В момента чета ... 59

• 70 995
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • Mostly in my mind
Да, на определени заглавия и аз прочетох. Едва ли ще намалят и Тебеширко, ама да видим. Simple Smile

# 361
И аз чета "Тебеширеният човек". На 35 % съм. Засега малко ми прилича на "Момчешки живот", заради описанието на игрите и ежедневието през ваканцията.
Чоколата, завиждам ти, че можеш да четеш на шведски.

# 362
Миж, на мен ми похвалиха много книгите и мисля, че ще ми харесат. Четирилогия е. Сега щял да излиза и филм вече. Ето за "Гениалната приятелка": https://www.colibri.bg/knigi/1371/elena-ferante-genialnata-priqtelka

# 363
  • София
Прочетох преди време "Гениалната приятелка", хареса ми заради по-нетрадиционния стил, но не толкова, че да искам да прочета и останалите части. Странна е всъщност книгата и става по-добра към финала. В средата е дори скучна. Миж, доколкото ти познавам вкуса, смятам, че изобщо не е за теб.

# 364
Само на определени заглавия е намалението на Колибри. Нямам идея кога ще обявят кои точно.

Някъде пишеше, че започва в 00:00 часа. Предполагам, че тогава ще станат ясни и заглавията - както обиновено правят ... но знае ли човек.

# 365
  • София
На мен чак третата ми се опря, че задълба в политика. Ама съвсем малко беше, дочетох си я.
Ще си взимам и четвъртата.

# 366
Вчера я започнах, много ми е забавна до момента.

# 367
  • София
Чета Мозайка от убийства /изцяло провокирана от темата  Simple Smile/

Преди нея - Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи - приятна и леко сантиментална, за живота на един английски остров, окупиран от немците по време на ВСВ. Изцяло в епистоларна форма, което рядко ми се случва, но се чете леко.
И Paradiset от поредицата на Лиса Марклунд за безстрашната репортерка Аника Бенгтсон.

Cioccolata, благодаря за препоръката за Bländverk, изглежда интересна.

# 368
Да си призная: започнах "Невероятните приключения на Кавалиър и Клей" и до момента съм във възторг - и темата изглежда интересна (мен съдбата на евреите през Втората световна война винаги ме е вълнувала), но езикът е истинско удоволствие (чета на английски, но предполагам, че в превода е отразено не по-зле).

# 369
  • Belgium
Cioccolata, радвам се, че Майкъл Шейбон ти харесва Simple Smile

Той има страхотна фраза, а и самата книга е толкова многопластова и красива, че ще ми остане в най-любими завинаги.

# 370
Лу, много интересен и богат език, образен, оригинален, и с хубав хумор. Браво на Майкъл Шейбон.

# 371
ох, че хубаво, скоро излиза Обсидио.
https://www.ozone.bg/product/obsidio-dosieto-illuminae-03/

# 372
  • Варна
Здравейте, момичета!
Някоя от вас случайно да има двата тома на Андерсен със събрани приказки и съчинения на Ентусиаст? Понеже се чудя дали си заслужава да се възползвам от намалението, а не знам дали преводът е добър, как са разказани...

# 373
  • София
Имаме си отколешна традиция вкъщи на лягане. Детето ми чете от негова книжка, после чета аз от мойта като никой никого не слуша, само се преструваме. Междувременно мъжът ми си има др. занимания - компютър, телефон, уотевър там някъде, често в друга стая.

Напоследък традицията е така: Ники чете две страници и после почва да се преструва, че й се спи. Пукясва привидно.  Мъжът ми се намества наоколо тихо, пуска едното голямо ухо - правилно координирано и локализиращо, и: Мама чете "Сянката на вятъра".
Не е истина. Използвачи. Само това ще кажа Grin
Не знам, как бих разчупила тази зависимост към Сафон, своята де, докато не мина четирите части...

# 374
  • Mostly in my mind
Завърших Пайнс 2. Ех, значи. Как може да не преведат 3 част? Sad Ако някой е съгласен да ми я разкаже на две на три, ще бъде много зарадвана.  Blush
Сериалът и трите части ли обхваща?

Общи условия

Активация на акаунт