Цветята в нашия дом /тема 75/

• 55 555
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
спатифилум Simple Smile
женското щастие не е ли аспидистра?
тя май беше семейно щастие...

# 436
Да, спатифилумът е женското щастие.
Имам питанка - прецъфтелите зюмбюли и иглики в саксийките почиствам само от сухите цветове и бода в градината сега, нали няма други тънкости?

# 437
няма друго.
просто преместваш от саксията в почвата Simple Smile

# 438
  • София
И моето коледниче не е пускало въздушни корени. Изкарах го на балкона. Дали ще е ок?

Искам алое и издънка от дървото на живота, плс.

# 439
що не се разберем за среща и всеки да носи каквото му е излишно?
Simple Smile аз ще съм онова храстче с крачета.

# 440
  • Пловдив
Имам за подаряване червен хибискус( цъфти много )и дърво на живота . Ама как да стане среща, като сме се пръснали толкова по света и у нас?!

# 441
Мога да пробвам да отскубна от моето алое и да пратя по куриер, но не знам дали ще оцелее и дали изобщо ще си струва да му се плаща доставката. Все пак ако някой иска алое, да ми пише на ЛС - ще го снимам и ще покажа какво е, да умуваме заедно Grinning

# 442
  • оттам, откъдето започва България
Извинете, че нахълтвам така в темичката ви, но не намерих по-добро място да попитам: знаете ли какви са тези мустачки по коледничето ми; още една снимка - шлумбергера?

Smile Имам 6 коледничета, ама такъв мустак не съм виждала досега.

# 443
Аз искам хибискус, но не знам как да го захвана. За среща в момента не съм на линия, защото живея в дълбоката провинция.

# 444
слагаш клончето във вода и чакаш да пусне корени. Simple Smile
да режа ли?

# 445
  • Пловдив
Моят хибискус е вкоренен и засят , и расте като щур. Имам 3 такива + моето, което си е на доста години.  От Пловдив съм,  подарявам. Не знам дали ще оцелее по куриери.
Имам и доста издънки с коренчета от Дървото на живота.

# 446
Добри, идеята е супер, аз ще съм Баба Яга на срещата. А кой ще осигури камион за излишните растения? Joy

Злодеида , днес видях, измъчената кливия има пъпка- ще цъфти. Тра ла ла...

Pugslove, я пробвай с мушкато, че наистина е много лесно.

# 447
Благодаря ви за идеите, момичета. Скоро ще пробвам с някое от изброените.
 Исках да попитам няколко неща.
1.Четох някъде, че цикламата скоро трябва да се приспи, а на моята почнаха да й капят цветчетата- време ли й е или аз нещо бъркам.
2. Днес ми подариха една иглика-някакви съвети?
И последно 3. Подариха ми също и един букет с орхидея, който беше много красиво направен като е откъснат само цвета и е сложен в някакво приспособление като епруветка с вода и изкуствена дръжка. Та въпросът ми(колкото и да се изложа сега с него) е дали може от цвета да пусна коренче или да го направя нещо, защото наистина е много красиво и не ми се ще да го оставя да увехне?

# 448
Аз имам хибискус,днес даже насадих и последния резник,който пусна коренче. Другите две са в саксийка и цъфтят. Лесно се хващат,но при мен започнаха да цъфтят още във водата,което ги поизтощи. Посъветваха ме да махна цветовете и после вече беше ОК всичко. 😁
И аз искам такова дърво на живота и алое,но е сложно,че Еконт ми е далече и не знам как ще се организирам с вземането. Освен да карам ММ,че той е близо. 😁 Иначе Злодеида ми предложи да прати,за което съм й благодарна. 💐

# 449
Благодаря ви за идеите, момичета. Скоро ще пробвам с някое от изброените.
 Исках да попитам няколко неща.
1.Четох някъде, че цикламата скоро трябва да се приспи, а на моята почнаха да й капят цветчетата- време ли й е или аз нещо бъркам.
2. Днес ми подариха една иглика-някакви съвети?
И последно 3. Подариха ми също и един букет с орхидея, който беше много красиво направен като е откъснат само цвета и е сложен в някакво приспособление като епруветка с вода и изкуствена дръжка. Та въпросът ми(колкото и да се изложа сега с него) е дали може от цвета да пусна коренче или да го направя нещо, защото наистина е много красиво и не ми се ще да го оставя да увехне?

поливай цикламата само в подложката и не прекалявай.
тя сама ще реши кога да заспи. събуждането след това е само с поливане, отначало по-слабо, след това умерено.

игликата - радвай се докато е цъфнала, а после най-добре премести в двор или градинак.
ако държиш да си я оставиш у дома - на балкон и на сянка през лятото.

орхидеята - в капсулата има вода и подобрители за да издърши по-дълго. няма да пусне корен. ако искаш орхидеи - има във веригите на много прилични цени, а понякога има и прецъфтели за 2-3 лева.
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт