Августовски бебчета 2018

• 43 702
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
Мойта я усещах когато запопнеше да се напъва чак до почервяване.Неистов плач .Като й сложех свещичка след две минути почва адски напъни и твърди изпражнения.

# 106
Питам, защото понякога е веднъж на ден. Няма рев, нито пък е твърдо някакво, но все пак е само веднъж, та затова. На мен също са ми казвали, че е притеснително, ако е повече от 48 часа, но все пак ... В разни други теми са писали момичетата, че се случва и веднъж на 3-4 дена, но вече за малко по-големи бебета, но пак не е запек, просто така.

# 107
А веднъж на ден си е нормално.

# 108
Въпрос към кърмещите: някой друг има ли с увеличаваща се кърма? Мислех си, че вече ще се регулира всичко и няма да ми се пълнят толкова гърдите и да текат, но то става все по-зле положението. Сигурно е защото освен, че кърмя по 3 пъти нощем, сега и цедя, и кърмя през деня. Нямам спомени с дъщеря ми да имах толкова много кърма на едно цедене: по 200 мл и отгоре.
При мен се получава нещо такова, но само при дясната гърда. Не знам дали не си въобразявам. В началото тя беше с по-малко кърма, защото не ми беше удобно бебо да седи на нея. С течение на времето започнах да я предлагам много често и  от няколко дни докато Алекс суче от лявата, от дясната се лее яко Simple Smile
Аз пък се притеснявам да не ми идва цикъла. Лохии имах в родилното и малко след като се прибрахме. Сега от два дни пак тръгва нещо леко, а и имам повишен апетит точно както преди цикъл.

# 109
И при мен от едната страна има значително повече производство: лявата. Но в последните дни и двете са доста пълни нон-стоп.

Възможно е да е цикъл. С предното дете кърмих 18 месеца, цикълът ми дойде на 14тия. Този път да видим.

# 110
  • Варна
И аз тека яко. И не само по време на кърмене. Както си шетаме например, усещам изведнъж как слиза млякото и ако не съм с протектори, блузката ми е мокра. Нощем ми е най-трудно, защото не искам да спя със сутиен, а без него протекторите се разместват.

# 111
Здравейте и аз реших да се запиша в темата като други септемврийки Simple Smile с бебе (момче) родено на 02.08 и термин 01.09.

До около 40-тия ден бяхме само на кърма, след което заради продължителна жълтеница трябваше по съвет на педиатъра да спрем кърменето за 3 дни. Сега от седмица пак се кърмим, но и дохранвам с АМ по два пъти на ден.
Проблемът ми е, че от няколко дни имам болка по време и след кърмене съчетана с парене и сърбеж. Не мога да видя дали бебето има някви налепи в устата освен, че езикът му е по-бял от обикновеното. По моя воля (тъй като нямаше да мога да издържа до другата седмица докато отида на лекар) си взех вчера един Дактарин и сега си мажа гърдите. Според вас дали наистина са гъбички? Бебето напоседък е по-неспокойно когато се кърмим. Пуска гърдата, започва да плаче и ръмжи.

# 112
Минавам да ви кажа как се развиха нещата при нас. Михаил няма стеноза на пилора, даже най-безсрамно започна да намалява повръщането и вече се случва само веднъж-два пъти на ден след хранене. От няколко дни нощем въобще не връща.

Аз имам проблем със зърната на гърдите. Зачервени , сухи, белещи и болезнени са. И двете изглеждат сякаш кожата над самото зърно е срязана. Мажа с крем, поддържам ги сухи и чисти. Няма секрет. Малкият си се храни много добре, няма млечница. Няма проблем с позата на сучене и не изпитвам болка при самото кърмене. Малкият винаги е захващал добре гърдата. Усещам кожата сякаш протрита и едва търпя дрехи върху тях. Повърхностният допир до зърната на каквото и да е предизвиква много силна и гадна болка. От самото сучене не ме боли. Много е странно и не знам какво да правя Sad
Исках да те питам при какъв специалист ходихте за ехограф за стенозата? Иска ми се да заведа на преглед единия близнак, че започна да повръща по_често, след хранене е едно извиване назад, рев, пъшкане, чак му избива студена пот...

# 113
Call3, изпратиха ни в детска хирургия в Пирогов. Стенозата се установява от хирург и се лекува оперативно в крайната си фаза. Иначе прегледът се прави на ехограф. За съжаление в Пирогов не записват часове и трябва да се отиде пред спешния кабинет и да се чака за преглед. Да, спешният кабинет е за детска хирургия и чакат деца, но пак е гадно с толкова малко бебе. Sad

# 114
Call3, изпратиха ни в детска хирургия в Пирогов. Стенозата се установява от хирург и се лекува оперативно в крайната си фаза. Иначе прегледът се прави на ехограф. За съжаление в Пирогов не записват часове и трябва да се отиде пред спешния кабинет и да се чака за преглед. Да, спешният кабинет е за детска хирургия и чакат деца, но пак е гадно с толкова малко бебе. Sad

Благодаря ти. Аз съм от Варна, та ще тъся някой тук да видим какво ще излезе. Знам, че с ехограф се установява и чуденката ми бе при хирург, спец.образна диагностика или гастро да го водя, но ми се изясни

# 115

Благодаря ти. Аз съм от Варна, та ще тъся някой тук да видим какво ще излезе. Знам, че с ехограф се установява и чуденката ми бе при хирург, спец.образна диагностика или гастро да го водя, но ми се изясни

Здравей, аз също съм от Варна и се интересувам от такъв специалист. Моля те да споделиш, когато се насочиш към някой.

# 116
Моята бебка от 2-3 дни има изблици на внезапен плач. Понякога както си спи почва един рев, като даже не се събужда. Вчера бе много кисела, все ревеше. По принцип не я носим на ръце, не е свикнала и да се люля, спи в легло, което не се люлее, не използваме люлки и даже в количката стои спокойно, не е нужно да се "клати".
Та от 2-3 дни много се плюнчи (зъбче!?) , мокри си лигавника, яде често, но по малко, почва да плаче внезапно и после спира (колики?), а днес сутринта от напън да реве, през нослето й излезна топче жълто-зеленикав секрет. Иначе няма хрема. Диша спокойно.
Рано е за зъбче, след една седмица ще навърши 2 месеца, но се кърми странно, все едно си чеше венците, играе с жлебените със зърното, яде, яде и изведнъж пререве, сякаш я заболява нещо.
За сополчето дано е еднократно, защото четох че може да е признак на бактерия Sad
 Времето се скапва и се почва с чуденката "добре ли съм облякла детето, да не го простуда, да не го претопля...."

# 117
Мишленце, най-добре се посъветвай с педиатър.

Моят мъник не е акал 2 дни и се притеснявам. Четох, че след първия месец някои бебета и на 3 до 5 дни се изхождат, но все пак има ли някой чието мъниче е по същия начин?

# 118
Мишленце, най-добре се посъветвай с педиатър.

Моят мъник не е акал 2 дни и се притеснявам. Четох, че след първия месец някои бебета и на 3 до 5 дни се изхождат, но все пак има ли някой чието мъниче е по същия начин?

Нашата педиатърка предупреди, че след първия месец може да има дни без да акат. Ако видиш, че напъва, мъчи се, проплаква, но не може да се изака тогава може да се предположи запек. Поне при каката така разбирах, че има зор, а не може

# 119
  • Варна
Моят ака на няколко дни. На кърма е. Не е запек, защото ака течно като преди. Според педиатърката няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт