Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 23

• 52 027
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Мартинелина..... и последната да затвори вратата Neutral Face

# 376
Мартинелина е твърдеее дългооо Rolling Eyes  Защо го причиняват на детето ?

Богдалина - на баба си Богомилка кръстена.

# 377
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Аз съм Цветелина... Еми, тая "лина" на края, никога не съм я харесвала и разбирала. Някак я лепят сякаш, по-купешко да звучи....
Бляк! И като цяло и името не си харесвам... Цвета би било по-добре да е, ама мама така решила...Unamused

# 378
  • София
Аз съм Цветелина... Еми, тая "лина" на края, никога не съм я харесвала и разбирала. Някак я лепят сякаш, по-купешко да звучи....
Бляк! И като цяло и името не си харесвам... Цвета би било по-добре да е, ама мама така решила...Unamused
Сменете го, става лесно и бързо - гражданско дело и трима свидетели, които да потвърдят, че всички ви знаят като Цвета. Имам познати, които са си сменяли имената, не е сложно и са много доволни

# 379
Цвета, моето име е със "слава" в края и ми идва дълго и някак излишно, а и е преизползвано това "слава". Но ... 

От фейсбук - Планимир ! За мое учудване, като пуснах в търсачката, илязоха още досто Планимировци, а аз не бях и чувала  ...

# 380
  • софия
Наистина напоследък хората го слагат това 'слава' на края на всяко второ име, без да се замислят какъв е смисълът . Слава на нещо.
Веднага се сещам за няколко примера, в които е просто ей така сложено накрая. 'Росислава' - слава на росата! ; Денислава - слава на денима....; Мартислав - слава на месец март......?!
ПС: в този ред на мисли, никога не съм разбирала името Десислава

# 381
Е, аз от няколко дни вече зная произхода и значението на Десислава - идва от старобългарския глагол "десити"- намирам, постигам , следователно цялото име означава намирам / постигам слава. И името Десислава не може да е в една графа с Мартислав, Росислава и други измислени имена, защото има история.

# 382
  • Телиш/Плевен
И още една гледна точка:
Де си, слава? >>> търсеща слава, оттам и пожелателното „да намира/постига слава“.

Цветелина за мен е страхотно име, но всеки има различен вкус.

# 383
На мен Цветелина ми харесва повече от Цвета.

Таниела Rolling Eyes

# 384
И на мен Цветелина ми е по-нежно и добре звучащо от Цвета и Цветана, жалко че не си го харесвате.

# 385
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Не бих тръгнала на 30г да го сменям, макар че зная че може. Като малка много исках, но така и си останах само с искането.

Може би се корени желанието ми в това, че искреното желание на майка ми било да се казвам Андреа/Адриана - на дядо ми Андрей, ама видиш ли да угоди на свекървата ме писала Цветелина, под предлог, че и майка й, брат й и баба й били с Ц и хем така - хем иначе... И вълкът сит и агнето цяло, един вид.
Още по-тъпо е, че и брат ми трябваше да вземе името на дядо ми, ама пак да угодим на новия свекър, го кръстихме с В - съвпада буквата, ама е на акушерката, дето го изродила...
Ей такива едни подмолни селяндурски опити да угодим...
За това моето дете не е кръстено на никой. И не подкрепям тази традиция с кръщаването на някой, пък бил той и чудесен човек с хубаво име, или заслужил тази чест.

Прощавайте за лирическото отклонение...

# 386
И аз едно отклонение, дано не се разсърдиш Hug
Скрит текст:
Песничката от аватара ти е със сгрешена дума (worm-->warm)

# 387
http://www.bgnow.eu/news.php?y18&cat=2&newsid=125262& … x4LaqxWWWsoyfrsgQ  за имената Десислава, Иванка и ред други Simple Smile

# 388
Имам братовчедка - Доброслава - на дядо си Добри и баба Славка. Обаче на мен сякаш името ми харесва Simple Smile
Иначе тези дни се видях с една приятелка на майка ми - Даряна Simple Smile

# 389
  • Най-красивата страна
Доброслава е старо славянско име.
Десислава ми харесва.
Не са измишльотини,като Мартинислава например.

Аз търся името на дъщеря ми в едни списъци и попадам на това
Хосе-с бг фамилия
Ардиана
Кара
Реджина
Станеслав
Селея
Мегани
Мазен
Ангели-това явно е някаква мода
Йорго
Русимир
Марижела
Кейси с бг фамилия
Карамфила-за малко дете е странно,но не е лошо името.
Цветелена
Магнолия-интересно име
Цветея
Ясина
Олександра
Галияна
Аристея-май е гръцко.
Неви-това е цялото име
Нереа-и това е гръцко или латинско.
Криста Дара
Серай

Последна редакция: пн, 24 дек 2018, 17:58 от -veni-