В момента чета ... 59

• 70 993
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Аз започнах Разказът на прислужницата на Маргарет Атууд. Засега върви добре, интересна е (не съм гледала сериала).
За мен и авторката, и книгата бяха откритие. Антиутопия, която те жегва... кара те да се замислиш. Няма да се разочаровате, мисля.
Аз чета в момента Николай Стариков. И със сигурност ще потърся и другите му книги.
Скрит текст:
https://m.helikon.bg/644092-Не-революция,-а-спецоперация.html
Скрит текст:
Хубав ден на всички, много ми харесва при вас, макар само да хвърлям едно око от време на време Smile

# 346
  • София
В момента нищо не чета, но последно прочетох Супа от нар. Много ми хареса, ама то аз много обичам да чета за малки градчета в Англия/Ирландия и тн (като усещане ми напомни на Вакантен пост на Роулихг). Само малко кратичка ми се стори, за един ден я глътнах, можеше да я поразтегне малко. Simple Smile Или аз съм свикнала на 5-600 стр. и съм с изкривено мислене.

# 347
  • София
Прочетох "След мръкване" на Мураками. Най-слабата му книга от всичко прочетено до сега. Твърде кратка, повърхностна и незавършена за мен. Странните елементи, които в другите му книги преливат плавно в сюжета, тук ми стоят като самоцел и ми дойдоха прекалени.

# 348
  • Бургас
Започнах "Хавра" след многото положителни отзиви за книгата. Засега върви добре - не ми е  скучна, но и не изпитвам нетърпението да дочета какво ще стане по-нататък, както беше с "Алиби" на Агата Кристи, която прочетох наскоро. Естествено, давам си сметка, че "Алиби " е криминален роман и държи на нокти.

# 349
И аз чета "Хавра". Почти на средата съм. Вече съм в историята и искам да разбера какво се случва с героите.
Още нямам цялостно мнение, но и тук, както при повечето книги с две сюжетни линии, забелязвам, че историческата част ми е по-интересна от съвременната.

# 350
Свърших с "Тебеширения човек". Мога само да кажа, че влиза в списъка на най-добрите трилъри, които съм чела. Всъщност книгата е много повече от това. Историята се развива на много нива, много пластове има насложени един върху друг и именно това я прави толкова очарователна. Сякаш убийството е само сцената на която се играе същинската пиеса.
Страхотна книга е наистина.

# 351
  • София
Ще си я взема и аз Тебеширеният човек от Панаира, то само хубави отзиви. Grinning
Аз продължавам със " Суши за начинаещи", изчела съм 100 стр, имам време да чета само в Г.Т., доста приятен чиклит се очертава, за феновете на жанра я препоръчвам.

# 352
  • Mostly in my mind
Ще си направя и аз един коледен подарък с "Тебеширеният човек".

# 353
Ако ще си правите подарък с Тебеширкото, утре ще има -40% намаление на книгите на изд. Колибри в двете им книжарници , както и он-лайн Simple Smile

Иначе аз прочетох "Хората, които не го заслужаваха" - перфектна, разбира се, както и всичко на ЮиР  Blush

Започнах "Совата". След секирата на Вени съм на тръни, но до момента всичо е ОК и нищо не ме дразни Grinning Все още няма недоразбрали, недочули и тъпи въпроси Joy

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 09:29 от Happy Mijjj ツ

# 354
О, Миж, благодаря за идеята за "Тебеширения човек"! Аз съм планирала за момента книгите на Елена Феранте, но може да взема и него.

Приключих първата книга на Тумас Ериксон за психолога Алекс Кинг и потвърждавам, че е много интересна, с многобройни изненадващи моменти (поне за мен, а аз съм си наивна, въпреки че неминуемо човек започва да си задава някои въпроси, но мисля, че изненадата се запазва) и силен акцент върху психологическата страна - всъщност точно в тази книга авторът, който също е психолог и се занимава със същите услуги като героя си Алекс Кинг, обяснява за типовете личност и как да се подхожда към тях, за да се избегнат проблемите в междуличностните отношения. Така че това е оригинален криминален трилър по тази причина, но и самата криминална част е доста силна. Заглавието на шведски е Bländverk (Thomas Erikson).

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 09:43 от Cioccolata

# 355
  • София
На Колибри не е ли на определени заглавия или аз бъркам?

# 356
Доколкото разбрах, на определени заглавия е, ако се пазарува онлайн, а във фирмените книжарници на "Колибри" е на всички заглавия. Дано да съм разбрала правилно, защото ми се струва, че не е казано съвсем ясно. Ето какво пише:

Време е за книги! Черен петък на 23 ноември с отстъпка от 40%!

Промоцията важи за специална селекция от заглавия онлайн, както и за двете фирмени книжарници - ул. "Иван Вазов" 36 и пл. "Славейков" 3 (Френски културен институт).

# 357
  • Belgium
Само на определени заглавия е намалението на Колибри. Нямам идея кога ще обявят кои точно.

# 358
Не е честно в такъв случай...

Е, ако точно тези не са намалени сега, ще изчакам Панаира. Simple Smile

# 359
Аз защо разбрах за всички техни заглавия? Явно съм била в заблуда Sad

Чоко, а за тези книги на Елена Феранте нещо повече може ли? Загледала съм ги, но се чудя дали ще са мой тип...

Общи условия

Активация на акаунт