита какво искаш за обяд. Правете го за внуците, не за досадните снахи.

# 471
в идеалния случай щях да избера до 25-годишна интелигентна и нормална детегледачка.
Защо до 25? Какво им е на 30-35-годишните? Да не казвам, че ние на 40+ сме дъ бест.  Flutter

Ау, Куку, защо ме съкрушаваш така? Какво ѝ е на свеки като мен? Ще ти налея и на теб винце или коктейлче, няма сама да си ги лоча, а младите все ще се оправят някак си.

# 472
A, не, аз съм потенциална "главна баба" само за внучетата от дъщерите, другите не са "мои внучета", те са на другата главна баба, както казах - тя има момиче да си го жали.

# 473
  • София
Ами предпочитам по-млад човек. Преди време имах по-дълги наблюдения върху 2 момичета, детегледачки, и двете бяха 18-19 годишни. Интелигентни, доста оправни, едната гледаше едно дете, другата – две, с по-рискови ситуации се справяха добре, спокойни... Като цяло  предпочитам детето ми да контактува повече с по-млади хора. Това ми е идеалният вариант за детегледачка. Да се вижда с бабите и дядовците, защото е добре за него, защото това е нужен контакт, но за по-дълго време – не.

# 474
  • София
Има нещо такова, че младите не се страхуват от нови неща, напр. да заведат детето на интересно място, а не само да висят с другите баби по градинките. Не че е лошо, но да има разнообразие. Също така сигурно могат да измислят интересни за детето игри
в идеалния случай щях да избера до 25-годишна интелигентна и нормална детегледачка.
Защо до 25? Какво им е на 30-35-годишните? Да не казвам, че ние на 40+ сме дъ бест.  Flutter
Ау, Куку, защо ме съкрушаваш така? Какво ѝ е на свеки като мен? Ще ти налея и на теб винце или коктейлче, няма сама да си ги лоча, а младите все ще се оправят някак си.
Абе младиТЕ, младиТЕ, и накрая... хамалогията пада на жената. Поне съм сигурна, че щерка ми няма сама да си създава ядове и да не търпи друг да чисти/готви вместо нея - тя е страшен мързел, достойно мое дете  Laughing
А ако се съберат двете баби да лочат вино, какво пречи едно дете наоколо? Ще му дават да си топи пръстчето чат-пат

# 475
Не че нещо, ама гледането на малко дете не върви ръка за ръка с пиене и разсейване. Все пак е хубаво детето да остане живо и ненаранено. Та хич не си представям какво е да оставиш бебе или малко дете на пиеща баба.

Има си едни доста строги стандарти за гледане на дете, и те важат и за бабите. Вкл. да си разчистиш къщата и да я обезопасиш, ако искаш внуче на гости.

# 476
  • при късмета
Аз не бих оставила дете, при две баби лочещи вино точно когато го гледат. Даже и една да е, при вероятност да прави това докато гледа детето, само на снимка ще го гледа.
Иначе няма лошо като станат баби да си живеят живота, мислейки, че техния дан откъм гледане на деца е взет

# 477
Ау, Куку, искаш да кажеш, че ще трябва да дебнем малолетен екземпляр да не ни излочи винцето? Хммм...А за падането на всичко върху жената, нали знаеш, мъж и прасе, както ги научиш. Аз ще подаря на снахата тиган спешъл едишън с образователна цел. Да си го учи.

Точно така. Гледането на малко дете не върви с лочене на вино, следователно, никакво гледане на внучета, докато си лоча виното!

# 478
Четейки последните мнения, мога само да се радвам... Няма шанс една съвременна снаха да си остави детето на баба, влюбена в живота и удоволствията, та ще си пия виното с кеф, танцувайки салса. Simple Smile

# 479
В живота не са такива снахите - дават внучетата, та дори и да лочиш. Надявай се ти.

Общи условия

Активация на акаунт