Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лазер, Фото, Elos или Електроепилация – 5

 • 64 601
 • 744
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 569
Разликите между:

Лазери:
Всяка машина, наречена лазер, има кристал, който определя и вида му (неодимов, рубинов, александритов). Лазерите излъчват според вида си, в строго селективен спектър (808 nm., 755 nm., 1064 nm.). Според вида си, могат да третират всякакъв вид окосмяване – както светли, така и тъмни косъмчета.

Фотоепилатори:
Наименованието им IPL се превежда буквално – интензивна пулсираща светлина. IPL машините излъчват и въздействат в широк светлинен спектър (от 600 до 1200 nm.). Приложими са за светли кожи с тъмен косъм, тъй като светлината от фотоепилатора се "привлича" от меланина (тъмният пигмент в косъма).

Elos епилатори:
Елос епилаторите съчетават в себе си два компонента – биполярна радиочестота и енергия от светлинен спектор (дължина на вълната – 900 nm.). Също като лазерите, са приложими при всякакъв вид окосмяване.

Електроепилация:
Бива 2 типа – иглена и безиглена (с помощта на пинцета). По-ефективна и по-разпространена в България е иглената електроепилация. Сигурен метод за премахване на руси и тънки косми, върху които не може да бъде повлияно с лазер. Много фина метална сонда (игла) пронизва в паралелна позиция всеки фоликул, като през него се прокарва регулиран нискочестотен ток, който поврежда трайно структурата на косъма. Това положение се задържа няколко секунди, като преди иглата да се извади, се спира притокът на ток. Иглите, с които се извършва процедурата, са стерилни и за еднократна употреба. Недостатъци на процедурата – набелязаната зона се обработва твърде бавно, тъй като космите се третират един по един, и при по-чувствителните кожи е налице известна опасност от белези и пигментации, които да останат след процедурата.

Колко процедури са необходими за траен ефект?
За лице – между 8 и 12;
За тяло – между 5 и 9.

От какво зависи броя на процедурите?
От избора на апарат, с който ще третирате съответната зона;
От зоната, която ще третирате;
Хормонален баланс;
Период, на който извършвате процедурите.

Какво означава траен ефект?
Няколкогодишен. Завинаги "безкосмие", за съжаление – няма.

Кога се вижда ефектът от процедурата?
При добре извършена процедура, ефектът започва да се наблюдава между 10-тия и 20-тия ден, след направата на съответната зона. Изразява се в цялостно или частично "окапване" на нежеланите косъмчета.

Кога не се правят такива процедури?
Стафилококова инфекция на кожата;
Херпес симплекс;
Онкологични заболявания в периода на лечение или при неефективност на лечението;
Бременност;
Прием на лекарства, увеличаващи фото-чувствителността;
Силен тен на кожата;
Използване на автобронзанти.

Линкове към старите теми: 1, 2, 3 и 4.

# 1
 • Мнения: 4 569
Ако трябва да добавя или редактирам нещо по заглавния пост, пишете - имам 24 ч., за да направя това. Peace

# 2
 • Мнения: 663
Записвам се, за да чета, тъй като ще си търся ново студио за лазерна епилация. От Vanity zone след 2 месеца отново ми се появиха всички ...

# 3
 • Мнения: 4 569
borisova.v, много неприятно. Sad
Наистина ли всичко се възвърна, до последния косъм?
За лазерна епилация ли иде реч?
Принципно до 2 месеца след процедурата по-голямата част от космите израстват отново, но все трябва да има определен брой, които са напълно унищожени, и това трябва да е видимо, а не да се чудиш дали си въобразяваш.
Смело сменяй студиото. Peace
Съветът ми към всички е, когато пробвате лазерна епилация в център, в който не сте ходили до момента, винаги да стартирате с малка по размер зона, която, съответно, ще е и по-бюджетна като цена. Така, дори и да не сте доволни от ефекта, няма да сте се набутали с много пари. Money

# 4
 • Мнения: 2 198
Мислех да ходя в Нирвана, но май се разубедих след поста от предната тема.

# 5
 • Мнения: 4 569
А на мен ми е интересно, някой ходил ли е в 'Skin Line', за да сподели мнение?
Доколкото виждам, това е студиото в София, държащо най-високи цени на услугите си (не само на лазерната епилация). По-високи дори от тези на 'Borex', където ходя аз от години. Та, изкушавам се да разнообразя, но все не намирам удачна възможност.
Ако сте го посещавали, моля, споделете опит. Simple Smile

# 6
 • Мнения: 5 360
А бургазлийки има ли с отзиви? Ако не намеря тук, съм харесала Армада в Пловдив.

# 7
 • Мнения: 2
А бургазлийки има ли с отзиви? Ако не намеря тук, съм харесала Армада в Пловдив.
Стават

# 8
 • Мнения: 2 635
Записвам се, за да чета, тъй като ще си търся ново студио за лазерна епилация. От Vanity zone след 2 месеца отново ми се появиха всички ...

След процедурата от 7 до 20 дни, изпадаха ли ти космите? Ако са, означава, че са изгорели тези, които са били налични към момента на процедурата.
Тези които са ти поникнали 2 месеца след процедурата са 'нови' косми, които не са били във фаза на растеж и на повърхността на кожата, следователно няма как да са били третирани. Необходими са няколко процедури през определено време за да могат да бъдат обхванати и унищожени всички косми, с една и две процедури няма как да стане.

# 9
 • Mediterraneo
 • Мнения: 31 871
Цитат
Да ви попитам има ли някаква минимална възраст за лазерната епилация, защото дъщерята на моя приятелка  има интерес към процедурата.

Аз говорих с медицинското лице в студиото, което посещавам. За минимална възраст- няма, но трябва да са минали поне 3 години от първия цикъл на момичето. Още по- добре- 3 години редовен цикъл( знаем, че в началото е възможно на момичето да му дойде, после няколко месеца не, после пак и така), минимум. Аз питах заради моите момичета, голямата е на 12, още няма цикъл.

# 10
 • Мнения: 1 066
Аз много се колебая дали си струва да си вложа парите във фотоепилатор за домашна употреба - вероятно Филипс. Нямам възможност да посещавам център, т.к. трябва да правя доста зони, но не знам дали не са ми прекалено големи очакванията и при положение, че се "святкам" сама. Определено не очаквам ефект завинаги, но поне докато правя поддържащите процедури да има задоволителен резултат, който да не налага нон стоп прилагане и на други методи.

А смятам че фото /и лазер/ епилацията е може би единствен вариант за мен, т.к. от кола маска се изривам и не успявам да махна всичко /а в салон ми отлепиха брутално кожата/; самобръсначка ежедневно не ми понася, епилатор ми причинява много обърнати косми и рани и отново не чисти на 100%.... ми то друго не остана. Simple Smile

Иначе съм много светла, но не бяла, с тъмен косъм, който сега в края на лятото обаче по откритите зони е изсветлял доста.

Какво ще ме посъветвате? И реално има ли съществена разлика между епилатори за 300/600/1000лв. да речем, защото на мен психологическата ми граница е 500лв.. Grinning

# 11
 • Мнения: 1 066
Впрочем, в произволно избрано ръководство за употреба на уред на Филипс пише следното за възрастовите ограничения:

Уредът не е предназначен за деца под 15-годишна възраст. Тийнейджърите между 15 и 18 години могат да използват уреда със съгласието и/или съдействието на родителите си или хората, които имат родителски права над тях.

Хормоналните нива и промени в тялото очевидно влияят на ефективността и могат да имат различни последици /хипер/хипо пигментация/, та предполагам затова е посочено такова условно възрастово ограничение.

Впрочем в Упътването има и доста друга полезна информация, не пречи да му хвърлите по едно око, изяснени са доста от въпросите, които се коментират в тази и други теми, засягащи фотоепилацията.

# 12
 • Габрово
 • Мнения: 5 234
Понеже имам горе-долу същите проблеми при другите методи за обезкосмяване, си взех един от най-евтините модели на Лумеа през зимата. Третирам само зони по тялото, по лицето нямам нужда и реших да мина без допълнителни приставки, филтри или каквото там са точно. В салон нямаше да издържа финансово, освен че ми е неприятно да ме докосват непознати.
Не мога да кажа че съм махнала всичко на 100% и определено трябват поддържащи процедури редовно.
Всеки се повлиява различно от фотоепилацията, от това което изчетох като коментари, може би първо малка зона в салон би било добре, за да се види има ли смисъл. Макар че при мен и различните зони се повлияха в различна степен и с различен брой процедури. С домашен уред от това което изчетох при някои окосмяването се повлиява много бързо, при други иска повечко процедури... но там и мощността на уредите е по-ниска от тези в салон, явно се застраховат откъм безопасност, все пак в салон или клиника се предполага че персоналът е достатъчно компетентен да подбере правилната мощност за всяка кожа.

# 13
 • Мнения: 315
В предишната тема коментирахме  епилирането на лице с лазер. Като е по-малка зоната, по-малко процедури ли се правят и има ли опасност от изгаряне, за диоден лазер питам?

# 14
 • Mediterraneo
 • Мнения: 31 871
Не се правят по- малко процедури, напротив, за лице са повече. Аз ще правя 8 на лице и 6 на подмишници. Засега това съм купила, нататък ще видим.
За изгарянето смятам, че винаги съществува риск, независимо от третираната зона.

Общи условия

Активация на акаунт