МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 13

• 69 164
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Мерси geizer, предната беше на 5 дни въэдържание (след командировка )  эатова не е баэа эа сравнение,но поне от нея му откриха минимални аглутен.и агрегация,та вследствие на теэи покаэатели и проблем със щитовидната жлеэа иэлеэе .Таэи спермограма я пускаме от чисто любопитство,тъй като докторите каэаха че эаради теэи два покаэателя не може да има норм.эачеване.
От 6м.ММ пие Л-тирокс и куп витамини.Морфологията беше 9% ,другото в пъти над нормите.
Момичета какво оэначава: Swim up
эа какво се отнася в спермограмата ,да не е тоэи Sdi test

# 571
Мисля, че това е метод на обработка на сперматозоидите. Би следвало да има значение при АРТ.
Четох, че по- горе беше коментирано, че може при ИКСИ яйцеклетката да се оплоди и с дефектен сперматозоид, стига главата му да е наред, понеже тя носи генетичния материал. ММ е с 99.50% главови дефекти, като една част от тях са комбинирани с опашни, а другата с дефекти в шийката.
Освен ИР, която му откриха, има ли нещо друго според вас, което трябва да търсим като причина? Замислих се и аз за някакви дефицити на витамини. Кое е важно да се провери в такива случаи?

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 20:53 от Forest rain

# 572
Ами и аз не мога да дам компетентно мнение, но логично всички витамини които слагат в комбинираните добавки са важни. .- Д, В12, ф. к-на, А , Е, селен, цинк... за тези се сещам в момента.  Помня че бяхме оставили немалка сума като ги изследвахме.
     Ако можеш да се консултираш с някой запознат относно витамините ще е най-добре. Иначе ако тръгнеш да изследваш всичко наред...
      Но е възможно и само в ИР да е проблема. Така че не е лошо и да изчакате да се нормализира първо и да видите какъв ще е резултата.

# 573
Мисля, че това е метод на обработка на сперматозоидите. Би следвало да има значение при АРТ.
Четох, че по- горе беше коментирано, че може при ИКСИ яйцеклетката да се оплоди и с дефектен сперматозоид, стига главата му да е наред, понеже тя носи генетичния материал. ММ е с 99.50% главови дефекти, като една част от тях са комбинирани с опашни, а другата с дефекти в шийката.
Освен ИР, която му откриха, има ли нещо друго според вас, което трябва да търсим като причина? Замислих се и аз за някакви дефицити на витамини. Кое е важно да се провери в такива случаи?

Пуснете и эа щитовидната жлеэа,вит.В6 ,В9,В12 и Вит.Д.тестостерон,поне на ММ ги препоръчаха след пълна кръвна картина,но там му бяха эавишени някой покаэатели эатова.

# 574
Здравейте момичета с мъжки фактор сме скоро подадихме документи към Цар. Днес се притесних тъй като мъжа ми има някакво много упорито акне по главата ходи на лекар вече няколко месеца няма резултат.  Днес отново след поредния преглед му изписаха 2 антибиотика за сега за два месеца но докторката му казала че ако не се оправи може да се наложи лечение в дългосрочен план около 10 месеца!!  Аз съм в шок незнам какво да правим страх ме е ако скоро започнем процедурата дали няма да се отрази това на качеството на плувците? Какво да правим дайте съвети? Не става и да не ги пие защото то си е пак някаква инфекция която се развива в организма му и мисля че пак не е много ОК да не се лекува.  Незнам объркана съм вие какво мислите?

# 575
Според мен се консултирайте поне с още един лекар.

# 576
Понеже все още пребивавам в шок от резултатите след 3 месеца витамини и глупости ! Някой може ли да ми каже аджеба тия старите иследвания дали са по крюгер ? Защото никъде не пише по какво са реално погледнато ! А на новото си пише по Крюгер . Таааа не мога да сравня с новото .   
.

# 577
Здравей, според мен първата снимка не е по Крюгер, защото пише нестриктни критерии и отдолу е написано, че е по СЗО. Относно спермограмата от Геника аз не мога да дам категорично мнение, но вероятно е по Крюгер, защото пише по "стриктни критерии". Нека някой с повече опит да даде мнение. На спермограмите на ММ от Владимиров и Щерев е изписано по стриктни критерии на Крюгер.

# 578
 Тази с СЗО е от Надежда . Многг са ни различни спермограмите . Сегашната е с 2% по крюгер и съм просто в шок .
Здравей, според мен първата снимка не е по Крюгер, защото пише нестриктни критерии и отдолу е написано, че е по СЗО. Относно спермограмата от Геника аз не мога да дам категорично мнение, но вероятно е по Крюгер, защото пише по "стриктни критерии". Нека някой с повече опит да даде мнение. На спермограмите на ММ от Владимиров и Щерев е изписано по стриктни критерии на Крюгер.

# 579
В Надежда лично Илиян(този,който ви е правил анализа) ми е казвал, ме щом е по нестриктни критерии дали е 1-2-5 или 7% е все тая. Там трябва да е над 14%, че да е ок. Зависи кой го гледа. То не случайно има 50лв разлика между двете спермогр.

# 580
Първата СГ е правена по по-старите изисквания на СЗО. По новите сега са по Крюгер. По-старите са ги променили точно защото е станало ясно че не винаги морфология малко под 14% е признак за патология.
     За съжаление няма как да сравниш резултатите реално, освен ако не повторите на същото място където е правена първата СГ.
     Според мен втората СГ е доста добра.

# 581
Мислим да направим в Турция защото вече се обърках тотално ! Реално след тази в Геника където имаме 7% и 27% фрагментация , После е минал Бъчваровското 3 месечно лечение и сега е 2% и 10.8% фрагментация , Но тук са от 200 сперматозоида а в Геника от 400 , Тоест сегащното би трБвало да е 4% и 21,6% фрагментация . ако ги приравнявамме горе долу ! Никакъв ефект от лечението Sad Многг ми е интересно какво ще излезне в Турция защото аз два пъти забременявам просто с кофти ембрион . Сега вече не знам дали да пробвам трети път сама или направо инвитро да правя . Отчаяна съм

# 582
Не мисля че може да  се прави такова приравняване. Резултатът в проценти касае цялата проба , а не само бр. сп. които са изследвани. Осреднено за цялата проба 10.8% фрагментации е много добре. Колкото са по-ниски фрагментациите, толкова е по-добре. Като за нормално зачеване трябва да са под 14%. Вие направо сте отличници.
     Ще се опитам да обясня по просто. Изследвани са първо 400сп. Те са били средно с 27% фрагментации. Т.е. степента на чупливост на ДНК веригата във всеки един сперматозоид е средно около 27%. Това означава че и всички останали  сп. са със средно 27% фрагментации. Кой с по-малко, кой с повече, но осреднено за всички са 27%. Вторият път са изследвани 200сп. Те са били средно с 10.8% фрагментации. Това означава че пак всички останали сп. са със средно 10.8% фрагментации.

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 11:51 от geizer

# 583
 Разбрах . Въпроса е и колкоми е шанса да забременея с нормално здраво бебе , Щот първото беше даун ( Там дават 10% от смермотозоида 90% от майката ) а второто с 16 хромосома , Тва па е почти всеки мисед , И там е просто случаен принцип .
Не мисля че може да  се прави такова приравняване. Резултатът в проценти касае цялата проба , а не само бр. сп. които са изследвани. Осреднено за цялата проба 10.8% фрагментации е много добре. Колкото са по-ниски фрагментациите, толкова е по-добре. Като за нормално зачеване трябва да са под 14%. Вие направо сте отличници.
     Ще се опитам да обясня по просто. Изследвани са първо 400сп. Те са били средно с 27% фрагментации. Т.е. степента на чупливост на ДНК веригата във всеки един сперматозоид е средно около 27%. Това означава че и всички останали  сп. са със средно 27% фрагментации. Кой с по-малко, кой с повече, но осреднено за всички са 27%. Вторият път са изследвани 200сп. Те са били средно с 10.8% фрагментации. Това означава че пак всички останали сп. са със средно 10.8% фрагментации.

# 584
Разбрах . Въпроса е и колкоми е шанса да забременея с нормално здраво бебе , Щот първото беше даун ( Там дават 10% от смермотозоида 90% от майката ) а второто с 16 хромосома , Тва па е почти всеки мисед , И там е просто случаен принцип .

Генетични изследвания правили ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт