Американски колеж - тринадесета тема

• 67 317
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Обикновено навестява срещите на 8 и 12 клас...

# 316
С часовете по немски И в 10 кл.не случихме. Шумно, невъзпитано поведение ... тъпче с на едно място с материала .. и това се търпи втора година. Явно няма да се ПОнаучи нещИЧКо (вече съм далеч от мисълта, че ще се научи нещо). В училището на малкия това се случваше в 5-ти клас. Веднага се взеха мерки ... Но там ние, родителите се събрахме и дадохме да се разбере, че така не може. Тук, в колежа не знам какво да правя, но часовете са направо провалени. Пак! И всички мълчат ... За втора година ... Кажете и вие, какво разказват децата?

# 317
  • София
Каси, защо да не знаеш какво да правиш - отиваш при Асенова или Ангелова и си казваш. Както виждате, усилията спрямо Василева имаха резултат.

# 318
  • софия
С часовете по немски И в 10 кл.не случихме. Шумно, невъзпитано поведение ... тъпче с на едно място с материала .. и това се търпи втора година. Явно няма да се ПОнаучи нещИЧКо (вече съм далеч от мисълта, че ще се научи нещо). В училището на малкия това се случваше в 5-ти клас. Веднага се взеха мерки ... Но там ние, родителите се събрахме и дадохме да се разбере, че така не може. Тук, в колежа не знам какво да правя, но часовете са направо провалени. Пак! И всички мълчат ... За втора година ... Кажете и вие, какво разказват децата?
Защо Ви вълнуват всички?! Би трябвало да изходите от Вашите виждания, неудовлетворености, проблеми и притеснения като цяло! Ами ако всички казват, че са доволни, а Вие  чувствате, че нещо не е наред, просто на Вас и вашата мярка не пасват нещата, какво ще направите? Няма ли да потърсите отговори? На правилното място? Има цяла администрация, а Вие втора година не сте отнесли притесненията си към тях?! Не го разбирам! Какви мерки да вземат относно ситуация, за чието съществуване не знаят?!

# 319
  • София
Защо Ви вълнуват всички?! Би трябвало да изходите от Вашите виждания, неудовлетворености, проблеми и притеснения като цяло! Ами ако всички казват, че са доволни, а Вие  чувствате, че нещо не е наред, просто на Вас и вашата мярка не пасват нещата, какво ще направите? Няма ли да потърсите отговори? На правилното място? Има цяла администрация, а Вие втора година не сте отнесли притесненията си към тях?! Не го разбирам! Какви мерки да вземат относно ситуация, за чието съществуване не знаят?!
Амели, включвам се с мнение по въпроса, защото следя изкъсо колежа като вариант за обучение в близко време. Според мен няма как от колежа да не знаят какво е нивото на обучението по немски език/ако действително не знаят това би било още по-зле/ и по мое мнение е съвсем резонен въпроса защо не се вземат мерки.

# 320
  • софия
Добре, резонен е! И? Кой ще отговори вместо колежа? Някой желаещ? Знаещ? Можещ?

# 321
  • София
Ами то kassi използва темата за да сподели огорчението си, едва ли очаква някой тук да реши проблема.✌

# 322
Нивото на изучаване на немски в Колежа е много високо... и ако никой не е казал, че има проблем... проблемния си остава проблемен... Поне има на кой да кажете: шеф на катедра чужди езици, на учебен отдел (Асенова), адвайзор, декан на випуска, изпълнителен директор (Ангелова)... и от всеки може да очаквате обратна връзка.
Шумни... и не се учи... по испански при Кунин класа на сина ми бяха мноооого шумни и учителката не спираше да ги хвали, "шъмно, говорят/надоруказват се на испански, играем игри, много игри с техния клас, лексиката се трупа... и говорят, и четат..."

# 323
  • софия
Разбирам това. Това, което аз се опитвам да кажа, е че не е нужно да се чака някой, още по-малко пък "всички" да се вдигнат да недоволстват. Достатъчно е ти самия да имаш притеснения и да си ги отнесеш към ръководството.
Разберете - организацията в колежа няма нищо общо с начините, на които сме свикнали в старите училища. Никак не е нужно да се "вдигат всички". В колежа всяка гледна точка се приема с уважение, към всяко споделено притеснение се подхожда с уважение, към всяка идея се подхожда с уважение...Просто трябва да се излезе от калъпа на разсъждаване - ще се вдигнем всички и ще ни послушат. Не, няма, ако не сме прави няма да ни послушат. И обратното - само един да е прав, ще се вслушат. Поне до момента (да не забравяме, че нямам кой знае какъв опит) такива са моите наблюдения.

# 324
Амели, включвам се с мнение по въпроса, защото следя изкъсо колежа като вариант за обучение в близко време. Според мен няма как от колежа да не знаят какво е нивото на обучението по немски език/ако действително не знаят това би било още по-зле/ и по мое мнение е съвсем резонен въпроса защо не се вземат мерки.

Аз въобще не се учудвам.  Щом за наркотиците се мълча така, какво е един урок по немски, ся.

# 325
Да, изчаквахме г-жата да свикне с новото за нея работно място и тази година вече да е на линия!
"Всички" имам предвид, че никой не е повдигнал този въпрос до сега. Аз не очаквам родителски стачки, но се чудя само на мен ли прави впечатление?
Лошо, ако от ръководството не знаят за проблема.

# 326
Кас,
Боя се, че както извън АК, така и в АК, родителското "гражданско общество" го няма никакво.
Добре че американската система е основана върху индивидуализма Simple Smile
В този смисъл, Амели е права.
Имате впечатление, че се тъпче на едно място с преподаването​? Попитайте какъв е учебния план за годината, сравнете и попитайте, откъде идват разликите, ако има такива. Самата учителка, шефа на катедрата, отидете на консултация при друг учител.
Ако наблюденията са ви верни и не се адресират адекватно - с бодра стъпка и факти в ръка, право при Мария Асенова. Въобще метода "внимателно проверявам какво е написано и какво се изпълнява и предявявам претенции, ако намеря разлика", върши чудеса в колежа.
Не разбрах чие е шумното и невъзпитано поведение? На учителката или на учениците по време на занятията?

# 327
Ezhko, за съжаление, поведението е на учениците. И "невъзпитано" е меко казано. Очакванията ми за нивото на възпитание се сринаха тази година ... Първите седем липсват на голяма част от този клас.
Да, видяла съм учебния план и той въобще не предполага "високо" ниво на езика. Но не в това е проблемът. Все пак не е немска гимназия.
Сверявам си часовника тук и пак моля за отговор от вас, родителите: какво споделят децата ви? Само мен ли ме притесняват разказите на детето ми?

# 328
  • София
Не само...по това време миналата година питах за "феймъсите", ако помните. Точно във връзка с новия, тогава, клас. Е, вече не са ученици на колежа, не са им подновили договорите. Аз нямам нищо общо този път, явно сами са забелязали лошата дисциплина.

# 329
  • София
Да, изчаквахме г-жата да свикне с новото за нея работно място и тази година вече да е на линия!
"Всички" имам предвид, че никой не е повдигнал този въпрос до сега. Аз не очаквам родителски стачки, но се чудя само на мен ли прави впечатление?
Лошо, ако от ръководството не знаят за проблема.

Предполагам не само на теб kassii... След напускането на г-жа Попова ми беше направило впечатление, че наследникът не влизаше с особено желание в тези часове. Явно не успяваше преподавателят да го грабне за предмета си.. Което не му попречи да завърши с доста високо ниво на немски език, но това си беше по - скоро до него: той си е дивак, захване ли се с нещо, преследва си го до края...
В случая Ежко е напълно прав, подкрепям мнението му. Позаинтересувайте се от учебните планове, кое, какво, защо не се изпълнява. Надявам се да има ефект. Немската катедра винаги е била изключително силна в АК.

Общи условия

Активация на акаунт