Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лазерна, Фото или Електроепилация – 6

 • 43 440
 • 742
 •   1
Отговори

Анкета

Какъв процент от окосмяването ви в зоните, които третирате, изчезна завинаги, в резултат на перманентните методи за обезкосмяване?

Опции:

* Може да изберете максимум 5 опции.

 • Мнения: 4 257
Разликите между:

Лазерна епилация:
Всяка машина, наречена лазер, има кристал, който определя и вида му (неодимов, рубинов, александритов). Лазерите излъчват според вида си, в строго селективен спектър (808 nm., 755 nm., 1064 nm.). Според вида си, могат да третират всякакъв вид окосмяване – както светли, така и тъмни косъмчета.

Фотоепилация:
Наименованието ѝ IPL се превежда буквално – интензивна пулсираща светлина. IPL машините излъчват и въздействат в широк светлинен спектър (от 600 до 1200 nm.). Приложими са за светли кожи с тъмен косъм, тъй като светлината от фотоепилатора се "привлича" от меланина (тъмният пигмент в косъма).

Електроепилация:
Бива 2 типа – иглена и безиглена (с помощта на пинсета). По-ефективна и по-разпространена в България е иглената електроепилация. Сигурен метод за премахване на руси и тънки косми, върху които не може да бъде повлияно с лазер. Много фина метална сонда (игла) пронизва в паралелна позиция всеки фоликул, като през него се прокарва регулиран нискочестотен ток, който поврежда трайно структурата на косъма. Това положение се задържа няколко секунди, като преди иглата да се извади, се спира притокът на ток. Иглите, с които се извършва процедурата, са стерилни и за еднократна употреба. Недостатъци на процедурата – набелязаната зона се обработва твърде бавно, тъй като космите се третират един по един, и при по-чувствителните кожи е налице известна опасност от белези и пигментации, които да останат след процедурата.

Колко процедури са необходими за траен ефект?
За лице – между 8 и 12;
За тяло – между 5 и 9.

От какво зависи броя на процедурите?
От избора на апарат, с който ще третирате съответната зона;
От зоната, която ще третирате;
Хормонален баланс;
Период, на който извършвате процедурите.

Какво означава траен ефект?
Предполагаемо, няколкогодишен. Вечно "безкосмие", за съжаление – е много трудно постижимо.

Кога се вижда ефектът от процедурата?
При добре извършена процедура, ефектът започва да се наблюдава между 10-тия и 20-тия ден, след направата на съответната зона. Изразява се в цялостно или частично "окапване" на нежеланите косъмчета.

Кога не се правят такива процедури?
Стафилококова инфекция на кожата;
Херпес симплекс;
Онкологични заболявания в периода на лечение или при неефективност на лечението;
Бременност;
Прием на лекарства, увеличаващи фото-чувствителността;
Силен тен на кожата;
Използване на автобронзанти.

Линкове към старите теми: 1, 2, 3, 4 и 5.

# 1
 • Мнения: 4 732
Мерси за темата. Чакам да ми падне тенът и ще пробвам нещо - домашен фотоепилатор или салонен лазарен.

# 2
 • Мнения: 4 257
 Момичета, както виждате, този път пуснах и анкета. Peace Всяка потребителка има правото да отбележи до 5 опции - да речем, ако е третирала много на брой зони и иска да отчете прогреса на всяка една от тях поотделно. Мисля, на всички ни е ясно, че думата "завинаги" във въпроса към анкетата е условна - става въпрос за косми, които са изчезнали за постоянно, или поне привидно е така.

ВАЖНО: Моля, участвайте в анкетата, отчитайки резултатите само на зони (лице или тяло), върху които сте извършили пълния курс от необходими процедури! Тоест, направили сте си препоръчителния брой манипулации, за който се смята, че гарантира оптимални резултати - пълно или почти пълно (над 90%) премахване на космите в дадената зона. Моля, не слагайте отметки в анкетата за зони, които сте третирали едва 2-3 пъти, защото резултатите няма да са обективни и анкетата ще загуби част от смисъла си.


Опцията, която аз лично отбелязах, е "Между 70% и 80%", защото смятам, че горе-долу това е резултатът, който имам на следните зони: лице, подмишници, корем. В тези области се наблюдава доста значително изчистване, но все още около 1/5 (или дори малко повече) от окосмяването продължава да си вирее необезпокоявано. Да уточня, че имам много на брой лазер-сесии през годините (в "Борекс"), т.е. този резултат не е постигнат с едва 5-6 процедури... Почнах и процедури на целите крака, но понеже до момента мога да се похваля само с 2 лазерни сесии там, не съм ги отчела в анкетата. Като направя необходимия брой процедури, ще видим какъв ще е крайният резултат. Определено на краката се забелязва отличен напредък, което сАмо може да ме радва. thumbsup

Последна редакция: ср, 19 сеп 2018, 20:23 от bubanka

# 3
 • София
 • Мнения: 11 898
Благодаря за новата тема! Simple Smile В момента нямам актуални резултати, но ще споделя нещо, което ми се стори странно. Относно различното повлияване, че явно не е само от човек на човек и от зона на зона.
Както преди коментирах, бях ходила преди доста време на иглена електроепилация пробно- на малки зони от двата крака.
Около глезените беше от вътрешната страна на краката и бях си набелязала 2 бр. "територии" с по определен брой косъмчета. Да, броих ги. И изглеждат много малко на малка зона, но като започнеш да броиш, нещата не се оказват така. Laughing
Един тур направих и едната зона беше с 130, другата с по 140. Един и същи оператор, еднакви зони като местоположение, но едната беше намяляла след време на 110, примерно, а другата- на половина точно-70. Стори ми се странно.
Краката уж не се водят хормонална зона. Това би било единственото обяснение за мен.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 3 495
Гърне без похлупак, благодаря за темата Kissing Smiling Eyes

В анкетата отбелязах 70-80% - опит с брадичка, подмишници и интим над 10-12 процедури. За горна устна ще отбележа 10-20%, но там имах мъх и след 5тата процедура се отказах, тъй като не видях почти никакъв резултат.

The Catcher in the Rye, на мен десният ми крак е по-космат от левия Grin С годините и редовното епилиране оредяха много, но все си мисля, че е свързано с развитието на едната половина на тялото спрямо другата.

# 5
 • Мнения: 4 989
Благодаря за темата! Аз гласувах с 60-70%, защото съм още в началото, но също доволна от резултата до момента.
И аз ще чакам тена ми да падне и отивам за следваща процедура.
Обмислям и подмишниците да третирам, колко време трябваше да се бръснат, че сега ходя с кола маска да ги махат?

И, също така, кои се водят хормоналните зони? Thinking

# 6
 • Мнения: 64
Всъщност аз още събирам мнения и информация. С удоволствие ще следя темата. Някъде бях чела, че всъщност понякога броят на процедурите зависи и от мощността на самия уред.

# 7
 • Мнения: 4 732
Здравейте,
Някой има ли доволен/недоволен от това студио - Dupissima?

# 8
 • Мнения: 2 198
офтопик: нямам мнение, но името им е чудно. Simple Smile

# 9
 • Мнения: 4 257
Това е един салон, интензивно рекламиран от Николета Лозанова през годините, което лично мен ме отблъсква като клиент, но всеки с предпочитанията си. Simple Smile

# 10
 • Mediterraneo
 • Мнения: 29 393

Обмислям и подмишниците да третирам, колко време трябваше да се бръснат, че сега ходя с кола маска да ги махат?

И, също така, кои се водят хормоналните зони? Thinking

Аз бих спряла с колата поне месец преди лазера. Хормонална зона е лицето, за други не знам.
Аз гласувах с 90-99 процента, визирайки лицето, защото само там съм направила препоръчителния минимум процедури. По брадичката са над 95%, на горна устна, да речем, 90%.

# 11
 • Мнения: 4 257
Момичета, с помощта на модератор, направих малка корекция в публикацията ми под #2 в темата.
Въведох леко пояснение (това в червено), във връзка с анкетата, за да бъде тя максимално точна и обективна. Peace Съответно, премахнах един от гласовете си, който първоначално бях дала за зона, с чието третиране съм стигнала до половината.

# 12
 • Мнения: 4 257
Хормонална зона е лицето, за други не знам.

Мисля, че освен лицето, интимната зона също се води "хормонална". Peace

# 13
 • Mediterraneo
 • Мнения: 29 393
Да, предполагах го като се има предвид по- трудното повлияване по принцип, за което съм чувала. Нямам собствени наблюдения още, имам само 2 процедури там. Редуцирането е около 30% да речем.

# 14
 • вече Пловдив
 • Мнения: 1 910
Гласувах с 80 - 90 % за горна устна и брадичка. Направила съм пълен цикъл процедури там. Нямам опит обаче с други зони. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт