Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 8

• 54 968
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Много момичета са доволни от Турмед,обади им се и коментирайте.Ще се справят със всякакви дати,дори ти сама можеш да се справиш,но за да ти е по-спокойно използвай фирмата посредник.

# 601
pepinaD, стискам ти силно палци да се възстановиш по-бързо
и всичко да се нареди! Hug

# 602
pepinaD, точно така й е казал, самата тя се чудеше на каква база и иска тези пари
и как ги е изчислил.
Сиси, аз смятах, че моят опит ще е около 6 000 лева, ако имаше оплождане ИКСИ и трансфер. За съжаление нямаше и ми  излезе 3700 общо, лекарства с прегледи и хормони. Лекарствата ми са 2800. Отделно от това сме дали около 700 лв за изследвания - разширена спермограма с SDI тест, генетични, витамини и т.н.
Всички цени в клиниката са публични и всеки може да си сметне колко ще му излезе.  Както казах имам резерви по отношение на резултата от опита ми, но от финансова гледна точка не е имало проблеми. Просто в България цените на лекарствата са много високи, а той прилага максимални дози и това оскъпява.

# 603
pepinaD, не знам, това каза момичето, че й е направило лошо впечатление,
че без да уточнят нищо, направо казал, че иска 8 хиляди, а тя даже не му е казала,
че ще прави опит при него, както и не се е върнала повече там де.
Благодаря, миличка! Hug
Да, непременно пробвай пак!
Надежди никакви нямам, но съм удовлетворена от това,
че поне веднъж ще имам възможност да опитам с моя я.
Положението ми е такова, че трябва да продължа оттук нататък с донорска.
Няма какво повече да се направи за мен.

# 604
  • sofia
За въпросния лекар, мисля, че е доста обръгнал вече, в ситуация е той да избира пациентките, а не те него, и понякога поставя условия, заради които знае, че пациентката няма да се върне. Това вместо да й каже, че не му се занимава с нея. В ситуацията в България, може да си го позволи. Все пак, той е един от хората, които определят правилата в този  бизнес тук.

# 605
Аз сега тръгнах по този път, нямам впечатления от други клиники и лекари, но от това което прочетох по форумите останах с впечатление, че никой от лекарите в тази област не страда от липса на пациенти. Не е нормално да чакаш по няколко месеца, дори повече от година за първоначален преглед. Или да ти откажат да работят с теб, защото си над 40 или с изчерпан резерв. Отидох в клиниката на Владимиров с очакването, че ще ми дадат час след няколко месеца или ще ми кажат, че не приемат пациентки над 42-43 години. Бях много изненадана, когато ми предложиха да си избера между няколко часа след 3 седмици. Още по-изненадана останах, когато ме прегледа, видя хормоните, обясни ми шансовете и ме попита аз какво мисля по въпроса. Съгласи се да пробваме, независимо от минималния шанс.
 Работата в клиниката е много добре организирана, отношението е перфектно. Докторът винаги си вдига телефона, включително когато е  в отпуск или на конференция в пужбина. На пункцията бяхме в самостоятелна стая с мъжа ми, донесоха кафе, вода и кроасан. Акушерка стоеше в коридора и обслужваше 2 стаи. Всичко това не ми прилича на място, на което не им пука дали ще се върнеш. След пункцията бях с много силни болки, за което го информирах по телефона. След това ми звъня 3 пъти, за да види как съм. Включително и вчера сутринта . Така, че аз няма как да съм недоволна от всичко това. Резервите ми са по отношение на терапията, която реши да предложи. Мисля, че не беше правилната за моя случай и затова обмислям къде и как да продължа.
Съжалявам, стана много дълго и започна да прилича на реклама на въпросната клиника. Аз спирам до тук. Има друга тема за този доктор.

# 606
  • sofia
PepinaD, всичко което казваш е вярно. Вероятно според него ти си имала реален шанс. Просто има случаи, с които не му се занимава, няма как да каже в прав текст, че е така, защото не е нито етично, нито пазарно ориентирано😀. Това беше моя акцент. Иначе нищо лошо за него.

# 607
Не ми се струва много редно да не му се занимава ... Все пак е лекар нали?

# 608
Сиси, как стои въпроса в Турция с имунологията? Имунологични биопсии, вливки и други подобни правят ли? Обръщат ли внимание на имунологични изследвания, назначават ли?

# 609
По-скоро мисли, че нямам шанс. Каза, че шансът ми е под 5% предвид възрастта и резервът ми. Подчерта, че с донорска яйцеклетка е над 50%, но все пак ме остави аз да реша. Същото ми каза и в петък след пункцията. Аз съм му източник на доходи, защо да не му се занимава. Все пак това му е бизнесът. Неприятно е, че ще му разваля успеваемостта, но това явно не най-важното за него.
Получих мейл от администраторите, че последователните постове били забранени, да си редактирам последния. В противен случай щели да изтрият всички след първия. Знаете ли какво имат предвид под последователни постове?

# 610
Сиси, как стои въпроса в Турция с имунологията? Имунологични биопсии, вливки и други подобни правят ли? Обръщат ли внимание на имунологични изследвания, назначават ли?
По принцип в ТР избягват биопсии, лепила и тем подобни,
не смятат, че са ефикасни, имат други методи.
Ако искаш вливки, ще ти направят, но не ги препоръчват.
Иначе, да, знам за момичета, на които е назначавал имунологични изследвания моят доктор,
аз също бях занесла, те важат до месец, защото бързо се променя имунологията.
Никой няма да ти откаже, ако държиш на тях, момичета са правили там вливки,
че излизат по-евтино. По принцип преди трансфер назначават лекарства
за сваляне на имунитета, затова не виждам полза от вливки,
аз лично няма да си правя. Докторът иска на всеки различни изследвания,
според предходните му опити.
pepinaD, последователни е, когато са един след друг, според мен.

# 611
Благодаря Сиси, беше ми полезно! Hug
Преднизолон ли назначават за смъкване на имунитета?

А какво означава 'имат други методи'?

# 612
  • София
Здравейте, момичета. Днес ми е деня преди пункцията. Притесняват ме няколко неща и за това с риск да досада, пак се обръщам към Вас.
1. Не би ли трябвало и днес да има блокираща овулацията инжекция. На мен ми бият цетротид, но вчера като питах сестрата вечерта след инжекция та с Хориомон ми каза, че не знае, защото само поставяла инжекции, а на мен нищо не ми дадоха, нито бележка, нито рецепта. Всички лекарства са ми при тях. 2. Миналият ден след прегледа ми поставиха менопур и цетротид, а вчера само цетротид, въпреки че уж ми бяха казали, че менопура ще е 2 дни по 225. И това напомних вчера, но нямаше менопур. Лошото е, че досиетата в Надежда не винаги са в манипулационната, а на мен явно са пропуснали да ми дадат бележка.
3. Вчера сестрата ме пита и как да ми постави хориомона, мускулно или в корема. И това не знаех, пак ме пита за бележка, но аз такава нямам. Би го в корема в крайна сметка.
4. Първа стимулация ми е и нямам изобщо никакви наблюдения. Не са много фоликулите 5, 6, предимно са в дясно и днес доста си ме наболява точно там. Това лош знак ли е или е нормално да има болки. Не са нетърпими, но си се усещат.
Май всичко се обърка в тая процедура. Не искам да се настройвам негативно, но искрено се надявах поне нещо да извадят, а с тези болки се страхувам да не започнат да се пукат.

# 613
Благодаря Сиси, беше ми полезно! Hug
Преднизолон ли назначават за смъкване на имунитета?

А какво означава 'имат други методи'?

На мен имуноложката ми е изписала Валтрекс и Азитрокс. Аз обаче трябва да ги пия няколко месеца и преди арт да си пусна отново изследвания. Бавно ми каза лекарката, че ще стане понижаването на стойностите.

# 614
В деня преди пункция няма нищо за поставяне. Не прави резки движения за да пазиш фоликулите. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт