В момента чета ... 59

• 70 492
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • Belgium
Прочетох "Оттатък рая" на Сали Кослоу - посветена на късната любов на Фицджералд Шийла Греъм. Никак не е лоша книгата, аз съм огромен фен на Фицджералд и ми беше любопитно да прочета за последните години от живота му. Те, както знаем, са доста тъжни и изпълнени с разочарования, но имат и своите светли моменти. Авторката не я бива особено в писането, но това не пречи прекалено човек да се наслади на историята. Препоръчвам я определено, но трябва да се има предвид, че Фицджералд не е представен в безкрайно ласкава светлина Simple Smile

Продължавам с "дамските" романи (нещо ми стана и в момента не ми се четат сериозни книги Wink ) и "Бал в Мулен Руж" на Радостина Ангелова.

# 691
  • Ямбол
Не помня дали писах, че чета "Гласът на острието" от Абъркомби. Обичам фантастика, а тази се води фентъзи. Нещо не ми върви според очакванията. Ако до края мнението ми си остане такова, значи скоро няма да припаря до фентъзи книга.

# 692
Не помня дали писах, че чета "Гласът на острието" от Абъркомби. Обичам фантастика, а тази се води фентъзи. Нещо не ми върви според очакванията. Ако до края мнението ми си остане такова, значи скоро няма да припаря до фентъзи книга.
Мога да ти препоръчам ето тези фентъзи книги и автори ,които аз прочетох и за мен бяха много увлекателни.
Стефани Гарбър - Каравал кн. 1 /втората не съм я чела и чакам да я качат за да я прочета ,тя е Легендата кн.2. Ако трябва да я купувам е 25 лв./
Елена Звездная - Академия на проклятията от 1кн. до 6 кн. /Има още две преведени са ,но не са пуснати още безплатно/
За Звездная мога да кажа ,че ми е най-любимата писателка.
Излезе ли нейна книга я чета на момента.....книгите и се четат на един дъх.
И Сара Дж. Маас с нейната поредица "Двор от рози и бодли"
Пробвах да чета и много други писатели на фентъзита ,много бавно ми вървят.
Но тези ,който изброих са ми любими! 😍

# 693
Доколкото познавам вкуса на Лиляна, тези книги ще я откажат от фентъзито за цял живот.

# 694
Доколкото познавам вкуса на Лиляна, тези книги ще я откажат от фентъзито за цял живот.
Просто предложих....
Всеки е с различен вкус Hug

# 695
  • В един копнеж!
Една от книгите, които си взех от бибилотеката е 18% сиво на Карабашлиев?! Незнам каква толкова и е захвалата. На 25-та страница се разделихме окончателно. Ще я върна недопрочетена. Имам и Харва, в ел.вариант, от същият писател, но категорично ще пропусна.
Сега чета "Капан за Пепеляшка". Криминале. Интересно. Много бързо изскочи интригата в книгата, оттук натам очаквам просто посен развършек, но ще я изчета.
Скрит текст:

# 696
  • Ямбол
Благодаря за препоръките, Mавина, ще ги имам предвид.
Балкай обаче явно добре познава вкуса ми, защото не всяко фентъзи бих изтърпяла. Особено, ако се опитва да наподобява Хари Потър или Здрачовете.

Гласът на острието ме накара да се престраша с фентъзи, защото очаквах нещо апокалиптично, нещо не толкова нереалистично, добри оценки от хора със сходен на моя вкус, а и като цяло висока оценка в ГР. Може пък да ме развълнува. Все още съм на една трета от книгата.

# 697
Лиляна ,Здрачовете нямам идея що за книга е ,но определено нямат нищо общо с Хари Потър. Hug
Гласът на острието от кой автор е?

# 698
Една от книгите, които си взех от бибилотеката е 18% сиво на Карабашлиев?! Незнам каква толкова и е захвалата. На 25-та страница се разделихме окончателно. Ще я върна недопрочетена. Имам и Харва, в ел.вариант, от същият писател, но категорично ще пропусна.
Сега чета "Капан за Пепеляшка". Криминале. Интересно. Много бързо изскочи интригата в книгата, оттук натам очаквам просто посен развършек, но ще я изчета.
Скрит текст:

И аз бях така с "18 % сиво" до 80-100 страница, но й дадох шанс и накрая ми хареса. Четох я след "Хавра". Пробвай я поне, според мен ще ти допадне повече.

# 699
Продължавам с "Убийството на художника" на Луис Пени.

# 700
В момента чета Али Новак - "Хартиени сърца"
Много увлекателна книга ,не очаквах да е такава.
Интересно ,леко четиво!

# 701
  • Ямбол
Лиляна ,Здрачовете нямам идея що за книга е ,но определено нямат нищо общо с Хари Потър. Hug
Гласът на острието от кой автор е?
Аз не съм казала, че имат общо. Просто след тези две поредици  се нароиха много, които се опитваха да ги наподобяват, заради огромния читателски интерес към всяка от двете.
А Гласът на острието е от Джо Абъркромби, мисля, че го писах.

# 702
Книгите, които е изброила са тийнейджърски.
Приключих "Под купола" - интересна ми беше до към 80 %, после стана тягостна, а финала нелеп.
Харесах си по корицата и започнах "Сватбени пчели", нещо лекичко след масовия мор.

# 703
Лиляна, Азимов чела ли си? Мисля, че ще ти хареса.

# 704
  • Ямбол
Лиляна, Азимов чела ли си? Мисля, че ще ти хареса.
Не, още. Спира ме нещо, може би това, че старата фантастика не ми е толкова интересна, но може да опитам с нещо. Само да няма много роботи и космически кораби.

Общи условия

Активация на акаунт