Студенти в UK - 10

• 85 239
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
ясно, неправилно съм счела, че е действие на модератори или други потребители

за мен поне беше полезно, че си ги споделила

# 706
Не исках да се приеме като мнение срещу унитата в UK. Бях буквално шокирана от статията, която случайно открих в The Guardian, секцията UK- Education

https://www.theguardian.com/education/2019/feb/26/more-than-half … -sexual-behaviour

https://www.itv.com/news/2018-03-01/shocking-scale-of-sexual-vio … ersities-exposed/

https://www.theguardian.com/education/2019/jan/31/women-terrifie … rn-after-messages

# 707
  • софия
Аз сама изтрих постовете. Реших, че темата е неприятна . Исках само да споделя притесненията си. Не можах да заспя от мисли цяла нощ. Ако решите, пак ще споделя линкове
Вярно е, че темата е неприятна, ама е носеща информация. Вярно е, също така, че явно не е мааааааасово явление, ама все пак е съществуващ фактор.  И какво значи неприятна... същественото е важна или не важна. Пък това нека всеки си го преценя сам.
Според мен не трябва да се притесняваш да споделиш линковете.

# 708
  • София
Ситуацията ми прилича на предишна такава в тази тема, която беше за расистко/сегрегационно/дискриминационно отношение и си се оказа поредната псевдо сензация. Западните общества са стигнали извратено ниво в паниката си да не би някой някъде да каже, че има дискриминация или сексуално насилие, като за такова могат да счетат и да поканиш някой на вечеря/питие. Особено след Уайнстийн историята Не може да не мож’  да намерите две-три деца в различни унита. Питайте тях. Сетете се как всеки бритски мейл почва с Hallo, I hope you are well, а на нас ни е ясно, че грам не му дреме добре ли сме или не. Надявам се, разбрахте какво имам предвид и няма да се хващате за думата. Уважавам Guardian като медия, но смятам, че разбирането за официалната социо-политическа коректност и норми на британците е далеч извън нормалната за мен.

# 709
  • София
Ситуацията ми прилича на предишна такава в тази тема, която беше за расистко/сегрегационно/дискриминационно отношение и си се оказа поредната псевдо сензация. Западните общества са стигнали извратено ниво в паниката си да не би някой някъде да каже, че има дискриминация или сексуално насилие, като за такова могат да счетат и да поканиш някой на вечеря/питие. Особено след Уайнстийн историята Не може да не мож’  да намерите две-три деца в различни унита. Питайте тях. Сетете се как всеки бритски мейл почва с Hallo, I hope you are well, а на нас ни е ясно, че грам не му дреме добре ли сме или не. Надявам се, разбрахте какво имам предвид и няма да се хващате за думата. Уважавам Guardian като медия, но смятам, че разбирането за официалната социо-политическа коректност и норми на британците е далеч извън нормалната за мен.
А баш.
Май това беше - https://theboar.org/2018/05/warwick-students-temporarily-suspended/
или това - https://www.theguardian.com/education/2018/may/01/exeter-univers … s-over-racism-row
Според мен изборът не трябва да се влияе от подобни публикации. Важното е да има работещ механизъм в случай на нужда.

# 710
Университетите​ в UK не са бойните полета в Сирия. А студентите там не са деца, а пълнолетни индивиди, от които се очаква да могат да оцеляват сами. Ако не чак  като шофьори в България, то поне в парниковите условия на университетски кампус.

# 711
Здравейте, наистина имам нужда от помощ. Дъщеря ми кандидатства Психология и от агенцията, с която кандидатствахме, ни казаха, че ще й трябва матура по математика, защото ще го изискват от университетите като условие за прием. Така тя започна да ходи на уроци по математика и да се подготвя за матурата, въпреки че ще й е много по-лесно да се яви на матура по език.
Вече получихме 3 оферти обаче, и в тях няма такова изискване. Остава да получим отговор от UCL и KCL, където и тя най-много иска да учи, но срокът за подаване на заявление за 2ра матура изтича тази седмица.
Та, смятате ли, че от тези 2 университета ще й поискат матура по математика, защото ако и те нямат такова изискване, то по-добре да си отиде на матура по език
Какво бихте направили в нашата ситуация От сайтовете на университетите поне ние не намерихме някъде да пише, че ще й трябва матура по математика.
Ще бъда много благодарна ако ни помогнете.

# 712
  • гр. София
mama776, относно избора на матури,  моят съвет е да изберете БЕЛ И чужд език като задължителни матури и да посочите математика като трета матура по желание. Ако получите изискване от някой желан университет за матура по математика,  ще се яви на матура по математика , ако нямате такова изискване, просто няма да се яви на третата матура, защото тя не е задължителна

# 713
...Дъщеря ми кандидатства Психология
...
Вече получихме 3 оферти обаче, и в тях няма такова изискване. ...
Няма и да има.
Но щом фирмата ви е казала, трябва да се яви.

# 714
  • В най - голямото село
mama776 защо не запитате лично избрание от вас Унита. Аз така направих преди 2 години, когато дъщеря ми кандидатстваще и понеже от АК ни оказаха "голяма"помощ. Simple Smile

# 715
Здравейте,
Благодаря за ценните съвети и мнения, които отривам във форума. Информацията винаги дава по-голяма сигурност и спокойствие при взимането на решения.
Днес ще Ви помоля за съвет.
Моят син тази година е 12 клас. Двамата заедно стигнахме до извода, че е добре да учи в чужбина. Имахме доста колебания за специалността, но направихме няколко теста и „всички“ бяха единодушни, че трябва да учи „Маркетинг“. Той е категоричен в избора на държава – Великобритания.  Подкрепихме желанието му. Подадохме документи за 5 университета. Получихме 4 покани, като чакаме отговор само от Leeds.
В началото някак бяхме убедени, че най-добрият ни избор е Lancaster University, но някак се разколебаваме напоследък.
Затова Ви моля, да ни помогнете в окончателния избор за 2-та университета във Великобритания.  Ако имате лични наблюдения или други впечатления, ще съм благодарна, ако ги споделите.
Университети и специалностите са:
1.   Lancaster University – Marketing Management (Study abroad).
2.   University of Readin - Henley business school - BA Business and Management.
3.   University of Birmingham - Business Management and Marketing
4.   UWE BRISTOL – Marketing.
5.   Leeds University Business School, University of Leeds, Leeds – International Business and Marketing.

Още веднъж благодаря за отделеното време, тъй като обясненията станаха доста дълги! Хубав ден!

Последна редакция: чт, 07 мар 2019, 13:46 от Tanya2000

# 716
  • София
Lancaster u Leeds са несравнимо по-напред в класациите по специалност Marketing от останалите, в които кандидатства момчето. Как да избере между двата е по-сложно и определено индивидуално. Но може и да се окаже, че Leeds не е опция (все пак не знаем какво ще отговори). Да си разглежда подробно между тези два е моят съвет.

# 717
  • Варна
Идвам да попитам за мнение между три университета .Специалността е компютри а унитата  Шефилд ( не Шефилд халам) , Саутхемптън и Кингс Колидж Лондон( не в Кембридж).Чудим се кое е по-по- най от тези

# 718
Здравейте,
Благодаря за ценните съвети и мнения, които отривам във форума. Информацията винаги дава по-голяма сигурност и спокойствие при взимането на решения.
Днес ще Ви помоля за съвет.
Моят син тази година е 12 клас. Двамата заедно стигнахме до извода, че е добре да учи в чужбина. Имахме доста колебания за специалността, но направихме няколко теста и „всички“ бяха единодушни, че трябва да учи „Маркетинг“. Той е категоричен в избора на държава – Великобритания.  Подкрепихме желанието му. Подадохме документи за 5 университета. Получихме 4 покани, като чакаме отговор само от Leeds.
В началото някак бяхме убедени, че най-добрият ни избор е Lancaster University, но някак се разколебаваме напоследък.
Затова Ви моля, да ни помогнете в окончателния избор за 2-та университета във Великобритания.  Ако имате лични наблюдения или други впечатления, ще съм благодарна, ако ги споделите.
Университети и специалностите са:
1.   Lancaster University – Marketing Management (Study abroad).
2.   University of Readin - Henley business school - BA Business and Management.
3.   University of Birmingham - Business Management and Marketing
4.   UWE BRISTOL – Marketing.
5.   Leeds University Business School, University of Leeds, Leeds – International Business and Marketing.

Още веднъж благодаря за отделеното време, тъй като обясненията станаха доста дълги! Хубав ден!

Аз лично съм за Лийдс и Бристол!От лични наблюдения препоръчвам и успех!

# 719
Виждам, че изборите на унита след 12- и клас  е в разгара си! Пожелавам успех на всички деца и радост за родителите им! Бързо-бързо се изтърколиха 3-те ни години в университета и ето , в навечерието на завършването е време и за магистратура! Споделете, мами!! Как минава изборът за продължаването! Важно ли е веднага това да се случи?

Общи условия

Активация на акаунт