Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 8

• 54 914
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • На остров
4 ден закъснение доволна съм Simple Smile, дано продължава все така.
Аз имам един ЗЕТ на напълно естествен цикъл. Следих овулацията само с тестове за овулация.

# 46
Здравейте, момичета! Hug
Новините при мен пак са лоши.
ФСХ е добре, но Естрадиолът е тройно завишен - 890 pmol/l.
Просто не мога да си обясня какво толкова се обърка
след пункцията или след приема на Ясмин,
че вече 4 месеца се редува или високо ФСХ, или висок Естрадиол.
Мисля си, че не съм имала з.ф. Така си помислих първия път,
но не отидох нито в ТР,  нито в БГ на преглед.
Юли месец последно съм ходила на лекар, не съм имала киста.
Според мен има нещо друго, от което хормоните ми се объркаха.
Няма да ходя в ТР, написах писмо на координаторката,
то от разстояние не може да се каже каква е причината,
но все пак нещо ще каже лекарят.
Мисля да продължа и този месец с Климонорм,
ако и следващият цикъл положението е такова, ще си помисля
дали да не се откажа, но много ми се искаше да направя още 1 стимулация.
Имам чувството, че организмът ми не може да понася повече хормонални,
гърдите и те ме болят, много странна кръв имам този месец, черна като кал.
Някой да има идея от какво може постоянно да се редува или високо ФСХ,
или висок Естрадиол?
Благодаря! Hug

# 47
  • София
климонорм не е ли естрадиол всъщност?
като го пиеш не е ли нормално точно естрадиола да е завишен?

# 48
Сиси,сигурно ли е,че няма задържан?Аз бях в тази програма едни 3 месеца със задържан...дали да не отидеш просто така във Варна някой да те види?Поне да знаеш..иначе високото Е сваля FSH ...и когато той падне се вижда реално.
Точно това което Бамба писа и аз щях да питам.....
А гърдите мен винаги са ме боляли от висок естрадиол...Даже когато заради ЗФ пиех дуфастон..така ми олекваше Simple Smile. Хм имам едно съвсем лаишко разсъждение:високия Е сигурно държи прогест.по-нисък и лигавицата не може да е много..за това излющването-което е цикъл докато се стече и е толкова тъмно-окислява се кръвата/съвсем без претенции да е така/.Но ти пък си на противозачатъни..не знам.извинявам се за разсъжденията,но ме замисли....

Последна редакция: пн, 17 сеп 2018, 16:50 от reninel

# 49
климонорм не е ли естрадиол всъщност?
като го пиеш не е ли нормално точно естрадиола да е завишен?
Пише, че съдържа естроген и прогестоген. Казаха ми,
че е същото като Цикло-Прогинова,
а нея ми я изписа докторът за подобряване на хормоните,
като я пих през април, Естрадиолът ми беше в норма.
Просто нямам идея какво става, дали е съвпадение, или не,
обаче, след като пих Ясмин, така се получи, вече 4 месеца.
Благодаря, Бамба! Hug

# 50
  • София
то и аз не знам, ама ми звучи логично като пиеш естрадиол да е висок  Rolling Eyes

# 51
Честито на Пухчето и Две в едно! Момичета, много се радвам за вас Simple Smile Толкова е хубаво, когато има такива добри новини в тази тема.

На мен ми предстоят лапаро и хистероскопия след около седмица. Имам да си пускам и разни хормони за прегледа при Стефанов идния месец и сега се чудя да изчакам ли да мине лапарото или да си ги пусна преди това. Лекарят, който ще ми прави лапарото, каза, че влияело върху резерва и яйцеклетките и се притеснявам след това да не ми излязат някакви нелицеприятни стойности. Но пък ако направя изследванията преди това, после сигурно няма да са реални.
На мен ми казаха да пусна хормони и другите изследвания преди хистероскопия.

# 52
то и аз не знам, ама ми звучи логично като пиеш естрадиол да е висок  Rolling Eyes
Не съм компетентна, ама нали я изписват, за да подобри хормоните,
момичета, които са я пили, ми казаха, че им е подействала добре,
гинеколожката ми във Варна също каза, че е с действието на Цикло-Прогинова,
не знам вече...

# 53
Някоя от вас слагала ли е Б12 на инжекции?
Докторката каза да си бия веднъж седмично, но не уточни точно какви.
Дали има различни варианти?

# 54
В Надежда съм, Стела.
Orsa, колко време чака за донорка в " Надежда"? И споделена ли е или всичко, което изкара е за теб?
Здравей, бубастет,  не съм чакала много- 3-4 месеца и предполагам, че е споделено донорството, но не са ме питали , а и аз не съм питала как е.

# 55
В Надежда съм, Стела.
Orsa, колко време чака за донорка в " Надежда"? И споделена ли е или всичко, което изкара е за теб?
Здравей, бубастет,  не съм чакала много- 3-4 месеца и предполагам, че е споделено донорството, но не са ме питали , а и аз не съм питала как е.
Orsa, благодаря ти.

# 56
  • София
Orsa аз също съм в Надежда,  чакам за трета донорка.
На кой си пациент,  обикновено с блокаж са при Стаменов,  но казваш,  че лекарка ти е правила трансфера..
Мисля си,  че недобрия трансфер може да е причина за отрицателния тест,  иначе и аз имам две биохимични,  но съм решила,  че яйцеклетките не са били добри.
Ние при втората донорка също правихме МАКС и ИМСИ за всеки случай, уж нямаме мъжки фактор.
Сега направихме и кариотип на ММ и там всичко е наред. 

# 57
Здравей, купу, аз съм при Стаменов, но за последния ми трансфер него го нямаше. Ние също сме правили кариотип и нямаме отклонения. Много се ядосах  за трудния трансфер и силно се надявам това да е била причината за отрицателния тест. Стискам си силно палци да ни се получат нещата в най-скоро време. Успех с донорката.

# 58
  • София
Благодаря,  успех и на теб, малко съм притеснена,  че все повече чета за несполучливи опити,  надявам се вече да имаме късмет.

# 59

[/quote]
Не е з.ф. според мен, но ще отида на преглед.
Благодаря! Hug
[/quote]
Сиси, иди да те видят на ехограф задължително. Аз миналата година доста време не успявах дори да си изследвам хормоните заради тия ЗФ. Пускала съм си на своя глава без ехограф и ФСХ е било доста ниско, но естрадиолът е чупил рекорди.

Общи условия

Активация на акаунт