Августовски бебчета 2018

• 43 686
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Давай пробиотик  Peace Аз давам от ден едно, не само за да не се запича/разстройва, а и за да регулира чревната флора. Бебетата на АМ не се изхождат толкова често колкото тези на кърма (съм чувала) Давай ако искаш и по малко водичка - малко 20-30мл за деня.
Има майки, които казват че симетиконовите антиколикови запичат. Така че дали ще смениш с лефакс на теория не би трябвало да има разлика, но знам ли. И моето се изгожда веднъж (най-мн два пъти) на денонощие. Бая се напъва, но наведнъж го изкарва  Mr. Green
Моят вчера от 10.30 сутринта до 17.30 не е спал.. направо се чудя, и се опитвам да си спомня от големия, нормално ли е толкова да будува. На месец е само. Лошото е, че не седи само - иска да го разбасяш и дундуркаш  Tired

# 91
  • Варна
Бебетата на АМ не се изхождат толкова често колкото тези на кърма (съм чувала).
...
Има майки, които казват че симетиконовите антиколикови запичат. 
Първото не е вярно, точно обратното е.
Второто е така. Опитай с Абоколикен, това е ензим, а не симетикон.

# 92
И ние сме вече изцяло на АМ давам Лактана био 1 ( с това дохранваха в болницата и после аз вкъщи).
За коликите давам Лефакс + Биогая ( и двете са ми закупени от Германия).

Чувала съм, че някои бебета се започват от симетиконпвите капки наистина, но едва ли от всички симетиконови ( концентрацията е различна в различните капки).

Моята ака по 4 пъти на ден.

# 93
ladybug383, вземи си колектори и ги слагай като си у вас поне. Те ще предпазват зърната от търкането в дрехите. С какво мажеш? За мен ланолина на Лансинох е най-доброто.

Лошото е, че не седи само - иска да го разбасяш и дундуркаш  Tired
И ние сме така. Нормално е да започнат да будуват повече. Ето на какво попаднах аз: http://m.moetodete.bg/razvitie/8-te-fazi-na-rastej-prez-purvata- … na-na-deteto.html

# 94
И ние сме вече изцяло на АМ давам Лактана био 1 ( с това дохранваха в болницата и после аз вкъщи).

Чувала съм, че някои бебета се започват от симетиконпвите капки наистина, но едва ли от всички симетиконови ( концентрацията е различна в различните капки).

Аз живея в Германия и около мен силно отричат лефакса, не знам защо.
Защо взимате Биогая от Германия?В Бг е 20 лв,а Де е 25 евро и мисля,че не се поема от здравната каса или се лъжа.Трябва да попитам педи

Последна редакция: пт, 21 сеп 2018, 11:06 от Teri Petrova

# 95
Ladybug383, макар детето да няма симтоми на млечница, твоите звучат подобно: първото не е задължително за второто. Или като някакъв дерматит, напълно възможно е да имаш алергия към ланолина. Опитай да смениш крема изцяло за 3-4 дни, например с кокосово масло ако досега си с ланолин, или обратното. Успех!

# 96

Аз живея в Германия и около мен силно отричат лефакса, не знам защо.
Защо взимате Биогая от Германия?В Бг е 20 лв,а Де е 25 евро и мисля,че не се поема от здравната каса или се лъжа.Трябва да попитам педи

Майка ми живее в Германия и ми донесе няколко разфасовки от Биогая, Лефакс, и разни други за колики.

Много майчетата казват, че капките произведени за България не са толкова ефективни колкото същите, но произведени за чужбина.

На нас ни действа много добре Лефакса.

# 97
И моята бебка като беше на кърма акаше първоначално на всяко хранене, после 4 пъти на ден, но много рядко на вода направо, а като мина на АМ и ака веднъж, най-мн два пъти на ден, доста гъсто и голямо количество целия памперс е леш .
Исках да попитам майките, които дават легакс колко пъти на ден е позволено и по колко впръсквания слагат?
И да спомена , че имам отворено шишенце с колийф, което малката не понася, като сложа в млякото и вика истерично и плаче( много странно за мен ). Та, ако някой ги иска- мога да му ги пратя, те са със срок месец след отваряне и ще трябва да ги хвърля, след като не ги ползвам. Аз съм от Сливен , ако има някой от тук ще стане лесно предаването Simple Smile

# 98
Въпрос към кърмещите: някой друг има ли с увеличаваща се кърма? Мислех си, че вече ще се регулира всичко и няма да ми се пълнят толкова гърдите и да текат, но то става все по-зле положението. Сигурно е защото освен, че кърмя по 3 пъти нощем, сега и цедя, и кърмя през деня. Нямам спомени с дъщеря ми да имах толкова много кърма на едно цедене: по 200 мл и отгоре.

# 99
Здравейте и ние с бебе Ивайло да се запишем в темата за августинчетата. Термина ми беше за 5.09 , но на 23 родих този лъво-дев . Grinning

Момичета имам нужда от съвет.Малката много трудно се изхожда .Със страшни мъки един път на ден ака.От както се роди яде Аптамил пре и й давам саб симпкекс.Дайте съвет как да й помогна.Капките ли да сменя(чудех се за лефакс) или да й давам пробиотик биогая.Не знам какво да правя.Последните два дни ака само след слагане на свещичка за колики .
И моето момче беше с много голям запек, той е вече почти изцяло на АМ. Давах Биогайа, но без ефект. Накрая педиатърката смени млякото на Аптамил Комфорт (бяла кутия, мечето държи жълт щит) което е за бебета с леки смущения в храносмилателния тракт и нещата се стабилизираха. Също така ми каза да му сваря 3 сушени сини сливи (добре измити) в 100 мл вода и 1 кафяна лъжичка( от най-малките тип Велико Търново, НЕ чаена) захар. И това го отпуши сякаш, но му варих само веднъж, че ме хвана страх да не стане диария пък сега.

# 100
Лефакса ми каза педиатърката да го ползвам до 6 пъти за денонощието по 2 впръсквания.

На моята беба и се отразява добре, попръцква си, ръмжи си, но не плаче от болки.

Аз АМ не смея да сменя и педито ми каза докато си ака добре да не експериментирам.

# 101
Дадох й днеска био баланс бейби и положението се оправи .Вече два пъти напълни памперса.

# 102
Как разбирате, че има запек бебето? По-точно - как аз да разбера, ако имат запек, те вече не акат толкова често моите така или иначе, така че честотата не е критерий?

# 103
Е то честотата ако не критерий за запек незнам кое е ... .

Неонатоложката ми каза, че 48 часа без изхождане не е на добре.

Попринцип се гледа честотата и консистенцията.

# 104
Ами като не се изакваше вече около 30 часа ,а си ядеше редовно на 3 часа АМ  , то просто няма къде да иде тази храна ако не е задръстена в чревцата му, плюс ,че ревеше много и се присвиваше . Накрая баба му го изака с термометър (знам колко е отричано това, но просто се налагаше) акито беше ужасно спечено и трърдо вътре с някакви големи като топчета. Олекна му и спря да плаче.
Ако са на кърма само знам , че няма как да имат запек.
Моя пак не акаше накрая когато беше на кърма, но понеже пък не се нахранваше.

Общи условия

Активация на акаунт