Студенти в UK - 10

• 85 239
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
trezege, честито пълнолетие на момчето ти! Подаръкът е страхотен! Университетът, където е приет – също! За пътуването не се притеснявай, щом е поел по този път, за в бъдеще само това го чака – пътуване по света! Моят младеж на 17 години летя сам до Бостън и се справи отлично! Когато го изпращах на летището в София, явно е усетил, че нещо съм притеснена...… и ми казва - "Защо се притесняваш, все едно ти ще летиш...…" Казах му, че когато стане и той родител, тогава ще ме разбере...…...InnocentLaughingLaughing

elementaK,
аз много обичам поезия...
Не мога да се стърпя и .....ще постна част от едно стихотворение. Накара ме да се сетя за него...Извинявам се за спама..Ще опитам да скрия текста, дано ми се получи...:

Скрит текст:
"..........
От ден на ден разбира мама,
че има син, но и че няма
Разбира, че го е създала,
за близост не, а за раздяла

И вече не до рожба близка
да бъде близо мама иска
Не иска все да бъдат двама,
ни той да мисли все за мама

Обратното желае само,
синът да не извика "мамо"
Да не извика "Мамо" ,"Мамо",
синът в нещастие голямо!

А щом не сеща се за мама,
то значи, че опасност няма
И че светът добре го среща,
за туй за мама се не сеща
........."

# 691
  • София

Здравна карта не му трябва. Най - добре му направете Застраховка пътуване в SDI. Аз така правя. Много по- сигурно е от здравната карта. Струва около 3 лв на ден най- високото покритие.
И нищо не е прекалено - щом е за децата Simple Smile

Bobistoy,

SDI  са застрахователен брокер, те не са застраховател и не носят риска, те продават продуктите на различните застрахователни компании.

С 90% от застраховките, издадени от българските застрахователи и продавани от брокерите (няма значение от кой точно от тях - дали SDI или друг), общо взето, пиеш една студена вода.
Те  (застрахователите, не брокерите) са събирателни дружества - събират премии  и после се чудят как да не ти платят.
Не искам да влизам повече в подробности, а и правилата тук са да не се прави реклама.
Просто споделих опит какво съм ползвал, от кого продадено и как и защо работи.
Оттам насетне - всеки да си прави изводите, ако иска...
Не правя реклама. Просто споделям как сме процедирали ние. Е да не се налага, но когато ни се наложи - не пихме студена вода. Компанията, която избрахме ни плати всичко. Вярно не веднага, но след 1 месец. Освен преглед при лекар около 75 евро, а също и парите за лекарството 55 евро, което ни изписа. Естествено след представяне на фактурите.
Иначе благодаря, че ми разяснихте дейността на застрахователните брокери. И се извинявам, че без да искам съм направила раклама. Simple Smile Може би трябваше да рекламирам и застахователя, когото избрахме.

# 692
Не, чакайте, реклама, ако изобщо има, я правя аз, казвайки напред  за састрахователна полица :Алианц, Корис...
Не Вие.
Естествено, че споделяте , както и аз.
Но посочвайки SDI, неволно ще подведете човека, те ще му направят полица при един от многото и няма гаранция, че няма да изтегли късата (всъщност, каккто вече казах, повечето са къси) клечка.
Напразно иронизирате, не всеки е длъжен да разбира застраховане , банково дело, счетоводство, медицина...
Имали сте късмет със застраховател.

# 693
  • София
Имали сте късмет.
[/quote]

Не е до късмет, а до проучване Simple Smile Иначе ще изляза с голям късмет със застрахователите. Simple Smile
Казваш, че имаш негативен опит, но не посочваш кого да избягваме. Все пак сме тук не да правим реклама, а да си помагаме в различните ситуации, в които изпадаме.

Последна редакция: ср, 27 фев 2019, 15:20 от bobystoi

# 694
А също използвам transferwise като използвам дебитна карта - дори и за големи суми. Естествено си промених лимита на картата.
Направих си дебитна карта на transferwise и от там вече превеждам. Превеждам в нея, когато паунда падне повечко и при нужда по- късно прехвърлям на децата. Сега например с този висок курс на паунда съм на далавера, пък и таксата е 0,65 лири за всякакъв превод без значение от сумата. 

Здравейте, имам следния въпрос:  За Шотландия може ли да се прехвърлят суми с Пейсера?

# 695
Да, именно затова препоръчвам на базата на опита (положителен) си кои са свършили работа (кой застраховател) и кой е бил асистанс-агента.
Друг потребител посочи друг застраховател, носещ риска, но със, забележи, същата асистанс-компания, един от лидерите в бранша, - асистанс компания, впрочем, наред с Вана майде, и Интерриск, Фиделитас, Авус за автомобилните.
Това е всъщност нетуърка, чрез който застрахователите продават продуктите си. На полиците пише, че в чужбина следва да се обърнете към ..... за да Ви реши проблема, освен, че трябва да информирате застрахователя.
За негативен опит не съм споменавал, не съм изпадал в такава ситуация, но по силата на други обстоятелства съм ежедневен свидетел на решаването на застрахователни казиуси и слава богу, съм придобил опит по лесния начин, дето се вика, с подсказване.
Не бих си позволил да правя антиреклама (да посочвам кого да се избягва), затова и не споменавам, но ако някой се похвали с полица при определен застраховател, бих реагирал.
Струва ми се, че така е редно, в крайна сметка, форумът е да си помагаме, но не и за да сочим с пръст продукта на този или онзи...

# 696
Мили момичета, не се карайте!
Всяко едно мнение и всеки опит е ценен за останалите.....

# 697
  • гр. София
trezege, много е хубаво стихотворението! Разплака ме! Моля те, не го изтривай, защото е много актуално за темата, в която обсъждаме как нашите деца поемат по своя път!!!:heartbeat:HeartpulseRevolving HeartsSparkling HeartTwo HeartsBlue Heart

# 698
  • Бургас
Дами, нека се намеся и аз, тъй като изказах мнение относно застрахователна компания. Първо да кажа, че съм застраховател, но въпреки това направих подробно проучване относно тези застраховки, защото се отнася за детето ми. След проучването разбрах, че има компании , които директно плащат на болничното и извънболничното лечение, включващо и медикаменти, а има и такива където ако си им клиент трябва да си платиш там на място, да вземаш куп документи и сам да си заплащаш лекарствата. Реклама няма да правя, доста са сериозните компании. Не съм съгласна, че застрахователните компании само обирали хората както някой по-горе каза. Повечето компании са с чуждо участие.
Хубава вечер! Simple Smile

# 699
Здравейте! В петък изпратих парички чрез TransferWise ( за първи път) и от тогава до сега гледам, че е на едно положение, парите все още се изпращат до тяхната банкова сметка( в unikredit). Това според мен е прекалено дълго време за една операция..... Имате ли идея така ли е по принцип, толкова ли е бавен процесът или е нещо друго? Благодаря! Хубав ден на всички Simple Smile
На 22.02.19 преведох пари на дъщеря ми в Шотландия в Royal Bank of Scotland през TransferWise , превода се извърши за секунди. Преди година имах подобен, на вашия, проблем, но тогава превода ми , беше забранен от моята банка. Всеки път , като виждах , че превода не се осъществява, го отменях. На третия път , от моята банка ми се обадиха, че се правят три опита да се преведат пари през TransferWise , а те го счита за недаежден. Разрешиха картата ми , и от тогава нямам проблем. Така, че моят съвет е да отмените превода през TransferWise  и да опитате отново.

# 700
  • Варна
Здравейте!
Днес синът ми навършва 18 и май успяхме да му подарим пътуване до Бат за Applicant Day 27 март.

Честит ви рожденик ! Прекрасна възраст . И приятно пътуване, ще се справят мъжете , не ги мисли. На времето синът ми тръгна съвсем сам за Глазгоу на 19 г.  и пристигна здрав и невредим Hands Ok Hand

# 701
аз не разбрах защо бяха изтрити последните постове, свързани с неприятната тема за насилие под някаква форма в университетите? как някой е преценил, че това е нерелевантно при взимането на важни решения от родители за бъдещето на децата им?

аз поне имах възможността да ги прочета по-рано днес, включително най-подробно линковете към Уоруик /след като ни е от потенциален интерес/ и тамошния скандал /доста статии от университетския им вестник, който явно не счита проблема за маловажен и е публикувал всичко/ и признавам, че не се бях замисляла сериозно за тази страна на нещата /вероятно като майка на момче/, въпреки че всъщност не съм особено изненадана - намеци за подобни неща и събития има в бол филми и книги, предимно американски обаче, посветени на колежанския живот, братства, общества и тн....

# 702
  • софия
аз не разбрах защо бяха изтрити последните постове, свързани с неприятната тема за насилие под някаква форма в университетите? как някой е преценил, че това е нерелевантно при взимането на важни решения от родители за бъдещето на децата им?

аз поне имах възможността да ги прочета по-рано днес, включително най-подробно линковете към Уоруик /след като ни е от потенциален интерес/ и тамошния скандал /доста статии от университетския им вестник, който явно не счита проблема за маловажен и е публикувал всичко/ и признавам, че не се бях замисляла сериозно за тази страна на нещата /вероятно като майка на момче/, въпреки че всъщност не съм особено изненадана - намеци за подобни неща и събития има в бол филми и книги, предимно американски обаче, посветени на колежанския живот, братства, общества и тн....
При това два пъти...

# 703
тъй като получих молба на лично съобщение да споделя линковете, които бяха постнати, но няма гаранция, че пак няма да бъдат изтрити, вероятно модераторите не дължат обяснение, но бих искала да помоля потребителя, който е докладвал, поне да се обоснове за мотивацията си - защо е преценил, че майка, която има приета дъщеря и съдейки по предишните й постове - имат и твърдо намерение момичето да отиде и да учи там, няма право да постне информация, която е открила - ако не за дискутиране, то поне да осведоми и останалите, за да поговорят със своите деца и да ги подготвят донякъде как следва да реагират, ако евентуално попаднат в подобна ситуация

# 704
Аз сама изтрих постовете. Реших, че темата е неприятна . Исках само да споделя притесненията си. Не можах да заспя от мисли цяла нощ. Ако решите, пак ще споделя линкове

Общи условия

Активация на акаунт