Цветята в нашия дом /тема 75/

• 55 566
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
третото е коледна звезда, която тотално се е озвездила. Wink

цикламата не е трудна, но трябва да се полива в подложката и да не се преполива.
цинерарията и коледната звезда най-вероятно ще си заминат.
Sad съжалявам.

ако си начинаеща опитай с нещо по-устойчиво на преобгрижване от  мерак.

Жалко, значи няма какво да се направи?
 Можете ли да ми препоръчате нещо лесно? По принцип мисля скоро да отида да си купя алое вера, защото ми е мерак. Мислех от олх да поръчам, че нямам време кога да мина да го взема, но ме е страх, защото не знам какво ще дойде.

# 421
Аз мога да ти пратя имам издънки и няма да даваш пари. Алоето се отглежда лесно.
Колеги, пресадих дървото на живота и вече е навън. В старата саксия се оказа, че има само корени и сбира пръст. Дано оцелее след пресаждането и навън.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 21:15 от ЗЛОДЕИДА

# 422
Аз мога да ти пратя имам издънки и няма да даваш пари. Алоето се отглежда лесно.
Наистина ли! Ще Ви бъда много благодарна!

# 423
Извинете, че нахълтвам така в темичката ви, но не намерих по-добро място да попитам: знаете ли какви са тези мустачки по коледничето ми; още една снимка - шлумбергера?

# 424
  • DE
Мустачките са въздушни корени Grinning

# 425
Та това цвете прави ли такива? Досега не е изкарвало, а тия са наизлезли за няколко дни.

# 426
Blabunder,има тема само за орхидеи,попитай там,ще ти кажат мацките,експерти са. Аз имам едничка и нямам много опит.

Цикламите и на мен все ми се струват сложни за гледане и бягам от тях. 😃

Злодеида ,това дърво е голяма красота! 😍 Дано е ок след пресаждането,че ще ме е яд,ако загине.
И аз искам алое да гледам,но не съм мяркала.

Pugslove,аз като некапризно,а хубаво бих предложила шефлера. Поне при мен,след като й намерих “нейното” място,се развива супер. Имам и още две-три пак некапризни,но не им помня имената. Утре мога да покажа снимки.

# 427
Благодаря ви много, ще поливам другите, пък ако успеят да оцелеят...Преместих цикламата на по-хладно и по-сенчесто, че прочетох, че не харесва много слънце. Дано да се развие

# 428
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Та това цвете прави ли такива? Досега не е изкарвало, а тия са наизлезли за няколко дни.

изкарват. Simple Smile ако намерят къде да се боднат се вкореняват, ако не намерят- изсъхват без това да се отрази на цялото растение.

Здравейте!
Имам 2 орхидеи - на едната й отрязах клонките, защото стърчаха грозно.. другата обаче я оставих както си е и е на път да цъфне.
Въпросът е има ли шанс първата орхидея някога да изкара клонка и цвят?
И друго - няколко години си гледам бамбук във ваза - пусна едни филизи, едни чудеса...вече явно им е тясно във вазата, защото започнаха да жълтеят..да го засаждам ли в саксия и има ли нещо специфично, което да се направи?

орхидеите нямат клонки, предполагам, че си отрязала цветоноса - пръчката на която са закрепени цветчетата.
може да отнеме време, но ще изкара нов, не се притеснявай.

бамбукът всъщност е драцена Wink засади го, може и да тръгне.
понякога е проблем да оцелее в пръст, ако резникът дълго време е бил само във вода.

# 429
третото е коледна звезда, която тотално се е озвездила. Wink

цикламата не е трудна, но трябва да се полива в подложката и да не се преполива.
цинерарията и коледната звезда най-вероятно ще си заминат.
Sad съжалявам.

ако си начинаеща опитай с нещо по-устойчиво на преобгрижване от  мерак.

Жалко, значи няма какво да се направи?
 Можете ли да ми препоръчате нещо лесно? По принцип мисля скоро да отида да си купя алое вера, защото ми е мерак. Мислех от олх да поръчам, че нямам време кога да мина да го взема, но ме е страх, защото не знам какво ще дойде.

Нещо лесно. Трилистник, традесканция, колеус, алое, канарска финикова палма, импатиенс,  петуния, аспарагус, сансавиера, бегонии, амарилис, кактус. Това са все лесни, особено колеус и традесканцията са много лесни, тях по което и време да отчупя клонче все се хваща, независимо дали ще го потопя в вода или директно в почвата. Има и още други лесни, но в момента не се сещам. Аспарагус за който говоря не е този който се води мъката на художник, а другия който листата му са като бодлички, не знам как се нарича той

# 430
Благодаря за помощта, Anyone и Добри!
Ще я чакам орхидеята тогава..преди години на друга й бях отрязала цветоноса (благодаря за  уточнението Blush ) и мисля, че беше тръгнала да изкарва нов. По погрешка я бях преполяла и изгни..сегашните вървят добре уж Simple Smile

Бамбука е поне от 2 години във вода. Ще го мисля.. а ако изрежа филизите, дали ще прокара нови?

# 431
Anyyyone, ако искаш и на теб ще пратя алое. Пиши ми данните си и като ходя на еконт ще пусна и за теб.

# 432
Част от цветовете се разтвориха,по-голямата падат ...Съвети как да го спася?

# 433
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile цветята имат период на "боледуване" при смяна на условията.  
нищо не можеш да направиш. изчакай, ще му мине. Simple Smile
и не преполивай. в тая кашпа няма къде да отиде излишщната вода и може да изгният корените.

блабундерче, внимавай да не поливаш в розетката. (където се събират листата). Simple Smile и изобщо поливай по-рядко.
имам спомен, че момичетата писаха за периоди на цъфтеж при орхидеите. май бяха пролет и есен. с една дума - търпение.

# 434
Много се радвам на женското си щастие Heart след като си намери мястото, полудя от растеж.

Общи условия

Активация на акаунт