За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 69

• 35 945
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
И синковеца падна скоро. Вече са ти казали за какво да следиш. Май няма бебе, което не е падало. Аз съм изпускала сестра ми по стълбите. 😒

Май наистина няма. Просто в един момент изведнъж бебето става по-шавливо и за жалост родителите разбират това по-лошия начин. И моята щерка пада-от спалнята, за щастие спалнята е ужасно ниска.

Иначе и аз не успях да хвана брат ми, когато беше бебе по-стълбите, аз също бях малка. Опитах да го задържа и не успях Sad

# 631
Тепърва ще падат. Моя съвет към всички и да не показвате уплаха. Това ги стресира повече от самото падане. И без възклицания “Аууу”, “Иии”, “Леле” и т.н. Помагате да се изправи и със спокоен тон казвате нещо окуражително. Трудно е, но по-добре отколкото да се шашкате. Дъщеря ми е имала такива падания, че не е за разказване. Сега плака за бебето като падна, но не и за себе си.

# 632
Мойта дребната ли ще се окаже единственото непадало бебе? Grinning

Блгодаря, АнМари, сега ще прочета малко повече.

# 633
Чудесен съвет от Ариа!
Моята дъщеря се шашка много, когато възклицавам и се стряскам.Опитвам да запазя спокойствие и дори вече като се подхлъзне и падне(леко разбира се, без поражения) казваме "браво".

# 634
Те паданията тепърва предстоят да, но падане от спалнята и падане докато се мъчи да се придвижва на земята нямат място за сравнение. Аз като си падне от ниско на земята съм спокойна казвам и я да видим какво намери или пък кой скочи такива неща и избягвам възклицанията , напълно съм съгласна с с Ариа. А падането от спалнята си беше стрес за мен , нямаше време за възклицания защото аз докато се върна от др стая и вече тя беше на земята. След това вече започнах сериозно да я ограничавам като я приспа на спалнята.

# 635
От няколко дни забелязвам промяна в дъха на бебето на какво може да се дължи?
Синът ми има лош дъх когато изкарва ново зъбче.

# 636
Аз винаги се старая да не реагирам на падания и удряния. В началото много се стрясках като се удря с играчки ама вече не му реагирам хич.

# 637
Аз не реагирам когто се удари с нещо - например взима цялата пластмасова кутия пълна с мокри кърпички и се удря с нея или я изпуска върху себе си, когато си удря главата в рамката на спалнята и тн. Гледа ме как ще реагирам, готов да се разплаче - като му се усмихна веднага забравя за сълзите.
Но нашата спалня е висока + долу теракот ....

# 638
  • София
И аз се стреснах първият път, хем моят падна за сефте на десет и половина месеца. То му е и единственият път от спалнята, иначе редовна пада докато ходи и уж съм покрай него Joy

# 639
Щерката преди няколко седмици я намерих да виси от дивана и да се оглежда... А тогава си мислех, че не може да се завърта още дори...

# 640
Здравейте от кой пробиотик сте доволни и трябва да ли да се прави някаква пауза, примерно досега бяхме с Линекс бебе, но нещо не й действа добре на моята беба и искам да мина на някой друг, също пробвах и биогая не съм очарована и от него.
Здравей! Ние даваме медилакта кидс на моята беба, засега съм доволна. Една гастро беше казала да правим паузи, но не обясни колко точно, та около две седмици го бехме спрели. Педиатърката пък каза да си пие, не спомена паузи. И мен много ме интересува колко трябва да е почивката?

# 641
И синковеца падна скоро. Вече са ти казали за какво да следиш. Май няма бебе, което не е падало. Аз съм изпускала сестра ми по стълбите. 😒

Сестра ми нямаше година, когато започна да се катери яко по всичко - дивани, фотьойли и като стигне най-високата част, свършва трасето и просто падаше. Много ми беше забавно, защото бях малка и тъпа, голям смях, то и то се смееше бебето, а майка ми откачи ... че и аз излязох виновна, дето не съм я викнала Joy

# 642
Мойта дребната ли ще се окаже единственото непадало бебе? Grinning

Блгодаря, АнМари, сега ще прочета малко повече.
И моята все още не е падала.. Така, че стават две..

# 643
Добър вечер, Макситрол капки , изписвали ли са ви срещу Стафилококи за бебе на 3 месеца става на въпрос, в нослето?????

# 644
Добър вечер, Макситрол капки , изписвали ли са ви срещу Стафилококи за бебе на 3 месеца става на въпрос, в нослето?????
Нас не изписаха със стафилококи от родилното, но ни бяха изписали капки хибитан и за мазане мупилоназан..

Общи условия

Активация на акаунт