АВГУСТовското човече наближава първата годинка вече

• 10 509
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро,мацки - въпреки мрачното време навън, първо да ви пожелая един усмихнат ден, че си имаме най-прекрасните слънчица до нас  Nature Sunny

Миленче, добре че адашката се е разминала само с уплаха, че това падане на глава си е опасно от такава височина.. Няма ли начин да се свали още малко нивото на кошарата? Алекс така започна да прави опити да скочи от проходилката като искаше да си вземе топката и вече определено я слагам в нея само когато и аз съм на линия.

За кухнята - Съни ти е казала, постепенно привикване към нея ако имаш търпение, все пак мисля че е доста голямо улеснение за мамите. А ти установила ли си защо не я харесва Алекс? Опитай я и прецени каква е разликата с твоите манджи?

Диди, радвам се, че притеснението ти е минало Hug Да нацелуваш двете принцеси и повече да пишеш.

Jenifer ,тази сутрин тъкмо за тебе си мислех, че отдавна не си се вясвала и не си ни радвала със снимки на София и ето те и тебе Mr. Green Не се скатавай, ами ни я пусни да я видим колко е пораснала Flutter

Ted, и аз да си дам предложението за хубав и изискан ресторант, с вкусна кухня и обслужване, а ако е топло времето с разкошна градина... Ресторант Биляна в Студентски град срещу Фантастико боулинга, тел. 962 04 40.

Съни, добре си ни дошла отново - естествено много ни липсваше  love001 Добре си ни нахранила гаджето с пъпеш посред нощтите Wink Алекс още не е опитала, но скоро ще го попълня пропуска.

Лана, и аз не давам кой знае колко плодове.. Тъй като сама правя следобедните закуски на беба - в тях задължително слагам пресен плод. Вчера установих, че дъщеря ми пие сок от сламка перфектно без да съм я учила, така че ще почна и сокчета да цедя. А тоя ресторант дето си го пуснала и ние ще го пробваме;)

# 46
Мерси, Дидка!  bouquet Записах си! След месец тръгвам на обиколка по ресторантите  Mr. Green

# 47
Здравейте и от мен,
отдавна не съм писала и доста попрочетох за да попълна пропуснатото.

Съжелявам за майчето, която е загубила бебче. Наистина е много тъжно. Майките, които са загубили дечица за мен са герои, невероятни личности. Просто се чудиш откъде намират сили да продължат да живеят. Не желая на никого да надживява дечицата си Sad.

Лана, искам да те попитам как си стерилизирала пюретата, колко време си ги варила, за да хлопнат капачките. От 15 юли сме на море, но от сега мисля за изхранването.
Страхотни снимки, направо невероятни...

Ева вече е 10 кила 76 см. Обажда се по телефона и вика " АООО", на кучета и котки вика " БАУУУ", на патето  и пилето "Па-ПА". Много е впечатлена от врабчета и гълъби. Показва колко голяма ще порасне, показва пръстче като я питаш на колко е годинки, духа лампата, за да я изгаси. Цъка с език като я питаш къде е часовника. Научила се е да плюе(предполагам от батко си). Казва "НЕ НЕ НЕ" като не ще да яде повече, дава целувка и казва чао с ръчичка. Като я питаш къде е едикакво си , си обръща ръцете ,в отговор ,че го нямааа. Направо ще откача от любов по децата си. Виж с прохождането още не сме стабилни, но се стараем Peace.

Желая ви лек и успешен ден и решение на всичките ви проблеми. Желая ви мнооого здраве Hug

# 48
  • София
Лана, искам да те попитам как си стерилизирала пюретата, колко време си ги варила, за да хлопнат капачките. От 15 юли сме на море, но от сега мисля за изхранването.

Благодаря!
Мисля, че 20 мин са достатъчни, но аз поне половин час ги държах от завирането. Освен това ги оставих във топлата вода, но въпреки всичко 1 от 5 се развали, макар че беше хлътнала капачката. 

# 49

Благодаря!
Мисля, че 20 мин са достатъчни, но аз поне половин час ги държах от завирането. Освен това ги оставих във топлата вода, но въпреки всичко 1 от 5 се развали, макар че беше хлътнала капачката. 

20 мин.  Shocked че аз от завирането не повече от 5-10 мин ги варя. Поне за сега всичките пюрета са били ок.
След това знам че се изваждат и се обръщат надолу с капачката. Също така водата не трябва да е топла когато се слага на котлона да се варят.

# 50
Много ви благодаря за бързите отговори.

Няма ли да има скоро някоя срещичка, че да се видим. Много ми е домъчняло за всички ви. Знам, че вие често се виждате, но аз имам много работа и не мога. Е нещата при мен вървят добре, та сега ще си отделям повече време за забава.

# 51
Добро утро!

Я кажете, муцунки, колко плодове давате дневно на бебоните?

Здравей Муцунка, гледам не спря да се скитосваш по света и у нас, че и по ресторанти само обикаляш Joy Предлагам да те номинираме за титлата Най-най-мобилна мама  Mr. Green Гледам и последователки вече имаш - Дидката, са да не вземеш да научиш госпожицата по ресторанти да скитори  Crossing Arms

А за плодовете - колкото поеме  Laughing - такъв беше снощния ни опит  Crazy иначе ядем по 1 банан или 1 ябълка, или купичка череши, или 1 круша на ден, понякога давам и сутрин и следобед и така се получават 2 плода. От пъпеша хапна 3 парченца  newsm78, но така или иначе мисля количеството зависи от апетита на младежите.

Леле Светле, а нашия младеж скромно е натежал само 8.300 в 10тия месец  Thinking май ще трябва да засилим с нещо мускули. Аз пък стерилизирам като сипя в бурканчето манджата и го врътвам да заври на микровълновата и след това завинтвам капачка и обръщам наопаки да истине - така си гълта въздухе и ми издържат 1 седмица - поне не съм държала до по-дълго де. Ако има месо обаче въпросе е по-сложен, но на село така си съхраняват буркани с месо за по цяла зима Thinking

Баткото ни проходи на 10м и 2 дена - точно - и честно ви казвам - НЕ БЪРЗАЙТЕ че после няма връщане обратно  Mr. Green

Хайде пожелавам на всички много поводи за усмивки днес  Heart Eyes

# 52
  • София
ПРИВЕТ,ПРИВЕТ!!!
Днес май пак ще си стоим у дома....гадно време
Благодаря за съчуствието ви по повод моята позната- тя е силно момиче и съм сигурна че ще си стъпи на краката- не напразно 6 години се мъчи да забременее , сега ли да се откаже и да рухне...НЕ Naughty
Поздрави за всички ,които днес имат повод да празнуват- усмихвайте се напук на лошото време
Валето отново влезе във фаза да не спи през ноща-буди се на всеки 2 часа, а снощи от 2 до 4 иска да си играе диването ooooh!- направо....това е от 2 вечери но съм сигурна че няма да свърши поне до седмица- все така ми прави, а аз така и така съм нещо изнервена само това ми липсва Cry
Иначе откакто откри катеренето по всичко ,което е високо направо е неудържим....лази, катери се ,пада ,плаче....абе не е за говорене.
Иначе аз плодове много нещо не давам- пие сок от ябълка/като му изцедя-през ден два Embarassed-иначе от купените/,обожава банан- дори в попарата му слагам;ял е вече 2-3 пъти по малко черешки и ягоди ,но не прекалявам, ама....май плодове хапва най вече от пюре Embarassedголям съм мързел,а-така да тормозя детето Confused
Аз на моя му правя зеленчуковите пюрета за седмица- варя ги 10-15мин и после ги оставям с капачките надолу- много рядко някое се е разваляло.Започнах вече от 1 седмица да не му ги правя на пюре а само ги пасирам с онова нещо с дупките  Embarassedза мачкане на картофи Embarassed-и да се похваля не се дави а си папка.Месце давам най вече пилешко-сварено ,пасирано и разпределено във формички за лед като за 1 порция- много е удобно.Друго месо папка от готови пюрета- вече е опитвал почти всичко без черен дроб.
За другите му постижения на моя юнак- какво да кажа- казва чао и здрасти когато иска- боц също, гледа към лампата като го питаш,ама рядко я показва,само като кажеш ГУШИ веднага е готово диването-абе инат...като майка си Laughing
Ами друго не се сещам да се похваля...или оплача Embarassed-приятен ден на всички и въпреки дъжда нека се посмеем и повеселим, дори и само на това че дечицата ни са здрави, весели и пълни с енергия за....пакости!!!

# 53
А Явор играе от 30мин сам в детската стая с играчките на батко си  Crazy за да може мама му да се накефи на възставоения си интернет  Joy

vnd, и ние минахме през това нощно будене - при нас се оказа от зъбите, но после ми отне доста време да го отуча от яденето през нощта (че така се успокоявахме) та не правете моята грешка и не давайте ядене като се будят мъниците нощно време, а може би само водичка и гушкане докато заспят - така по-лесно ще се възстанови нощния непрекъснат сън.

# 54
Здравей те и от нас!
Ние бяхме на едномесечно пътешествие-посетихме всички баби, дядовци, прабаби, приятели и т.н.От онзи ден сме си вкъщи и още не мога да се оправя с багажите и прането ooooh!.На всичкото отгоре нямаме вода от два дни #2gunfire
vnd, съжалявам, че не успяхме да се видим Sad

# 55
  • София
На всичкото отгоре нямаме вода от два дни #2gunfire

Съчувствам ти - и ние сме без вода днес. Хоп изненадка - повреда, миналата седмица ремонт. Вече бълвам гущери и змии  Sick
И за капак Калоян спа 45 мин и стана  Sad

# 56
  • Sofia
Здравейте!!
Аз вчера свърших семестъра  Party Доста прилично, само на 1 изпит ще ходя, че е задължителен.
Диването беше събота и неделя при майка ми - там е вилняла с кучето, тормозила е папагала и е ровила по саксиите Laughing
Показва си, когато й се ака, само понякога не я разбирам и с много рев и обида ака в памперса. Иска сама да яде, взема лъжицата, но като загребе, не може да стигне пълна лъжица до устата Grinning После или отказва да бъде хранена, или посочва какво да й дам.
По цял ден скърца със зъби или чете книжки (най-вече страницата с пилците) и се кикоти. Ходи, хваната за една ръка, но има малък проблем все още със завоите  Joy

Това е засега от мен, пропускам май много неща да изкоментирам, които сте обсъждали, но ги забравих вече  Laughing Само за сухара се сещам - правя с 2-3 сухара попарата, но не се изяжда винаги. Плодовете не ги следя, напоследък май не давам много, след малко обаче ще купя!!!  Grinning

# 57
Здравейте и от нас!
Честито на порастналите тизи дни бебоци,за новите зъбки също, за проходилите,пролазили и каквото още има!
Привет на каката на новото попълнение в нашата дружинка!
Честито и на мамите- за покупки,прически,годишнини и др. поводи!
много тъжно за починалото близначе Cry.Аз влизах един път във форума на мамите преживели загуби и си изплаках очите от мъка.А после ме обзеха едни тревоги и притеснения.Затова повече не влизам там.
Благодаря ви за честитките за първите стъпки на Рони.Все още не ходи сама,но прави по няколко краки.Максимума беше 10-15,че много бърза.Все иска да тича,а така не може да пази равновесие.Научи се да кляка като иска да седне на пода.А преди 2 дни и показах кака да приспива куклата си и тя веднага повтори-Нани-нани и се друсаше.
И аз правя попарата с 2-3 сухара.В обедното ядене не слагам,че си хапва половината супа и цялото второ.
Плодове давам по около 100-200гр в суров вид,без да броя плодови пюрета,тези в крема от кухнята и соковете!
Ingy и аз като Дидка купувам памперси Либеро от Метро.Преди бяхме на Памперс и струват 76 бр(№4 от 7-17кг-май така беше Simple Smile)27лв и то на промоция в Рамстор.А Либерото са по-дълбоки и са с ластик отзад.

morski_75 благодаря ч,че питаш за вуйчо ми.Добре е.сега ходе на лъчетерапия.пие едни билкови хапчета и няма изгаряния.Чувства се добре,дори говори тихо с канюлата!

Вероника пак ми направи кърмаческа стачка .Два дни не искаше вечерното кърмене и си кара само на добовката от Фризосой.Но аз упорито и предлагах и на третия ден успях.А итересно сутрешното си го искаше. newsm78

# 58
  • Smolyan
Много мами ги е нямало  Rolling Eyes добре дошли на всички  Hug
Lana, давам всеки ден плод на Таско, през ден - два сок от череши, че иначе въобще не ги обича, през другите дни, сок от ябълка и морков - домашен, по 150 мл. Също купувам сок Теди и го давам. Понякога в следобедната закуска /през ден/ яде по един банан.
Нашето зъбче сериозно вече драска, но не е излязло по цялата дължина и Таско е мноооого крив, дадох Панадол, добре че подейтва бързичко, защото милото много се мъчи. От горе нямаме нито един, обаче отдолу станаха 3 Simple Smile
Приятна вечер  Heart Eyes

# 59
Jenifer ,тази сутрин тъкмо за тебе си мислех, че отдавна не си се вясвала и не си ни радвала със снимки на София и ето те и тебе Mr. Green Не се скатавай, ами ни я пусни да я видим колко е пораснала Flutter

Така е, отдавна не съм качвала снимки. Whistling Bgphoto-то много ме дразни и затова не ми се занимава.

Последна редакция: ср, 21 юни 2006, 12:48 от Jenifer

Общи условия

Активация на акаунт