В момента чета ... 59

• 70 930
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз започвам Отвъд зимата на Исабел Алиенде, първа среща с авторката, имам доста високи очаквания Simple Smile .

# 526
За n-ти път чета поредицата Undeniable на Madeline Sheehan, в момента съм на 4 книга Unbeloved. Това ми е най-най-най-любимата поредица рокерски романи.
А ''Сребърният лебед" на Амо Джонс нещо не ми върви. Стигнах 23%, но...все се връщам към любимите ми книги.

# 527
Вчера приключих с Момичето което бях на Джоджо Мойс, хареса ми, честно казано ми беше интересна частта със Софи и първата световна война, можех да пропусна частта в наши дни😂

# 528

Прочетох "Бащата на другия" на Паринуш Сании - 5*/5*
Още първата книга, която четох на Паринуш Сании ("Моята орис") много ми хареса. Но  "Бащата на другия" е Книгата, която най-силно ме докосна от прочетените през тази година. Препоръчвам я на всички родители (настоящи и бъдещи) и най-вече на тези на деца със специални потребности.
Изключително затрогваща книга , описваща света на малкия Шахаб, когото всички смятат за "смахнат", защото на 5 годинки още не говори. Една книга за отчуждението и липсата на любов в едно семейство и до какво може да доведе това...
Дълго време няма да я забравя тази книга, както и отделни лайтмотиви от нея като
-  "Нормалните, здрави, красиви и умни деца са на бащата, а смахнатите, грозните, болните, немите са на майката".
- "Горките нормални! В какъв безцветен свят живеят!"
и много други...

И не на последно място адмирации на изд. "Жанет 45" за корицата! Нарочно я постнах в началото толкова голяма. Напълно изразява същността на това, което се съдържа след като я отгърнеш.
Двегодишният ми син беше много впечатлен от нея. Сочеше я и казваше "Бати плаче, бати плаче" и гушкаше книгата Heart

# 529
Корицата е на Люба Халева, тя е перфекционист и има много красиви корици. Simple Smile А освен това може да видиш и "Книгата на всички неща" на Хюс Кайер, предполагам, че и тя ще ти хареса.

Аз напредвам с "Коледна тайна" (чиклит според мен, но става) и с "Господарите на времето" (отново много интересна и оригинална криминална книга).

# 530
Аз започнах Стопанката на Господ, но временно си дадох почивка и реших да се отдам на тази книга. Две любимки имам на Лорън Уайзбъргър, и като че ли тази се очертава да е третата.

# 531

Не е коледно четиво, но така се случи.
Развита е темата за домашното насилие, а успоредно с нея и темата за избора, взет под натиска на обстоятелствата и времето, в което живее героинята.
Чете се много леко ,защото и преводача си е свършил добре работата.
С тази книга сякаш пътуваш с героите.

" Великият Гетсби" ми хареса, но останалите творби на автора нещо ми се опънаха.  "Отсам рая" ми беше тегава.

# 532
  • В един копнеж!

Вчера я прочетох на един дъх. Не съм "уау", мисля че малко се преувеличават нещата, но като цяло книжката е лека, забавна. Посмях се на моменти.

Започнах "Домашни правила".                          
На път съм да я сложа в класацията си за 2018 година. Интересна е.

# 533
"Стъклен град" - Арналдур Индридасон.

# 534
  • Разпиляна във въображението
Седем дни от нашия живот на  Франческа Хорнак

# 535
Снощи довърших "Ковчегът на Керъл" на Малерман и мога да кажа, че книгата е прекрасна. Първоначално имах колебания дали да я купувам, защото е уестърн-трилър, а уестърна не ми е на сърце, но съм много доволна. Чете се бързо, постоянно държи в напрежение, а героите са като живи. Като помисля, това е най-добрата книга, която прочетох тази година.

# 536
Christmas TreeChristmas TreeЧестита Коледа на  всички , бъдете живи и здрави Christmas Tree GiftTada
Аз започнах да чета Жажда на Ю Несбьо и за сега съм доста впечатлена , а съм някъде на половината . От автора съм чела единствено Снежният човек и също ми хареса , но усещам ,че Жажда ще е по-добра. Поне сега имам малко повече време за четене и с удоволствие се потапям в историята.

# 537
  • София
Аз някак не мога да си представя да се насладя напълно на Жажда ако не съм чела всички останали книги преди това.

# 538
Аз някак не мога да си представя да се насладя напълно на Жажда ако не съм чела всички останали книги преди това.
Принципно винаги чета подоен  тип книги според подредбата в дадената поредица ,но в случая тази книга ми попадна и затова започнах нея и след това видях ,че е 11-та  в поредицата за Хари Хуле. Реално не ми  е проблем ,че не съм чела предишните книги , естествено има доста неща ,случили се на Хари , които не са ми ясни ,но мисля че и така ще се справя с книгата Simple Smile

# 539
Здравейте,
Имам няколко книги от Ю Несбьо. С коя трябва да започна? Под № 1 в моя списък е "Прилепът".
Следват "Хлебарките", "Червеношийката"...

Общи условия

Активация на акаунт