Цветята в нашия дом /тема 75/

• 55 467
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте! Не исках да отварям нова тема за въпроса, който имам, извинявам се ако го задавам в грешна тема.

Предстои ни ремонт на кухнята, като след него искам да я разкрася с растения, които имам намерение да поставя на земята (малко или много да компенсирам мястото, което няма да бъде заето с мебели), но не зная какви точно са удачни за въпросната стая, която не е осветена добре, има малко слънце само сутрин на изгрев и е доста студена през зимата. Какъв вид по-голямо растение би оцеляло в такива условия?

Араукария, хамедорея, арека. Хамедорея издържа на по малко светлина, но зимата на студ няма да оцелеят, освен ако не сложиш климатик. Канарска финикова палма би било добре, тя обича по хладно както и цикас, но те пък искат повечко светлина

# 661
  • Dope Reach
Благодаря, ismailyk! Предполагам, че студът през зимата е по-голям проблем от липсата на светлина, тъй като все пак не е чак толкова тъмно, имам едно-две растения, които противно на очакванията успях да запазя и до този момент, тъй като хич не съм цветарка и явно съм нехайна. Ще погледна опциите, които ми даде, палма не звучи зле. Simple Smile

# 662
Благодаря, ismailyk! Предполагам, че студът през зимата е по-голям проблем от липсата на светлина, тъй като все пак не е чак толкова тъмно, имам едно-две растения, които противно на очакванията успях да запазя и до този момент, тъй като хич не съм цветарка и явно съм нехайна. Ще погледна опциите, които ми даде, палма не звучи зле. Simple Smile

Канарките и цикас обичат хладно до +10 градуса, но хамедорея и арека обичат по топличко

# 663
Аз намерих статия , не зная доколко написаното в материала отговаря на истината.
https://ladyzone.bg/article/za-doma/5-stajni-rastenija-koito-se- … v-tamni-stai.html

Чак сега разбрах, че имам ховея. Хич не е претенциозно, но пък и много бавно върви- на година по два три листа , а старите загиват. Забелязах, че пръстта е все влажна, дали да я сменя с друга.
Торя си , то си стои от три години все еднакво- с по пет шест листа. През зимата ми стои и на мен в неотопляем хол.

# 664
  • на острова на мечтите
  първите рози за тази година

Теменужки в най- различни цветове( извинявам се за етикетите на сандъчетата)

И маргаритки с калии.
Много дъжд и трева, съответно.

# 665
  • оттам, откъдето започва България
Аз намерих статия , не зная доколко написаното в материала отговаря на истината.
https://ladyzone.bg/article/za-doma/5-stajni-rastenija-koito-se- … v-tamni-stai.html

Чак сега разбрах, че имам ховея. Хич не е претенциозно, но пък и много бавно върви- на година по два три листа , а старите загиват. Забелязах, че пръстта е все влажна, дали да я сменя с друга.
Торя си , то си стои от три години все еднакво- с по пет шест листа. През зимата ми стои и на мен в неотопляем хол.

И аз не знаех до днес, че моята палмичка се нарича ховея, но аз си я отглеждам на топло и тъмно. Това, че стари листа загиват, си е в реда на нещата.

# 666
  • SHOOT ME 10 $

моите папагалчета

три бегонии ми умряха. Тази и тя е пътник. Рано ги изкарах

тая лавандула ще я махна. Погуби ми детелината

# 667
  • Пловдив
Мите, много ти  е красива градинката! Приемам подарък лавандула, не  я махай напразно! Simple Smile

# 668
  • SHOOT ME 10 $
Дадено! Имаш я! Знаеш как става.😜

# 669
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мите, мисля те, да знаеш.
Simple Smile обещал си ми нещо, а аз обещаното си го търся със съдия изпълнител. Simple Smile
какво стана със залепената китка?

# 670
Нашите новите лалета черно, зелено, още не са цъфнали. Зеленото има много пъпки и започва да цъфти, но черното ни цъфна ни порасна

# 671
  • DE
Имам същата соларна лампа като на Митко на първата снимка, но е жълта, много си я харесвам.
Миналата година от три грудки бегонии три различни, тази година от 5 още не ми е покарала нито една, май и аз рано ги изкарах newsm78 Tired

# 672
  • Бургас
Имам кокосов орех. Децата изпиха сока му.
Как да процедирам,да ми пусне корен?

Мидко,много хубава градинка!

# 673
  • Пловдив
Ми... не знам  Pensive. Подскажи ми, Мите, може и на лични. Innocent

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 22:21 от sunflower

# 674
По повод въпроса на Карзчето,да ви споделя какви щуротии сънувах. Ядем си ние авокадо и аз се кефя и си викам:ето сега ще пробвам да го засадя като в клипчетата и ще си имам дръвче авокадо! 🤣🤣🤣 Изтрещяла съм съвсем,но това не е всичко. Будя се и се чудя това сън ли беше или наистина?! 😁 Луда работа... нямам опит и не мога да помогна,но се сетих за споделя с вас моята лудост. 😆

Мидко,много ми харесват всичките ти цветя и ако идваме към Бургас ще минавам да крадНа от всичко по малко. 😆 Лавандулата я давай,аз си имам.

Общи условия

Активация на акаунт