Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 8

• 55 025
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте момичета. Следя Ви от доста време, просто още нямах какво да пиша, защото и аз съм в изчакване след операция на миома. Пиша относно предходния въпрос. На мен първоначално ми казаха 3 месеца след лапароскопската операция, че мога да стартирам опит. След като минаха 4 месеца лекарят не хареса заздравяването на тъканите и отложихме с още 3-4 месеца. Всичко е индивидуално. Не бързам, въпреки че съм с ИЯР, просто страхът от руптура на матката е по-силен от желанието за второ дете.

# 451
tsvetentse, Мелинда, mil_, късмет! Стискам ви палци! Hug

# 452
При малка миома не виждам смисъл от отворена операция като можете с хистероскопия да избегнете каквито и да било интервенции в съседни тъкани. За мен лекар, който го предлага просто не може да работи по новите безкръвни методи.

# 453
Една история за ин-витро забременяване на 42 г., но "на спонтанен цикъл".
http://www.bg-mamma.com/?topic=3289.msg37495512#msg37495512

# 454
Много зависи къде са разположени миомите. Не всяка може да се махне с хистероскопия. Един и същи лекар на мен ми махна малка миома с хистеро, но на моя приятелка й прави отворена коремна. Но тя имаше няколко на брой и бяха в стената на матката и по външната й част.

# 455
Това вече трябва да е аденомиоза, с ендометриозен характер.

# 456
Кое, не разбрах?

# 457
  • София
Бихте ли казали колко са ви били големи миомите, аз имам една 2.5 см, вътре в предната стена на матката, въобще не знаех за нея докато не си прочетох епикризата от хистероскопията преди година.
Лекуващата ме лекарка, казва да не я мисля тази миома, че няма никакво отношение, на прегледите въобще не я отразява.
Малко ми е притеснено, но пък съм си писала с момичета, които успешно са износили и родили с миоми.

# 458
  • София
Моята миома е вече 7см. Явно е пораснала от стимулацията. Днес ми е първи ден, бях на преглед, има два големи фоликули. Явно от стимулацията, пункция и антибиотика, който потискал естрогените. Пропускам месеца. Малко ми е тъжно. Все едно, и репродуктивната, и личната, ихематоложката предпочитат да оправим анемията преди всичко друго... Дано се оправи с лекарства и храна.

Успех на всички чакащи и в процедури.

# 459
Бихте ли казали колко са ви били големи миомите, аз имам една 2.5 см, вътре в предната стена на матката, въобще не знаех за нея докато не си прочетох епикризата от хистероскопията преди година.
Лекуващата ме лекарка, казва да не я мисля тази миома, че няма никакво отношение, на прегледите въобще не я отразява.
Малко ми е притеснено, но пък съм си писала с момичета, които успешно са износили и родили с миоми.

В болница Надежда всичко се изчиства.

# 460
10 см. в маточната стена. С нея си забременях и родих, но тогава беше само 5.6 см. Като нарастна се наложи да я махна.

# 461
  • София
Благодаря.
Morning 7 какво имаш предвид,  че всичко се изчиства?

# 462
Благодаря.
Morning 7 какво имаш предвид,  че всичко се изчиства?

Полипи, миоми ...

# 463
  • На остров
Аз днес бях в болницата им и казах, че хич ама хич нямам желание за тази инжекция Метотрексан. Те ми обясниха пак какви рискове поемам и т.н.
Взеха пак кръв, после едно голямо чакане  с един болен сладур който подивя в чакалнята, срещанах се с доктор и успях да ги убедя да изчакаме няколко дена да видим дали организма няма да се пребори сам. Все пак се чувствам добре, нямам кръв в корема.
За съжалние хормона се е покачил още, но поне до другата седмица мога да се надявам да падне.
Иначе  кръвната стойнсот ми е 130, кеото е много добре.

Има ли някой иде колко струва в България промиване на тръбите ? Може и да не се казва точно така, аз си го превеждам директно от шведски. Къде в София може да се направи, и как протича. Наумила съм, че може би това трябва да направя. Тук още не знам дали някъде мога да си го направя пожелание, но ще проуча и това.

Впечатли ме и споделената история за збременяването на 42 !
Искам да си направя такава физиотерапия, въпроса е за колко дни най кратко мога да я направя.

# 464
Здравей Цветенце,

Аз само се подготвям за операция на миома, и за трансфер след това. Ходих вече на консултация с няколко хирурзи, и те, и репродуктивната лекарка казаха - между 3 и 6 месеца след операцията възможен трансфер в зависимост от операцията. Най-малък е възстановителният период ако операцията е с Давинчи апарат, а най-голям ако е класическа отворена коремна. Ако е отворена коремна обаче- най-здрави били шевовете и най-здраво щяло да зарасне всичко. Аз още не съм решила...
Благодаря за отговора !
Дааа аз съм с отворена операция ! Не бих се подложила с т. Нар.робот  поради лични съображения . , които няма да излагам тук .
Успех ти желая каквото и да избереш !

Общи условия

Активация на акаунт