СЕДМОКЛАСНИК ставам и успех си пожелавам

• 56 145
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Аз единствено взимам телефона в 20.30, най-късно 21 ч., вкл. и през уикенда. Държа на пълноценния сън, ясно е, че не заспива в 20.30, но предпочитам свободното време да не прекарва на телефона, а да си почине по друг начин. В резултат общува много повече с нас и брат си, разговаряме повече, играем настолни игри, гледаме заедно филми, също чете доста..

# 616
  • София
Да ви се похваля - от неделя моят син няма никакъв достъп до игри. На който и да е адрес да отиде в интернет, го препраща към "Уча се". Много е нещастен, а аз съм многого щастлива Ill. В момента няма дори и намек да играе...
Да е жив и здрав баща му и хакерските му знания!!! Innocent

Оо Selena, това е жестокооо!!!
дай на заем твоя татко да въведе ред и тук 😂

# 617
  • София
Браво Selena! Дано продължи по-дълго, предвид тъжния опит, който ние имаме с малкия ми син (4 клас). От началото на годината има лимитираща програма на компютъра, която му ограничава времето до час и половина. След това има опции за допълнително време по усмотрение на родителя: ако направиш 20 лицеви опори - 15 мин., попълване на учебен тест - 30 мин. и др. подобни.
Преди 10 дни, дрбния успя да хакне паролата за комп-а на баща си. Намерил програмата и сменил условията на: ако играеш 60мин. получаваш бонус 120 мин. Wink
Получи строго мъмрене, но онзи ден пак усещам, че играе твърде дълго...този път успял напълно да разбие системата и да деинсталира лимитиращата програма.
Аз с умиление си спомних как преди 10 год. колежката ми идваше на работа със свързващия кабел за монитора в дамската чанта, а зет ми директно вадеше хард диска на племеника. Уви сега сме на лаптопи, а дребния реве за нинтендо... 
За щастие щерката не е толкова запалена.

# 618
  • София
Sweat SmileSweat SmileSweat Smile M_I_A , истински ти съчувствам! Имаш си малък хакер насочвай го до де е време!

# 619
  • Sofia
А пък ако детето е чак толкова напред, чудя се родителите му защо не са избрали друг език, а са го пратили да тъпче на едно място.

Аз си мислех, ако дай Боже го приемат с желания немски език, да запише втори език английски, за да му е лесно и да се съсредоточи върху немския (да не започва два нови езика). Дотук английският му е В2. Обаче, откакто коментирате това със започването от нулата, се насочих към руски, който сега учи като втории език и почти нищо не знае или някакъв друг желан от него, защото пък недолюбва руския. Няма да очаквам да го научи, а само да добие представа от него. С английски ще продължи в школа.

Като ви чета, направо нямам какво да добавя, освен да се присъединя към всеобщото настроение. Наборът го мързи, но съм му стъпила на врата и къде с караници, къде само с разговори, пише домашните от школата, учи старателно и за училище. Уча с него, когато мога и гледам да не изпускам материал Tired Face Офлянква се много, все иска почивка и бърза да се лепне на компа да играе (не се е преучил, има си доста свободно време). Заплашила съм го, че ако сам не покаже, че е разумен и преценява кое е приоритетно, ще осъмне без компютър и ще го получи през юли 2019. Още малко ще му гласувам доверие и ако не става работата, споделените ограничителни мерки много ми харесват Grin

# 620
  • непостоянно
...Преди 10 дни, дрбния успя да хакне паролата за комп-а на баща си. Намерил програмата и сменил условията на: ако играеш 60мин. получаваш бонус 120 мин. Wink
...този път успял напълно да разбие системата и да деинсталира лимитиращата програма.

Това е поредното доказателство, че когато човек иска нещо достатъчно силно, винаги намира начин да го постигне Simple Smile Сега остава само да измислим как да ги мотивираме правилно и за НВО Thinking

Моята щерка също много се размотава Tired Face Все си е написала, научила... Тя не играе игри, профил в соц. мрежи също няма, но за сметка на това все е със слушалките в ушите - слуша музика постоянно Rolling Eyes Дори и когато учи не спира, все с тия слушалки... и се опитва да ми обясни как не и пречела музиката Angry

Имам и едно питане във връзка с пробните изпити. Дано не ви се стори тъп въпросът, но, предвид факта, че все още не са взели по-голямата част от материала по математика, задачите на тези предварителни изпити съобразени ли са с това?  Thinking

# 621
  • Варна
Да, пробните винаги са съобразени с взетия до момента материал.

# 622
  • София
На мен ми се струва, че е малко рано за пробни изпити, че до края на годината съвсем ще откачат, ако отсега се започне.
 Е, това си е лично мнение, всеки сам преценява за детето си кое е най-добре.

# 623
  • Варна

все е със слушалките в ушите - слуша музика постоянно Rolling Eyes Дори и когато учи не спира, все с тия слушалки... и се опитва да ми обясни как не и пречела музиката Angry

И моята постоянно учи на музика, явно не ѝ пречи...

Засега съм доволна от нея. Организирана е, знае как и на какво да набляга в ученето. Надявам се така да продължи.

Кога започват пробните във Варна и кой ги организира?

# 624
  • нейде там, където ....
За мен са начин за сверяване начасовника - има ли пропуски от материала до тук (колкото и да е малко), какъв е формата и има ли нещо в него, което би попречило да се покажат нужните знания (работа за време) ... това ще ми помогне да планирам заниманията до НВО, а не да чакам да лъсне нещо февруари и да се надявам да се изчисти до юни. Тогава пак ще ходи на пробни, няма да се размине, но ще се види дали планът ми работи, ще се покажат пропуските от материала ноември-февруари и дали са наваксани първоначалните такива.
Поне за моето дете, натоварването няма да е нещо свръх. Щом мърмори, че нямат отобр по математика и не може да отиде на състезание извън София - значи може още.  Grinning

# 625
  • София
За мен са начин за сверяване начасовника - има ли пропуски от материала до тук (колкото и да е малко), какъв е формата и има ли нещо в него, което би попречило да се покажат нужните знания (работа за време) ... това ще ми помогне да планирам заниманията до НВО, а не да чакам да лъсне нещо февруари и да се надявам да се изчисти до юни. Тогава пак ще ходи на пробни, няма да се размине, но ще се види дали планът ми работи, ще се покажат пропуските от материала ноември-февруари и дали са наваксани първоначалните такива.
Поне за моето дете, натоварването няма да е нещо свръх. Щом мърмори, че нямат отобр по математика и не може да отиде на състезание извън София - значи може още.  Grinning
Съгласна съм с твоите доводи, но от друга страна може детето да се отпусне, давайки отлични резултати от първите пробни изпити. А всъщност всичко си зависи от един единствен ден и за съжаление се случва дори и при отлична подготовка да не си в кондиция именно на него, а и обратното, може при късмет и концентрация на деня да надскочиш себе си. Мисълта ми е , че всичко е строго индивидуално и субективно, компилация от късмет и моментно състояние и колкото и да се опитваш да планираш, някой път не се получава.

# 626
Няма универсално решение, всеки познава темперамента на детето си и избира най-уместния вариант. Вярно е, че е нужен и късмет, но аз си мисля, че при една спокойна, задълбочена и последователна подготовка ролята на късмета е минимизирана. Струва ми се, че на колкото и пробни да отиде детето, то знае, че това е само пробен изпит. Няма как на самия изпит адреналинът да не е ударил максимума - е, поне на нашите чавета, де Simple Smile
По моя преценка (а и на дъщеря ми), на нея са й нужни повече тренировки - чувства се по-уверена. Но това важи за нея, има доста по-паметливи и уверени деца, за които многото пробни са губене на време. Ама ний не сме от тях, как'Сийке, така че - колкото повече, толкова повече.

[/quote]

Кога започват пробните във Варна и кой ги организира?
[/quote]

В школата, която дъщеря ми посещава по математика, първите пробни са през декември. Засега са правили само входно ниво и един текущ тест. По БЕЛ не посещава школа, така че и аз се интересувам от възможността да отиде на няколко пробни и по БЕЛ - като външен участник.

# 627
  • нейде там, където ....
Съгласна съм с твоите доводи, но от друга страна може детето да се отпусне, давайки отлични резултати от първите пробни изпити. А всъщност всичко си зависи от един единствен ден и за съжаление се случва дори и при отлична подготовка да не си в кондиция именно на него, а и обратното, може при късмет и концентрация на деня да надскочиш себе си. Мисълта ми е , че всичко е строго индивидуално и субективно, компилация от късмет и моментно състояние и колкото и да се опитваш да планираш, някой път не се получава.

Просто споделих личните си доводи, не казвам, че са валидни за всички.  Peace
При нас оценките ми се струват завишени и един външен поглед отрезвява. Правихме го в края на миналата учебна година - успешно. Не очаквам отлични резултати, а ако все пак са такива, то ще са мотивиращи, защото ще покажат какъв е смисълът от занимания извън домашните.
Със случайността ще се борим, използвайки резервните планове Б, В и т.н.

Не се налага да ограничавам нет или да вземам устройства ... засега. Ще получи нов телефон и реновиран лаптоп за имения си ден. Има нужда, не че са поискани, а аз само ще използвам повода. Разчитам да ги ползва разумно, както досега.

# 628
В школата, която посещава дъщеря ми, първият пробен изпит е на 10 февруари. Според мен е тъкмо навреме.
Досега не ми се е налагало да взимам, нито да ограничавам ползването на устройства. Моите дъщери не играят игри, но са много запалени по едно приложение  - мисля, че сега се казва Tik Tok, а преди се казваше Musical.ly. Гледат и правят клипчета там и това е основното им занимание с таблет и телефон. Не мисля, че превишават час на ден.

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 12:01 от мартеа

# 629
Да ви се похваля - от неделя моят син няма никакъв достъп до игри. На който и да е адрес да отиде в интернет, го препраща към "Уча се". Много е нещастен, а аз съм многого щастлива Ill. В момента няма дори и намек да играе...
Да е жив и здрав баща му и хакерските му знания!!! Innocent
А как?

Общи условия

Активация на акаунт