В момента чета ... 59

• 70 921
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Аз завърших годината с 41 прочетени книги, макар че реално са 40, защото едната беше по-скоро като голяма брошура, въпреки че се води книга. Не знам дали са много, или малко - със сигурност са повече от миналата година, а и като за мен, с оглед на възможностите ми за четене, са добре. Прочетената най-скоро (приключих я тази сутрин) е третата част от трилогията на Ева Гарсия Саенс де Уртури за Белия град - "Господарите на времето". Отново интересна криминална история, преплетена този път доста солидно и с историята на самия град Витория - редуват се глави за действието в настоящето и глави от един исторически роман, озаглавен именно "Господарите на времето", в който действието се развива в края на ХІІ век и който е нещо като източник на вдъхновение за убийствата, които Унай, Естибалис и Алба разследват. Краят е доста неочакван. Ако в предишната книга се досетих още към средата кой стои зад убийствата (макар че ми беше интересно до самия край), тук не можах. А тази авторка има още 3 книги - една самостоятелна историческа ("Pasaje a Tahití" - "Пътуване за Таити" или "Билет за Таити") и две свързани под общото заглавие "La saga de los longevos" - "Сага за столетниците" или "Сага за безсмъртните" (на английски е избрано прилагателното immortal). Смятам да прочета и тази сага, а сигурно след това и другата книга. В края на "Господарите на времето" авторката споменава, че между сагата и криминалната трилогия има някаква връзка, включително общи герои.

Сега започвам "Мозайка от убийства". Simple Smile

# 571
  • В един копнеж!
Ще завърша годината с "Чернобилска молитва".
Преди нея прочетох "Дървото на живота" на Катрин Алрид. Страшно много ми хареса.

# 572
Аз приключих Жажда на Ю Несбьо и съм изключително доволна от книгата - една от най-добрите ,които съм чела в този жанр. Изобщо не усетих всичките 600 страници и естествено не можах да се досетя ,кой седи зад всичко, но книгата ми достави изключително удоволствие.
Снощи на бързо прочетох и една книга или по скоро новела - Шоколадови целувки за Коледа на Д. Фридет - сладка  любовна коледна история с дъх на шоколад . Радвам се ,че завърших годината с нещо точно такова .
И понеже нямах търпение за се "срещна отново " с Хари Хуле  снощи започнах Хлебарките , но съм съвсем в началото.
Пожелавам на всички весело посрещане на новата година Simple SmileChampagne Christmas Tree Champagne

# 573
  • España
Чета Последните Тюдорите на Филипа Грегъри, преди нея прочетох Три сестри, три кралици.
Тази година съм прочела 30 книги,  по-малко от предната година.

# 574
  • Пловдив
Аз чета четвъртата книга от поредицата Милениум - Онова, което не ме убива. На 25% съм и съм разочарована. Начинът на писане е съвсем различен от първите три книги - стилът е като на Даниел Стийл ("и тя отново му се обади, и той отново й каза, той отново й напомни...."), такава повтаряемост е изключително дразнеща. Да не говорим, че на 1/4 от книгата още нищо не се е случило, единствено се провеждат някакви телефонни разговори, които са само празни и излишни приказки. Май ще се разделяме, няма да мога да я изтърпя докрая.

Вчера си купих Ковчегът на Керъл – Джош Малерман и ще започна нея.

# 575
Четвъртата книга е писана от друг автор, нормално е да е толкова различна Peace Уви, това е в лошия смисъл на думата.

# 576
  • Пловдив
А петата струва ли си да я започвам или и тя е на същото ниво?

# 577
Чета Последните Тюдорите на Филипа Грегъри, преди нея прочетох Три сестри, три кралици.
Тази година съм прочела 30 книги,  по-малко от предната година.

Любимата ми авторка.Изчела съм и всички книги .Обожавам да чета исторически романи. Сега чета поредицата на Морис Дрюн и бих била благодарна ако ми препоръчате автор в тази насока, който си заслужава .

# 578
  • Бургас
Някой схвана ли края на "Хавра"? Баща му жив ли се оказа и какво стана всъщност накрая. Свърши малко в нищото. То вярно, че я четях вечер докато не се изморя съвсем и се чудя дали нещо ми се е изплъзнало/няма да ми е за сефте 😁/

# 579
  • Дъблин
Сиси ♥♥,
Скрит текст:
И мен ме човъркаше този въпрос и не беше отговорен в книгата. Мисля си, че Ники имаше пръст там, точно заради татуировката, но дали самата тя беше издълбала крилата на гърба на преподобния - съмнявам се Thinking
Жената в каюта 10/The woman in cabin 10 ще е 30-тата ми книга за годината и ще завърша с нея. Започна много сполучливо и ми вървеше изключително бързо, но след 2/3 нещо взе да издиша. Надявам се да има някой скрит коз все пак в последните 40-тина страници.
Преди нея прочетох Няма да получите омразата ми/You will not have my hate, очаквано я четох през сълзи.
Седмицата между Коледа и Нова година беше успешна в книжно отношение, успях да изгълтам и Тебеширения човек и Копринената буба, много ми допаднаха и двете.
За 2019 пожелавам много интригуващи четива, както и време да им се насладим. За началото на годината съм планирала Мозайка от убийства/Magpie murders, само чакам да пристигне в библиотеката в края на тази седмица, дотогава ще схрускам нещо друго набързо Books

Последна редакция: пн, 31 дек 2018, 18:54 от Smurfieta

# 580
Чоколата, тъкмо днес започнах "Мълчанието на белия град". Много ми е интересна, но все правя сравнения с трилогията на Редондо. А пък българското издание е пълно с грешки, които дразнят. Дори името на града Витория на места е написано като Виктория.

Преди това прочетох "Сеньор Виво и Наркобарона" на Луи де Берниер и смело мога да кажа, че е прекрасно написан роман в стила на любимия ми Варгас Льоса. Авторът май е англичанин, но идеално е пресъздал латиноамериканската действителност - безграничната власт на наркокартелите, безнаказаните убийства, безсилието на полицията. Имаше и доза сюреализъм и любов, разбира се.
Препоръчвам книгата, макар да не съм срещала други мнения за нея.

А авторът се оказа, че е написал и "Мандолината на капитан Корели", която е доста известна.

"Дотук с издънките" на Жил Льогардиние се оказа идеална за разтоварващо четиво по празниците. Забавна и приятно написана история.

# 581
Е, жалко, че има грешки...

А "Мандолината на капитан Корели" много ми беше харесала.

# 582
Приключих вчера с “Норвежка гора” и започнах днес “Ние удавниците”.

# 583
  • Edinburgh-UK
landlake5Норвежка гора направо ме разтърси.После не можех да сляза на земята два дена.Жестока история.
 Свършвам  "Под бадемовото дърво"много тъжна и сърцераздирателна история.За мене се доближава до нивото на Халед Хосайни.Препоръчвам я с две ръце .Започвам "Ключът на Сара"

# 584
Да ви е честита новата година! Да ви срещне с много добри хора и хубави книги! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт