Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 септ. 2018, 23:51 ч.

Лазерна, Фото или Електроепилация – 6

 • 41 881
 • 742
 •   2
Отговори

Анкета

Какъв процент от окосмяването ви в зоните, които третирате, изчезна завинаги, в резултат на перманентните методи за обезкосмяване?

Опции:

* Може да изберете максимум 5 опции.

# 45
 • Мнения: 3 849
Сега се замислих нещо... При положение че апаратите за електроепилация са много достъпни като цена - 500 / 600 лв. (е, сигурно има и по-скъпи, но говоря принципно) - не е ли възможно човек да си купи такава машина и да се научи как да работи с нея в домашни условия?
Някъде бъркам ли в разсъжденията си? Rolling Eyes

# 46
 • София
 • Мнения: 289
Гърне без похлупак, и аз се чудя същото нещо вече 2-3 години. Проверявах цени, марки и т.н.
Дори при вариант без игла, а само с пинсета, цените са доста под цитираните от теб.

# 47
 • Мнения: 5 259
Аз пък за куриоз оставих всички косми да изникнат по краката от юни месец последния лазер без да ги бръсна. Щеше ми се да видя какво е останало, т.к. по начало нямах много косми, които имам пък русляви светли едни. Направих равносметка и като цяло след 5 процедури мога да преброя космите по краката. Останали са някакви 5-10 може би. Тънички, келяви. Обаче като ги измеря са дълги към 2 см Simple Smile Много дълги бе. А не са били толкова дълги преди. много странно. Кое им е повлияло на дължината. Разбира се, че ще ги обръсна. За експеримент ги оставих.

# 48
 • Мнения: 3 849
Arwen, знам, че тези апарати, които са на принципа на третирането с пинсета, не дават особено добри резултати, затова и рядко се ползват в козметичните студиа. Далеч по-ефективна е иглената електроепилация.
Наистина е любопитно защо никой досега не си е закупил такъв уред и не е пробвал да се обезкосмява самичък у дома.
Трудно ли е да се обучиш да боравиш с машина за иглена електроепилация, някой знае ли?

vici, wow, браво, страхотен резултат! Hug Само с 5 процедури и почти всички налични косми са изчезнали, макар да са по-скоро русоляви, както пишеш.
Припомни ми - с Диоден лазер ли те работиха? Александритен пробвала ли си някога?
С процедурите на лицето какъв прогрес отчиташ?
Колкото до втората част на поста ти - и при мен се е случвало. Не знам на какво се дължи. Понякога дадени косми (единични) израстват много дълги и дебели след третиране с лазер, въпреки че цялостно окосмяването във въпросната зона се е разредило значително. По моя интерпретация - един вид, мутирали са. Laughing Но това не е болка за умиране - и тези косми-ренегати биват ликвидирани на някакъв етап. Mr. Green

# 49
 • Мнения: 5 259
Гърненце, с Light Sheer диоден ме правиха, макар че хич не бях доволна. Явно съм очаквала с 1-2 процедури да се махне всичко. Но то това е в мойта глава Simple Smile и моите мечти. Александритен не съм пробвала, понеже съм била имала тен. Една процедура с някакъв Egg  беше на подмишници. Там пък нищо не опада от него. Ще ги минавам пак с диодния. Но не ми е спешно, т.к. и там имам по 4- 5 косъма тънки, които ако избръсна изникват след точно 2 месеца.

С процедурата на лицето пак с Light Sheer, мисля че ме удовлетворява резултата. Само горна устна третирах. Имах по няколко по-твърди дебели косъма отстрани на мустака. Махнаха се. Но по-скоро трябва да кажа, че не се махнаха напълно, а започнаха да растат тънки и сега цялата ми горна устна и проблемните места са с еднакъв мъх. КОето мен ме устройва напълно. Там просто всичко си никне. Нямам голи места абсолютно. Не е като на краката. Но пък и само мъх да имам не ми е проблем, т.к. съм със светъл косъм. И в момента всичкия тоя мъх е русоляв.

# 50
 • Мнения: 46
Здравейте, имам дъщеря на 16 години. Доста е окосмена и затова решихме да направим лазерна епилация на краката. Какво ще ме посъветвате? Дали не е рано, в предвид годините й? И ако някоя от вас може да ми каже, къде е добре да се отиде в Пловдив?

# 51
 • Мнения: 494
Дам, изследвала съм хормони и бяха ок, но окосмяването се увеличава. Казаха ми, че може от лазера да се възбужда растежа им. А в борекс не са ли няколко вида лазерите, кой препоръчвате?

# 52
 • Мнения: 3 849
Явно съм очаквала с 1-2 процедури да се махне всичко. Но то това е в мойта глава Simple Smile и моите мечти.
О, да, vici, да се надяваш, че космите ще изчезнат с 1-2 процедури, си е чиста утопия. Laughing При някои от нас дори с 10 процедури не се получава и е необходимо поне 2 или 3 пъти по толкова, за да се постигне задоволителен и дълготраен резултат.
Между другото, и мен до момента са ме правили предимно с "Light Sheer". Simple Smile

Александритен не съм пробвала, понеже съм била имала тен.
Да, при третиране с Александритен лазер е много важно кожата да е максимално по-светла. Но чак да ти откажат процедура ми е малко странно. Явно наистина си имала стабилен тен и операторът е предпочел да не рискува да те изгори. По принцип е можел просто да те мине на по-ниска мощност, но така е преценил.

Една процедура с някакъв Egg  беше на подмишници. Там пък нищо не опада от него.
Да не би да става въпрос за YAG лазер?

Здравейте, имам дъщеря на 16 години. Доста е окосмена и затова решихме да направим лазерна епилация на краката. Какво ще ме посъветвате? Дали не е рано, в предвид годините й? И ако някоя от вас може да ми каже, къде е добре да се отиде в Пловдив?
Аз мисля, че не ѝ е твърде рано, но все пак - не съм медицинско лице.
Консултирайте се с поне няколко специалиста, преди да пристъпите към лазерна епилация.
Читаво студио в Пловдив не мога да препоръчам, за съжаление - дано някой друг се включи с референции. Peace

Казаха ми, че може от лазера да се възбужда растежа им.
Да, възможно е. Аз точно това имах предвид, като споменах "реакция на тялото" в миналия си пост.

А в борекс не са ли няколко вида лазерите, кой препоръчвате?
В "Борекс" работят единствено с Диодни лазери, не разполагат с Александритни. Иначе, имат 2 модела, с които извършват лазерната епилация: "Light Sheer" и "Vectus". Действието им уж е еднакво, но първият е предназначен за малки зони - лице, единични косми и т.н., докато с втория се обработват големите - крака, ръце, интимна област и т.н. - тъй като е с по-голям накрайник и времето за обработка значително се съкращава. Освен това, процедурите с "Vectus" излизат далеч по-евтино. Този лазер го има сАмо в студиото на "Борекс" на бул. "България" - в другите им 2 центъра е наличен единствено "Light Sheer". Peace

# 53
 • Мнения: 5 259
Гърненце, за александритния не мисля че чак пък толкова черна да съм била. Но тоя доктор ми отказа. Явно не му се рискува. Той моя тен след море и солариум едва си личи. Ако не ме познаваш ще речеш че съм такава бяла. Много ми се ще да го пробвам тоя александритен. Чух че не боляло с него. Иначе, да Yeg за мишниците ползва, ни много ме биля с него и хем някакъв студен въздух ми пускаше.

# 54
 • Мнения: 3 849
Потвърждавам, че с Александритен лазер е почти напълно безболезнено. Особено на тези, които са ползвали сАмо Диодни лазери преди това и са "калени" на болка, Александрит-ът ще им се види "песен". Laughing

# 55
 • София
 • Мнения: 11 121
Сега се замислих нещо... При положение че апаратите за електроепилация са много достъпни като цена - 500 / 600 лв. (е, сигурно има и по-скъпи, но говоря принципно) - не е ли възможно човек да си купи такава машина и да се научи как да работи с нея в домашни условия?
Някъде бъркам ли в разсъжденията си? Rolling Eyes
И да, и не.
Ако става дума за малки зони на крака и ръце, можеш да се правиш сам според мен. Но старите апарати имат само галваничен поток, новите инат термо, бленд, смесено и много по-щадящи игли. Има едни позлатени, примерно. За съжаление предимно на запад работят с такива.
Второ, на различните зони космите са много различни. Като посока, като дълбочина и като разположение на фоликулите (примерно кръстосани) и т.н. Изискват се бая умения, за да се убие луковицата. Ти можеш да вкараш иглата, да пуснеш ток и косъмът да излезне, но ако не си вкарала иглата на нужната дълбочина, този косъм няма да е убит. Ако имаш мъх на опакото на дланта или над лакътя- не става. Няма толкова тънки игли в България.
Ии трето, за което не съм 100% сигурна, защото минаха едно 5-6г., откакто се бях интересувала- по- сносни апарати първа ръка не се продават на физически лица.
На лице, интим и подмишници абсурд да се работиш сам. Заради ъгъла, увеличението ии наличието само на две ръце, както и на огледало.

Относно момичетата с проблеми от лазера ан лицето.
По принцип не е нужно да имаш разместени хормоно, за да имаш свръхчувствителност на андрогенните рецептори. Демек "нещата", които стимулират космените фоликули, а те не да само тестостерон и свободен тестостерон, скачат супер лесно при много малки и невлияеьи на другите хора стимули. Обикновено са храни, лекарства и други медикаменти, но съм чела проучвания, че енергията, подавана от лазера, може да има този тригър за хормонално зависими зони.

# 56
 • София
 • Мнения: 289
Гърне, и аз имам такава информация, че терапията с игла е по-ефективна, макар и лично да не съм я ползвала. От години третирам зоната над горна устна с електоепилация в козметичен салон, но само с пинсета. Резултатите ми са добри, а я правя горе-долу веднъж на месец, тоест не е често. Не оспорвам, че с игла резултатите идват по-бързо и че самата процедура е далеч по-ефективна. Моята причина да избирам пинсетата е, че с иглата все пак всеки път има проникване и съответно нарушаване цялостта на кожата. До колкото зная от мои близки приятелки, които правят тази процедура, за да е успешна тя е много важно козметикът да е много добре обучен и опитен. Моя близка споделяше, че операторът трябва да е много прецизен, а иглата трябва да влиза под точно определен ъгъл, съобразено с разтежа на косъма, също че е болезнено. Понякога самата кожа се наранява и след това може в третираната зона да има леко изгаряне, подуване, тъмни петна, точици и т.н. Това са причините, поради които аз не посмях да третирам лице с игла.
Преди почти 20 години направих процедури с лазер на една зона и все още нямам косми там. От доста време обмислям да третирам по същия начин най-големите участъци от тялото - ръце, крака и т.н. Имаше причини, които ме забавиха във времето (като бременности, кърмене и т.н.), но ето че вече нямам противопоказания, така че смело и с усмивка пристъпвам към действие. Имам запазен час във Versus съвсем скоро, ще третирам цели крака, цели ръце, интим + подмишници. Надявам се да остана доволна от резултатите и след време да се похваля и тук.

# 57
 • София
 • Мнения: 11 121
Косъмът не е проводник. Само казвам.

# 58
 • Мнения: 1 610
Аз ходя на Александритен лазер на интим и мишници. Мен си ме боли, особено някои места на интима си боли много. Но от както ползвам крема Емла за обезболяване, съм много по-доволна.

# 59
 • Мнения: 3 849
ioana_g, а в кое студио ходиш? Извинявай, може да съм те питала и преди.

Общи условия

Активация на акаунт