Парфюмни размисли и страсти - 219

• 81 706
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
Bright Crystal, къде в Бургас може да се тества Cartier Baiser Volе?
Baiser Vole е едно към едно с белите лилиуми. Влизаш в цветарски магазин, където има скоро заредени и съвършени лилиуми, вземаш си букет от тях и си имаш Baiser Vole. Бях влюбена в парфюма, но всичко продължи точно една седмица. Лек, ефирен, нетраен и нетраен и никой в службата не го отрази.
Благодаря ти, Chocolat_!
И какво сега, Роуз руж е хитът на месеца Simple Smile Да го поръчвам ли?

# 31
Есенес пръскам всичко наред според настроението. Особено красив по това време ми е Коромандел. Втори ден съм в плен на Роуз руж Yum

Ralitsa_ , не усещам какао или поне не ярко изразено, дори да има то не е сухо или прашно, а нещо към цялостната сладина на композицията. Ако не бях видяла , че в пирамидата има какао въобще нямаше да го усетя.
Честит! Много се радвам, че ти пасна, бях сигурна аз. Благодаря ти за хубавите думи в миналата тема за мен! Heart Eyes Hug bouquet

# 32
  • Габрово
Половината лято изкарах далече и само с 6 парфюма (2 купих там, 4 -те ми втръснаха бързо). Носят ми се всички останали. Есента е благодатно време за ароматите - достатъчно топло е, за да се развиват красиво, не прекалено за да изчезват или задушават.

Лятото, топлината " изяждат " ароматите  ,нали?

# 33
  • София
Половината лято изкарах далече и само с 6 парфюма (2 купих там, 4 -те ми втръснаха бързо). Носят ми се всички останали. Есента е благодатно време за ароматите - достатъчно топло е, за да се развиват красиво, не прекалено за да изчезват или задушават.

Лятото, топлината " изяждат " ароматите  ,нали?

И още как Sad

# 34
  • Пловдив
Връщам се от парфюмен тур. От всичко, което тествах, само 3 ме впечатлиха сериозно и ще ги пробвам по-обстойно.
1.Scandal By Night Jean Paul Gaultier - заслужава внимание от тези, които обичат сладки аромати. Доскоро носих първия, но този определено ще стане хит. Прекрасен и като излъчване, и като трайност и шлейф, и като присъственост. Определено сексапилен. Хем е от групата на сладориите, хем не ми прилича на никой друг. Може би защото повечето са с ванилия, а при този доминира мед.

2.Valentino Donna Acqua - досега винаги съм отбягвала бранда, нещо не ми допадаха другите водички, този обаче определено вдига високо летвата. Най-странното е, че при мен доминира роза и то много плътна, а няма такава в пирамидата. Почти бях сигурна, че е "розов" парфюм, но сега гледам във Фрагрантика, че роза липсва. Недоумявам откъде се взе на моята кожа, а вече повече от 4 часа си присъства основно роза. Прилича ми на друг, но не мога да се сетя на кой.
Много класен и различен. Чудя се, дали да не го купя, но пък с розовите парфюми съм малко капризна. Ще направя още няколко теста преди да взема окончателно решение.

3. И сега - най-голямата изненада за мен - Pure Poison Dior EDP! Аз съм върл противник на EDT версията, имах я и я разкарах много бързо, страшно остър и да не кажа по-груба дума - отвратителен аромат. EDP просто ме изуми. Подходих много плахо към бутилката, понеже тук мненията за този парфюм са тотално разнопосочни. Исках да проверя, дали прилича на този, който имах.  Първо помирисах капачката, да не би да ме хвърли по гръб като пръсна Joy Наистина получих шамар, обаче много нежен. От тази версия лъха лукс. Не съм очаквала, че двете версии ще са толкова различни. Не се представи с отлична трайност обаче, което ще ме спре от покупка.

За пореден път пробвах и Nomade Chloé. Харесвам повечето парфюми на марката, обаче този ми е много нахален. Има една зелена нотка, която ме дразни, а и ароматът вече 4 часа не утихва - все едно току що съм се напръскала, чак ми докарва главоболие.

Някой може ли да ми каже каква е цената на Valentino Donna Acqua в парфюмериите, защото в нашия Дъглас го нямаха наличен, пробвах тестера, и не знаеха точно колко струва?

# 35
  • София
Fever на Jimmy Choo звучи добре за есента.

# 36
  • Sofia
Моля, помогнете да намеря мъжки парфюм за подарък. Кои са актуалните мъжки?
Като ориентир - в момента ползва Invictus и се харесва много. Може да е нещо подобно.

# 37
Като ориентир - в момента ползва Invictus и се харесва много. Може да е нещо подобно.
Аз препоръчвам напоследък, защото съм влюбена в него, да се види Bvlgari Man Wood Essence Bvlgari. Красив, ЕДП, траен и хубаво направен, без да е сложен или неносим.

# 38
Моите планове за носене есента:
– споменатия по-горе 5th Avenue Royale Elizabeth Arden;
– прекрасното женствено чудовище Ange ou Demon;
– Valentina Valentino, която, уви, при мен се задържа малко повече единствено при влажна есен, иначе и пролет, и лете, и зима я няма никаква. С кеф ще я изфъскам и не смятам да повторя от марката нищо;
– и, разбира се, любимият ми Black XS L'Exces като планирам да се сдобия с още редакции от серията Black XS.

Любопитна съм да помириша ето това на Нина Ричи и много се изкушавам да стрелям на сляпо: https://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/Bella-50026.html
Някой някакви впечатления?

# 39
  • София
Аз препоръчвам напоследък, защото съм влюбена в него, да се види Bvlgari Man Wood Essence Bvlgari. Красив, ЕДП, траен и хубаво направен, без да е сложен или неносим.
Подкрепям този съвет  Peace Скоро го тествах и много ми хареса, свеж, леко билков с хубава база. Бих се радвала да го душкам върху мъжа до мен  Wink

# 40
Нарцисо Родригез Есенс съм си приготвила. Ще подновя и Белия чай на Булгари и това ще ми е за есента тази година. Simple Smile

# 41
  • София
Някакви отзиви за Montale Dark Purple?

# 42
Не намерих днес в Бургас Baiser Vole на Cartier, затова тествах други два, за които се пишеше наскоро в темата. От двата нови Dolce&Gabbana - The only One и Dolce Garden определено вторият ми влиза в списъка за бъдещи покупки, жалко че изтървах този сезон, но следващото лято. Много ми хареса, аз обичам кокос, хубав, естествен и чист аромат са докарали. И с него мога да се чувствам "бяла и добра" Simple Smile. The only One изобщо не ми хареса, намирам го някак прекалено изкуствен или просто не ми прави добра химия с кожата.

# 43
  • Пловдив
Някакви отзиви за Montale Dark Purple?
Изключително траен и силен аромат, усеща се от километри. Преобладават розите - плътни, тъмни. Има страхотна трайност и шлейф.
Харесва ми, но розите ми докарват главоболие.
Върху моя приятелка пък адски прилича на Жур Хермес или поне носи неговия дух, но Жур е много по-балансиран, докато Dark Purple е нахален.

# 44
  • Бургас
Не е лош Montale Dark Purple,но не ми е и сред любимите.И при мен преобладават рози, много богат аромат,трайност безкрайна.Не ми прилича на Жур Hermes.За мъжки парфюм аз предлагам Dior Sauvage,за мен е еталон за стилен,хубав мъжки парфюм.Влюбих се безумно в този Амуаж-https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Beach-Hut-Man-46336.html Един от най-впечатляващите аромати до които някога съм се докосвала.Така трябва да ухае един мъж според мен,стилно и изискано.

Последна редакция: нд, 16 сеп 2018, 18:41 от Bright Crystal

Общи условия

Активация на акаунт