Студенти в UK - 10

• 85 244
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • София
А също използвам transferwise като използвам дебитна карта - дори и за големи суми. Естествено си промених лимита на картата.
Направих си дебитна карта на transferwise и от там вече превеждам. Превеждам в нея, когато паунда падне повечко и при нужда по- късно прехвърлям на децата. Сега например с този висок курс на паунда съм на далавера, пък и таксата е 0,65 лири за всякакъв превод без значение от сумата. 

# 676
Здравейте!
Днес синът ми навършва 18 и май успяхме да му подарим пътуване до Бат за Applicant Day 27 март.
Искам да се похваля, че успяхме да намерим евтини билети едва ли не в последния момент, само че от Букурещ до Лутън и обратно-250 лв за двама с Wizz Air.
Успяхме да намерим и хотел на разумна цена 200 лв общо за нощувките.
Довечера ще купим билети за автобус Лутън-Бат и обратно с прикачване на Victoria Coach Station с National Exspress.(60 паунда два двупосочни билета)
Изпратих го да си извади Европейска здравна карта.
Бихте ли ме посъветвали, ако пропускам нещо, защото аз няма да пътувам с него и ми гръмна главата да мисля какво трябва да направим още.Досега не е пътувал извън страната/както и аз/ и ни е притеснено.
И още- пътуването е малко екстремно: 26-ти сутринта тръгва от Букурещ, а на 28-ми следобяд лети наобратно.
Той така пожела, за да влезе в някакъв бюджет...Дали няма да е малко прекалено пътуването за 3 дни?

Последна редакция: ср, 27 фев 2019, 13:48 от trezege

# 677
  • Бургас
А също използвам transferwise като използвам дебитна карта - дори и за големи суми. Естествено си промених лимита на картата.
Направих си дебитна карта на transferwise и от там вече превеждам. Превеждам в нея, когато паунда падне повечко и при нужда по- късно прехвърлям на децата. Сега например с този висок курс на паунда съм на далавера, пък и таксата е 0,65 лири за всякакъв превод без значение от сумата. 
Благодаря за коментара ви! Аз също ще си направя дебитна карта на transferwise, преди малко допълних лична информация и ми се отвори следващата стъпка да заявя дебитна карта.

# 678
Здравейте!
Днес синът ми навършва 18 и май успяхме да му подарим пътуване до Бат за Applicant Day 27 март.
Искам да се похваля, че успяхме да намерим евтини билети едва ли не в последния момент, само че от Букурещ до Лутън и обратно-250 лв за двама с Wizz Air.
Довечера ще купим билети за автобус Лутън-Бат и обратно с прикачване на Victoria Coach Station с National Exspress.(60 паунда два двупосочни билета)
Бихте ли ме посъветвали, ако пропускам нещо, защото аз няма да пътувам с него и ми гръмна главата да мисля какво трябва да направим още.Досега не е пътувал извън страната/както и аз/ и ни е притеснено.
И още- пътуването е малко екстремно: 26-ти сутринта тръгва от Букурещ, а на 28-ми следобяд лети наобратно.
Той така пожела, за да влезе в някакъв бюджет...Дали няма да е малко прекалено пътуването за 3 дни?

идеално му е пътуването, нищо екстремно, не го мисли Simple Smile по-скоро му направи някоя медицинска застраховка за чужбина за тези три дни, ще е жалка сума, отколкото да разчита на ЕЗОК в държава, напускаща ЕС
връчи му някоя безконтактна банкова карта да си плаща транспорта и дребни покупки за храна, и малко паунди в брой, и това е Simple Smile

# 679
Ako решите да правите застраховка за пътуване в чужбина (не зная доколко здравната карта е приета навсякъде на Острова, в Холандия например нерядко те карат да си платиш и после да се оправяш с твоята си здравна каса), силно Ви препоръчвам да го направите Алианц.
Казвам го от опит, на два пъти ми се налага да ползвам застраховката, асистанс агента им е Корис, услугата, поне в нашия случай беше перфектна.
За 3 дни ще Ви струва не повече от 5-7 евро, предполагам, при средното покритие.
Ако Здравната карта върви в Англия без проблем, може би не си струва да се занимавате допълнително.

# 680
Честит ти рожденик, trezege! Да е здрав и много да се гордееш с него!
Нищо притеснително няма в пътуването му и абсолютно нищо допълнително не му трябва. Само добро настроение и усмивка.
А три дни (включващи пътуването) са неприлично малко . Нищо де, скоро повече. Wink

# 681
  • Бургас
ДЗИ също работят с Корис и са много точни. На дъщеря ми и се наложи ноември месец и всичко се случи точно както трябва. Здравната карта не покрива почти нищо и е едно дълго чакане за преглед чрез нея.

# 682
Ako решите да правите застраховка за пътуване в чужбина (не зная доколко здравната карта е приета навсякъде на Острова, в Холандия например нерядко те карат да си платиш и после да се оправяш с твоята си здравна каса), силно Ви препоръчвам да го направите Алианц.
Казвам го от опит, на два пъти ми се налага да ползвам застраховката, асистанс агента им е Корис, услугата, поне в нашия случай беше перфектна.
За 3 дни ще Ви струва не повече от 5-7 евро, предполагам, при средното покритие.
Ако Здравната карта върви в Англия без проблем, може би не си струва да се занимавате допълнително.

Не се срамувам да кажа, че веднага пуснах "Корис" в гугъл търсачката, за да разбера "какво ще да е туй чудо". Ще направим застраховката! Просто, като никога не-пътувала не предполагах, че се предлагат подобен род услуги.

Ето, че пак ми помогнахте със съвет.Благодаря!

# 683
Аз също се присъединявам към препоръката за медицинска застраховка. Не е скъпа, а ти дава спокойствие.
Три дни са нормални за първо пътуване с посочената цел. Доколкото разбирам, той няма да е сам /през цялото време се говори за два билета - самолетни, автобусни/, значи има на кого да разчита.
Друго важно нещо е адаптерът, за да има зареден телефон, задължително малко лири в брой и/или дебитна карта. Добре е да има свалена навигация на телефона, както и доказателства за всички резервации.
Не се съмнявам, че ще си изкара добре.
Честит да му е рождения ден, да се чувства винаги така специален, да е здрав и щастлив и да преследва мечтите си!

# 684
Аз също се присъединявам към препоръката за медицинска застраховка. Не е скъпа, а ти дава спокойствие.
Три дни са нормални за първо пътуване с посочената цел. Доколкото разбирам, той няма да е сам /през цялото време се говори за два билета - самолетни, автобусни/, значи има на кого да разчита.
Друго важно нещо е адаптерът, за да има зареден телефон, задължително малко лири в брой и/или дебитна карта. Добре е да има свалена навигация на телефона, както и доказателства за всички резервации.
Честит да му е рождения ден, да се чувства винаги така специален, да е здрав и щастлив и да преследва мечтите си!

Да, ще го придружи баща му/ бившият ми мъж/, но той не разбира "бъкел" английски и също никога не е излизал от страната Simple Smile), а и е доста пространствено неориентиран/ поизостанали сме малко:))/.Та....той ще е с него основно за мое успокоение, иначе ще разчита на "детето" да се ориентира само. Аз нямам възможност да го придружа по други лични причини, за което съжалявам.
За адаптер въобще не се бях сетила....
Лири в брой...смятам, съвсем малко, по скоро пари в картата.Нали оттам ще може да тегли от банкомат в лири?
А пък за навигация на телефона - да се оправя сам/тези модерни устройства не са ми много в уменията/. Трябва само да уточним въпроса за мобилния интернет и тарифирането/ както и на разговорите/му от Вивател, за да не ме изненада после с някоя космическа сметка за телефон.

Благодаря за съветите и пожеланията!

# 685
  • София
Здравейте!
Здравна карта не му трябва. Най - добре му направете Застраховка пътуване в SDI. Аз така правя. Много по- сигурно е от здравната карта. Струва около 3 лв на ден най- високото покритие.
И нищо не е прекалено - щом е за децата Simple Smile

# 686
  • Бургас

Да, ще го придружи баща му/ бившият ми мъж/, но той не разбира "бъкел" английски и също никога не е излизал от страната Simple Smile), а и е доста пространствено неориентиран/ поизостанали сме малко:))/.Та....той ще е с него основно за мое успокоение, иначе ще разчита на "детето" да се ориентира само. Аз нямам възможност да го придружа по други лични причини, за което съжалявам.
За адаптер въобще не се бях сетила....
Лири в брой...смятам, съвсем малко, по скоро пари в картата.Нали оттам ще може да тегли от банкомат в лири?
А пък за навигация на телефона - да се оправя сам/тези модерни устройства не са ми много в уменията/. Трябва само да уточним въпроса за мобилния интернет и тарифирането/ както и на разговорите/му от Вивател, за да не ме изненада после с някоя космическа сметка за телефон.

Благодаря за съветите и пожеланията!
Няма смисъл да тегли, там навсякъде може да се плаща с карта и е много по-изгодно. Пуснете му роуминга , тарифите са като все едно си говори в БГ.

# 687
пари в брой направо се съмнявам, че ще му трябват, съмнявам се в провинциите положението да е по-различно от Лондон където почти 100% всичко е безконтактно плащане

за адаптера беше наистина полезна вметка, и друго важно, в рамките на майтапа, да се оглеждат винаги първо надясно преди пресичане Simple Smile

# 688
  • гр. София
trezege, честито пълнолетие на момчето ти! Подаръкът е страхотен! Университетът, където е приет – също! За пътуването не се притеснявай, щом е поел по този път, за в бъдеще само това го чака – пътуване по света! Моят младеж на 17 години летя сам до Бостън и се справи отлично! Когато го изпращах на летището в София, явно е усетил, че нещо съм притеснена...… и ми казва - "Защо се притесняваш, все едно ти ще летиш...…" Казах му, че когато стане и той родител, тогава ще ме разбере...…...InnocentLaughingLaughing

# 689

Здравна карта не му трябва. Най - добре му направете Застраховка пътуване в SDI. Аз така правя. Много по- сигурно е от здравната карта. Струва около 3 лв на ден най- високото покритие.
И нищо не е прекалено - щом е за децата Simple Smile

Bobistoy,

SDI  са застрахователен брокер, те не са застраховател и не носят риска, те продават продуктите на различните застрахователни компании.

С 90% от застраховките, издадени от българските застрахователи и продавани от брокерите (няма значение от кой точно от тях - дали SDI или друг), общо взето, пиеш една студена вода.
Те  (застрахователите, не брокерите) са събирателни дружества - събират премии  и после се чудят как да не ти платят.
Не искам да влизам повече в подробности, а и правилата тук са да не се прави реклама.
Просто споделих опит какво съм ползвал, от кого продадено и как и защо работи.
Оттам насетне - всеки да си прави изводите, ако иска...

Общи условия

Активация на акаунт