МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 13

• 69 225
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • Ловеч
Здравейте, моля за мнение за д-р Рилчева или д-р Блажева от КИРМ Плевен? Ще попитам и в самата група, но ми е много важно, ако има някоя дама, на която партньора и е посещавал тези лекарки, да се включи! Защото една от тях трябва да даде мнение, за да започна процедурата. При мен нещата вече са ок, благодарение на добавките, които ми препоръча Денис. Тя препоръча и за моя, но там ще разберем другия месец и ще пиша резултата.
Благодаря Ви, че Ви има и че отговаряте и споделяте!

# 166
Jepeto, само да знаеш, ако не са ти казали, че преди да ти вземат кръв за пролактин, трябва половин час да си седял в покои. Както и че всички хормони се изследват на гладно. Ако си от София, моята ендокриноложка препоръчва Цибалаб. Успех Simple Smile
Леле,верно ли ?
Аз си мислех утре да отида до токуда с колелото ,да оставя само урината ,да ми вземат кръв за хормоните и айде на работа.В събота да дам само еякулата и да чакам да видя как тестостерона ми е много надолу.
лошо с това спокойствие.Значи ако  покарам колело сутринта 30минути,ще объркам всички жлези и хормонално ще се сбъркам....
А и избрах да ида в Токуда,така ми препоръча лекаря ,защото само там посявката на еякулата  се прави веднага ,а не както нормалните лаборатории-ти им носиш пробите,те чакат да дойде някой да ги вземе и то всичко иде по дяволите.Поне така ми обясни уролога-да поясня ,че  не е от Токуда,а от Вита ,та не е обвързан с лабораторията,където ме праща,просто приятелски ми го препоръча и разясни.
НО явно да ,всеки си има виждания и препоръчва различни клиники и лаборатории,иди ги разбери.

Jepeto,

След всичките списъци с изследвания пак ще ти дадат добавки.

Ако ти е нисък тестостерона , няма как да се вдигне...

Аз бих обърнала внимание на варикоцелето , защото друго не се "поправя".
Иди и на второ мнение за варикоцелето.
Според мен точно то ти се влошава и си изгубил 2% морфология отпреди 3 год.

Оооо добавките са несъмнени,ще искат да ме наблъскат здраво,то като цял живот не съкм пипнал такива неща,на  ми сега .
А за тестостерона,не бих искал да се бода с инжекции ,ще объркам сигурно още повече ендокринната ми система. Ще коментирам сега в четвъртък с уролога по-цпециално варикоцелето,незнам колко степени  има ,че моето да е втора (дано да са 8 хехе),но може би си права за спада на тези грандиозни 2%. Излизат изследванията ,бумтим се с Менделеев и търся клиника+репродуктивен специалист .....
Благодаря ви пак ...... иначе щях да ида с колелото

# 167
Това с токуда малко си го е измислил . и в щерев и в надежда и в генома правят веднага посявките ! В токуда са дигнали цените беснословно двойно ! Та провери преди това колко ще те одерат . Wink
Jepeto, само да знаеш, ако не са ти казали, че преди да ти вземат кръв за пролактин, трябва половин час да си седял в покои. Както и че всички хормони се изследват на гладно. Ако си от София, моята ендокриноложка препоръчва Цибалаб. Успех Simple Smile
Леле,верно ли ?
Аз си мислех утре да отида до токуда с колелото ,да оставя само урината ,да ми вземат кръв за хормоните и айде на работа.В събота да дам само еякулата и да чакам да видя как тестостерона ми е много надолу.
лошо с това спокойствие.Значи ако  покарам колело сутринта 30минути,ще объркам всички жлези и хормонално ще се сбъркам....
А и избрах да ида в Токуда,така ми препоръча лекаря ,защото само там посявката на еякулата  се прави веднага ,а не както нормалните лаборатории-ти им носиш пробите,те чакат да дойде някой да ги вземе и то всичко иде по дяволите.Поне така ми обясни уролога-да поясня ,че  не е от Токуда,а от Вита ,та не е обвързан с лабораторията,където ме праща,просто приятелски ми го препоръча и разясни.
НО явно да ,всеки си има виждания и препоръчва различни клиники и лаборатории,иди ги разбери.

Jepeto,

След всичките списъци с изследвания пак ще ти дадат добавки.

Ако ти е нисък тестостерона , няма как да се вдигне...

Аз бих обърнала внимание на варикоцелето , защото друго не се "поправя".
Иди и на второ мнение за варикоцелето.
Според мен точно то ти се влошава и си изгубил 2% морфология отпреди 3 год.

Оооо добавките са несъмнени,ще искат да ме наблъскат здраво,то като цял живот не съкм пипнал такива неща,на  ми сега .
А за тестостерона,не бих искал да се бода с инжекции ,ще объркам сигурно още повече ендокринната ми система. Ще коментирам сега в четвъртък с уролога по-цпециално варикоцелето,незнам колко степени  има ,че моето да е втора (дано да са 8 хехе),но може би си права за спада на тези грандиозни 2%. Излизат изследванията ,бумтим се с Менделеев и търся клиника+репродуктивен специалист .....
Благодаря ви пак ...... иначе щях да ида с колелото

# 168
За пролактинът задължително 30мин покой преди даване на кръв. В някои лаборатории даже те слагат да лежиш, не само да седиш. Колело преди това е абсурд.
Не знам колко често караш колело, но си помисли дали да не спреш. Не трябва да има никакво притискане, затопляне там. Всички андролози казват задължително бельото да от широките боксерки, за да не няма затопляне, а камо ли колелото. Въобще трябва си някакви промени да се направят. Варикоцелето има 3 степени, ама 3та е толкова тежка, че според мен вените са видими. Въобще не я мисли тази операция. Съвсем лека интервенция е, особено ако се направи от достатъчно добър специалист.

# 169
За пролактинът задължително 30мин покой преди даване на кръв. В някои лаборатории даже те слагат да лежиш, не само да седиш. Колело преди това е абсурд.
Не знам колко често караш колело, но си помисли дали да не спреш. Не трябва да има никакво притискане, затопляне там. Всички андролози казват задължително бельото да от широките боксерки, за да не няма затопляне, а камо ли колелото. Въобще трябва си някакви промени да се направят. Варикоцелето има 3 степени, ама 3та е толкова тежка, че според мен вените са видими. Въобще не я мисли тази операция. Съвсем лека интервенция е, особено ако се направи от достатъчно добър специалист.
Така ще бъде ,ще бъда покоен...
Като честота на каране ,по 20-30 мин сутрин и вечер (пада се около 6 км на ден),не е нещо кой знае какво ,ще го вметна във въпросника към лекарите  да ги чуя и тях . За широките боксерки -да,явно ще сменяме бельото изцяло.Махнал съм отдавна слиповете,но явно и тия боксерки не са от широките:)
За операцията изобщо не се притеснявам,още повече не е ясно дали ще я има .Щом е рекъл сега че няма нужда,ще го чуя сега на вторичния и после ще отида естествено пак при друг,винаги по двама нали така:)
То аз относно специалистите за варикоцеле друг освен Кацаров не чувам.  При полжение ,че не е тежка операция,би трябвало и други лекари да са добри .Но да видим на първо време изследванията и оттам тръгваме смело ....

# 170
Тестостерон би могъл да бъде повишен с Трибулус (бабини зъби), магнезий, цинк, В6 (последните ги има в комбинация пид името zma), храна, силови упражнения и т.н. Аз лично пих магнезий, цинк и умерено защото съм жена бабини зъби и тестостерон влезе в средни граници от стойност под долната. Но за да е показателен, тестостерон се изследва заедно със SHBG.

# 171
Здравейте на всички. Много съм невежа в тази област и силно се надявам тук да намеря някои отговори и напътствия кан да продължим за на пред. На кратко на 30год имам син на 10г от предишен партньор. Сегашния ми партньор е на 27г. Правим опити за бебе от година и половина. През февруари бях бременна за кратко с два сака но в единия нямаше ембрион а в другия не се стигна до сърдечна дейност. Аз имам отстраняване на полип. Бях се задълбочиха в моите изследвания и мъжа беше ма заден план. Дойде и неговия ред направихме три спермограми първите  две в обикновени лаборатория а трета в Крим Плевен.Втората спермограма ни изкараха олигозооспермия   а последната   тератооспермия . Двете спермограми са правени през месец. Възможно ли е такова разминаване. Как първо се установява понижение на концентрацията на сперматозоидите 7,9 млн/мл,а сега морфология 0% която трябва да е повече от 4%. Пише сперматозоиди с аннормална морфология 100 %Чакаме резултат на SDI  тест. Просто сме в шах. Чета и чета и незнам. Как има разминавания сега подвижноста в последната спермограма е 20 млн в мл. Ясно е че ще продължим с консултацията си в Крим,но не мога да си обясня как във втората спермограма пише сперматозоиди с нормална морфология 43%,а сега 0%. Какъв е пътя от тук на сетне да съм подготвена че моя мъж се отчае напълно. Извинявам се за дългия пост и за некомпетентността  си но др месец ще сме в Крим предстои ми цветна снимка и тогава мъжът ми е на консултация. Благодаря ви и пак извинете за невежеството ми

# 172
Здравейте ! по горе съм писала че моя мъж има 5 спермограми и всичките 5 нямат нищо общо по морфология една с друга ! Такива неща се случват и не е нищо кой знае какво . Различни фактори има .  Мъжа ви трябва да посети андролог и да си направи разширена спермограма катп спази всчки условия ( 3-5 дена създържание , без алкохол и хапчета ) . Така ще може да видите повече детайли в иследването . Има и бебета от 0% морфология . Така че не е време да се отчайва на 27 години . понякога се случва да се притесни и по време на даване на материал просто да не уцелее нищо ! Както каза един познат лекар “ Ние мъжете сме по чувствителни от вас “ , Тъ има и варианти в които вадят спермотозоиди от торбичките . Не се шашкайте ведната . Направете разширена спермограма , микробилогия , Коже да е хванал някоя гъба . Проверете се за варикоцеле ! идете на андролог най напред
Здравейте на всички. Много съм невежа в тази област и силно се надявам тук да намеря някои отговори и напътствия кан да продължим за на пред. На кратко на 30год имам син на 10г от предишен партньор. Сегашния ми партньор е на 27г. Правим опити за бебе от година и половина. През февруари бях бременна за кратко с два сака но в единия нямаше ембрион а в другия не се стигна до сърдечна дейност. Аз имам отстраняване на полип. Бях се задълбочиха в моите изследвания и мъжа беше ма заден план. Дойде и неговия ред направихме три спермограми първите  две в обикновени лаборатория а трета в Крим Плевен.Втората спермограма ни изкараха олигозооспермия   а последната   тератооспермия . Двете спермограми са правени през месец. Възможно ли е такова разминаване. Как първо се установява понижение на концентрацията на сперматозоидите 7,9 млн/мл,а сега морфология 0% която трябва да е повече от 4%. Пише сперматозоиди с аннормална морфология 100 %Чакаме резултат на SDI  тест. Просто сме в шах. Чета и чета и незнам. Как има разминавания сега подвижноста в последната спермограма е 20 млн в мл. Ясно е че ще продължим с консултацията си в Крим,но не мога да си обясня как във втората спермограма пише сперматозоиди с нормална морфология 43%,а сега 0%. Какъв е пътя от тук на сетне да съм подготвена че моя мъж се отчае напълно. Извинявам се за дългия пост и за некомпетентността  си но др месец ще сме в Крим предстои ми цветна снимка и тогава мъжът ми е на консултация. Благодаря ви и пак извинете за невежеството ми

# 173
Спермограми правени в обикновена лаборатория директно отиват в коша. Въобще не ги взимайте под внимание, там обикновено показват доста добри резултати, а всъщност не е така. Спермограми само в репродуктивни клиники. Така че засега бройте че имате само 1 изследване. Изследвайте хормони, микробиология, консул с андролог. Това са стъпките.

# 174
Да определено ще направим друга след месец. Сега ще пуснем хормони и микробиология. Имаме изследвани при мен и мъжа ми хламидия( кръвен и PSR тест и при двамата отриц) микоплазми уреоплазми всичко е отриц пак в Кримизследвани. Сега те първа ще изследваме каквото е необходимо. Просто сме в шах 0%,вчера ни излязоха резултатите впрочем разширена в спермограмата. Според вас къде е най-добре в коя клиника може да пуснем друга спермограма,понеже сме от провинцията. Благодаря още веднъж за отговорите

# 175
Първо да се уточним къде за БГ е общирни понятие ! Освен това микробиология на еякулата се пуска , Тоет направо с още едната спермограма направо
Да определено ще направим друга след месец. Сега ще пуснем хормони и микробиология. Имаме изследвани при мен и мъжа ми хламидия( кръвен и PSR тест и при двамата отриц) микоплазми уреоплазми всичко е отриц пак в Кримизследвани. Сега те първа ще изследваме каквото е необходимо. Просто сме в шах 0%,вчера ни излязоха резултатите впрочем разширена в спермограмата. Според вас къде е най-добре в коя клиника може да пуснем друга спермограма,понеже сме от провинцията. Благодаря още веднъж за отговорите

# 176
Ние сме от Сливен и няма значение за града в който ще пътуваме за втора спермограма. Искам съвет за клиника където е възможно най-достоверен резултата от спермограмата. А за микробиология и хормони ще направим през седмицата,просто вчера излязоха резултати. И извинявам се постоянно че имам въпроси. Какъв е този SDI тест ако може малко повече инфо....направихме и него ☺ 

# 177
SDI тестът е инструмент за измерване на клинично важните характеристики на спермалния хроматин. Резултатите от теста оценяват потенциала на сперматозоидите на даден мъж да „произведе” ембриони, които да са достатъчно „компетентни” да доведат до живо раждане. Степента на нарушения в генетичния материал на сперматозоидите се изразява числено като ДНК фрагментационен индекс (DFI). ДНК увреждане на сперматозоиди може да има при фертилни и при инфертилни мъже. Следователно, ДНК анализът на сперматозоидите може да разкрие скрити увреди при инфертилни мъже, класифицирани като необясним стерилитет, при нормални показатели от семенния анализ. Сперматозоидите на инфертилни мъже с нормална спермограма могат да имат увреждане на ДНК в степен, сравнима с тази на мъже с влошени показатели на спермограмата. Естествено, висок фрагментационен индекс при SDI анализ е по-вероятно да възникне при мъже с влошени спермални параметри. Резултатите от SDI теста са независими от показателите на спермограмата. С този метод може да се идентифицират пациенти от мъжки пол с нормални спермограми, за които възможността за постигане на жизнеспособна бременност по естествен път, е далеч по-малко вероятна без използване на IVF или ICSI процедури.
Относно КИРМ Плевен, мога да кажа, че всички специалисти са добри и дават адекватно решение на проблемите. Според мен като сте пускали СГ и СДИ тест, трябваше да пуснете и МБ и хормони едновременно.

# 178
Направете втората в Пловдив- в Селена или в Ню Лайф. И двете са достатъчно добри. 3-4 дни въздържание и да не е употребявано алкокохол и лекарства в близко време. SDI теста показва ДНК фрагментацията на сперматозоидите. Един външно добре изглеждащ и подвижен сперматозоид може да има увредено ДНК

# 179
Благодаря ви за отговора. Д- р Рилчева беше болна за това не направихме всичко. Понеже аз съм при доц. Иванов предстои ни цветна снимка той ни насочи каза да направим  разширена спермограма и SDI  теста в Крим и на следващото ни посещение консултация с Рилчева и от резултати тя ще прецени какво лечение и какви допълнителни изследвания ще се правят.  

Общи условия

Активация на акаунт