За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 69

• 36 994
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • Плевен
Накисвам нещата, които не са био за половин час максимум с малко оцет. Уж се махали част от нитратите така. На пара съм варила плодове и понякога зеленчуци. Сега вече му правя пюретата като манджа първо задушавам лук, после добавям бульон и зеленчуци. Остава съвсем малко вода, която не изцеждам.

# 436
Аз вземам хубаво месо и риба, не само за детето, а и за нас. Плодове и зеленчуци каквито има на магазина, чак толкова дали са сезонни не се вживявам, то вече целогодишно има всичко, като минат на обща храна така или иначе ядат, каквото и възрастните.

# 437
Момичета днес дадох за 1в път месо пилешко. И от час и половина едната буза е червенка другата не. Не е топла. Дали е реакция???

# 438
Момичета днес дадох за 1в път месо пилешко. И от час и половина едната буза е червенка другата не. Не е топла. Дали е реакция???
Ставала й е така при нас още преди захранването, оправи се от само себе си. Според мен не е реакция. От зъби съм чувала, че ако дават зор може да се получи така.

# 439
  • Варна
Бях питала как изглежда реакция към храни, че в сезона на комарите се бях изумила кое каква пъпка е, червен обрив около уста най-често ми каза педиатърката, също бях чела вътрешни части ръце, корем. Бузите на сина ни се бяха зачервявали зимата често, беше или от студа, или от зъбите.
За имунитета моята масажистка ми беше казала нещо интересно. Каза да не спирам никога да правя масажи, каквито и да са, защото лимфата така работи и от там имунната система е силна. Нейното дете е имало здравословни проблеми, тя с масажи ги изчиства, доста е чела и експериментирала, накрая го превръща в професия. Аз ще залагам на това, разходки на чист въздух,  каляване, прясна и качествена храна, костен бульон всеки ден, кърма до годинката поне, надявам се.
Ние купуваме от производители главно сезонни плодове/зеленчуци, живеем близо до голям пазар, аз много се чудих в началото кое от къде да купуваме, с времето ги понаучихме. Казваме, че е за дете и те ни насочват кое от кой да купуваме.Така поне мисля, че избягваме обработка, заради дълго складиране и пласиране. Отделно  на пазара щанд направи био производител с много добри цени, бивш програмист, решил да смени попрището. До нас има и био магазин, не много голям, от който купуваме масла, зърна, вносните плодове, зеленчуци, а пък гаранцията е Франция, както се казва. Но след като веднъж в Метро видях огромните табели: обработвано с еди какво и т.н., ме отказаха тотално да купувам от големи вериги като тях. Яйца и месо търся да са тип домашно производство, имаме познати в пилешки комбинати. Казвали са, че ако се разболеем от грип, с пилешкото спокойно можем да се лекуваме, не давали хормони, но много антибиотици. Моите родители ни носят също тяхно производство, но баща ми казва, че колкото и да не иска пръска, защото всичко умира от вредители, гроздето мухлясва от дъждовете и т.н. Затова аз накисвам всичко във вода, сменям поне 2 пъти водата и не ползвам тази от варенето на пара, понеже и в нея се отделят нитрати, а те са много вредни за организмите на дребните човечета.
Зъбките и на нашия син не израстнаха като по книгите също. Simple Smile Първо 2 долни резеца, после 1 горен, после 1 страничен долен резец и после втори горен. Реално доскоро имаше 3 долу и 1 горе.
Фонтанелата му  пулсираше често, питали сме всички лекари,  на които сме ходили по други поводи, казаха нормално е, има кръвоносни съдове и т.н. Ние забелязахме по косата, много смешно му подскачаше бретона, понеже той по рождение е с голяма коса.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2018, 00:15 от Priqtelka

# 440
Това за оцета може и да има резон, но направо ви се чудя как го прилагате дори и да обичате оцет. Аз не обичам оцет, мразя миризмата и като надуша ми се повдига дори и да е изплакнато винаги си мирише. Ако дам нещо на бебето, което е киснато в оцет имам чувството че и на него ще му се повдигне (ако го е наследул от мен Joy), но и не мисля че е добре за стомахчето това.

# 441
Нали не мислиш, че оцетът попива в плодовете и после миришат и имат неговия вкус Simple Smile

# 442
Ами имам силно развито обоняние за нещо което ме дразни особено. Дори ако е оставен оцетника на масата съм проветрявала, мирише си около него. Да, мм се е видял в чудо, защото обича оцет, но аз не понасям и няма как да пропусна да регистрирам миризмата.

# 443
  • Плевен
Оцета по никакъв начин не отива в зеленчуците, а и после ги изплаквам. Аз не смятам, че трябва да насаждаме какво не обичаме ние на децата си. Те сами трябва да си изградят вкусовите предпочитания. Аз пък мразя банани, но децата ми ги харесват.

# 444
  • Велико Търново
И аз не кисна нищо в оцет, и го употребявам колкото мога по-рядко,Именно заради миризмата. Не си налагам предпочитанията на бебето или ММ, но миризмата на оцет вкъщи е нещо което не търпя и избягвам.
Колкото и да не се налагаме на децата си, все пак трябва да ги учим натова кое е добро и лошо, кое е хубаво и грозно... т.е. налагаме им нашите възприятия за света.

# 445
Моята педиатърка май нищо не разбира нито от кърмене, нито от захранване.
Сега ми препоръчва да давам млечна каша след обяд като беба направи пълни 7 месеца. Навсякъде чета, че млечната каша не е препоръчителна. Какво мислите да й се доверя ли или да си продължавам, както си знам?

# 446
Много е относително и въпрос на лична преценка, при нас (в Германия) зърнена каша с мляко се препоръчва като второ заместено хранене, т.е. ако захранването е започнало пак според схемата в 5ти месец, в 6ти вече може да се вкара прясно мляко. Повечето мои познати направиха така, не е имало проблеми или оплаквания. Има и зърнени каши, които се продават, с АМ. Аз не съм взимала такива, защото аз кърмех, и нямаше голям смисъл според мен.

# 447
Привет! Кога обърнахте бебешкия матрак на зимната страна? Simple Smile

# 448
Когато прецениш, че е стидено у вас. Някои си нямаме зимна страна на матрака, така че все тая е според мен страната, но като имаш ползвай си я.

# 449
Аз за първи път чувам за зимна страна на матрак.

Общи условия

Активация на акаунт