Гримиране - идеи и техники (Тема №71)

• 55 820
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
По повод коректора под очите, споделете пиниз против patchy вид. Овлажнявам добре кожата и ползвам пестеливо коректора, но си седи супер сух.

Има голямо значение и какъв коректор използваш. Някои просто са много изсушаващи.

# 571
Чудесен е клипът наистина. Много ми хареса как сложи ружа, също и четката за руж и бронзър.
Някой да има идея каква е или за подобна?
Да, специфичният шрифт на ББ беше на четката  - от тези по-стари серии май ще да е!
Всички четки във видеото бяха на Боби Браун ми направи впечатление!
https://www.barneys.com/product/bobbi-brown-classic-brush-collec … on-505091238.html

Много благодаря за мненията за Черешовата и Born to Run!
Значи и на Худа да обърна внимание Simple Smile

По повод коректора под очите, споделете пиниз против patchy вид. Овлажнявам добре кожата и ползвам пестеливо коректора, но си седи супер сух.
Аз смесвам с (богат и/или озаряващ) крем за очи, ако се налага...

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 15:54 от Agent Provocateur

# 572
Значи и на Худа да обърна внимание Simple Smile
Е, ти пък, къде без Худа!  Joy Joy Joy
Аз лично не съм от феновете.  Peace

Питането ти беtе конкретно за UD. Ако го разшириt още малко, горещо ти препоръчвам да погледнеш и джинджърбреда на Too Faced.  Wink

# 573
Даааа Джинджърбред е много хубава палитра.
А Худа..... без нейните палитри не може, ако си голям фен на цветен грим. И имаш възможност разбира се за глезотии.

# 574
Денси, как е Джинджъра като пигмент в сравнение с Худите (без нюд, още се ритам, че взех черешката вместо нея).

# 575
Денси, как е Джинджъра като пигмент в сравнение с Худите (без нюд, още се ритам, че взех черешката вместо нея).
Има хубав пигмент. С Худа нищо не сравнявам аз, тя е трепач в пигментите, но и се прашат матовите. А с глитърите трудно се работи, ако не си много печен в грима. И все пак е може би най-доброто за ярък, цветен, много сложен грим.

# 576
О, със сигурност самите палитри на Худа са много добри, поне едно лошо мнение не съм прочела, честно казано.
Скрит текст:
Просто аз на самата Худа, като Худа не съм фен, та от там идва и бойкотът ми на палитрите й. Не че нямам нейни червила и мигли, но тогава още не ми беше толкова анти.  Whistling

# 577
Тили Hug Hug Hug
Станала съм токова тежка гемия за гримове, особено във ерата на стробинг и шимъри и глитъри! На моята 40+ год И мазна кожа тези визии не са особено сполучливи Wink А и вече не правя многоцветни визии...

Има тънкости, които на по-зряла кожа утежняват и стоят недобре.
.... Така ще запазите естествено излъчване и няма да приличате на мумия.

Agent Provocateur, не знам аз не следя много влогъри. На Андреа попаднах едва наскоро, тъй като открих, че има много сходни с моите принципи на грим. Смятам съветите ѝ за доста практични особено за начинаещи. Не съм фен на твърде наклепаните лица.
Да, разбира се, съгласна 100% за тънкостите - и за зряла има и за мазна има и за суха и за discolorations § pigmentations, но аз лично не помня някой да е поискал съвет по следния начин: "дами, искам да постигна максимално естествена (или драматична вечерна) визия - посъветвайте ме. На 39 съм, Кожата ми е смесена, но дехидратирана, пори около носа, сухи участъци и пигментни петна отстрани + дълбоки сини кръгове под очите съчетани с пачи крак. Естественият ми контраст е висок, аз съм драматична и екстравагантна като стил. А да - и веждите ми са твърде тънки. Кои продукти и какви техники и четки да ползвам за максимално добър ефект?"

След което ако искаш да помогнеш ти остава само да хвърлиш боб и да се надяваш, че от съвета ти ще има поне 10% полза Grinning
Аз следя доста, следя е тежко казано, понякога преди заспиване препускам по новия контент в тубата и/или ИС, ако нещо ми привлече погледа - запазвам за бъдещи референции. И всеки MUA си има някакъв стил, да, така е!
PS Между другото много обичам да чета коментарите на потребителите под дадено видео - научават се много неща и виждаш и други гледни точки и подходи!

Още едно видео за млади и хубави (с несиметрични вежди)  - вечерен грим от Шарлът Тилбъри!
https://www.youtube.com/watch?v=eP9qjXdv6NM

И едно-две за "зрели" дами като нас Wink
https://www.youtube.com/watch?v=f-SZA1tkViU
https://www.youtube.com/watch?v=q1fRK6okRN8
Добре де, още едно, за кръгло лице, че аз съм от тях:
https://www.youtube.com/watch?v=6IodKbCAyfU
И още няколко типа за зряла кожа:
Скрит текст:
Позвольте добавить немного пунктов в Ваш макияж:( я визажист и мой опыт выявил следующие правила)
0.До праймера при возрастной коже обязательно нанесение увлажняющей и подтягивающей маски
1.На губы вместе с праймерами наносим плампер ( до нанесения помады), праймер вокруг глаз обязательно должен содержать силикон.
2.В тональный крем добавляем 1-2 капли жидкого хайлайтера
3.Никакого татуажа!!!!!!!!! (Можно было бы миллион восклицательных знаков поставить- поставила бы)
4. Для макияжа бровей лучше не карандаш использовать, а помадку и тушь с фиброй)
4. Стрелки если и делаем , но не чёрные, а серые и коричневые используя тени для глаз и увлажнённую кисть.После !!!! Края стрелки надо растушевать вверх, нижнее веко Вы растушевали как надо, а на верхнем оставили стрелку  не растушеванной.
5.Под бровь используем не тени, а  консиллер ))) Вы краситесь по-старинке. Под бровь тени не наносят , сначала наносят растушевочный цвет в сладку века, стушевывая его в кожу
6.Каплю хайлайтеоа обязательно наносим во внутренний уголок глаза
7.В возрастном макияже очень желательны жидкие персиковые тени на середину верхнего века.
8. Пудры: очень мелкого помола и лучше без цвета ( а ещё лучше призматические: обычно выглядят как несколько цветов , не смешанных между собой, например Живанши)
9.Под глаза никакой пудры !!!!!!!
Нужен нескатывающийся консиллер
Плюс призматическая транспарентная пудра
10.Скульптор лучше использовать на полном мясистом лице и лучше жирный скульптор, а не сухой.
Линии скульптурирования: тут у Вас вообще все не верно. Прямые линии под запретом. Я бы Вам вообще нанесла только два цвета румян и не прямыми линиями, а именно полукругом на ограниченную область и выше естественной линии скул.Для этого кисти должны быть не крупными
11.карандаш для губ!!!!
Обязателен!!!!
И никакого перламутра!!!
Блеска слишком много
Помада , довольно плотная, с уходовыми свойствами ( такие есть только в люксе) сатиновая или с деликатным дорогим блеском

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 17:09 от Agent Provocateur

# 578
Аз пък съм фен на Худа от много години, когато беше обикновен блогър и каквото и да съм пробвала и купила, много ми харесва и го ползвам с голям кеф. Различни са и нещата, ярки, добри, пищни. Има много разлики с другите професионални марки и цели вселени с луксозния висок клас. Разбира се и различен таргет.

# 579
Агент, цитатът в скрития текст откъде е? Звучи ми много добре, интересно ми е кой го е написал и с удоволствие бих прочела повече неща от въпросния човек.

# 580
Агент, благодаря за линка, но тази четка я няма в него. Или е някаква друга нейна, или въобще не е нейна.
По щандаловете на Боби Браун не съм виждала четки, но ще се загледам другия път.

# 581
  • София
Козметиката на Худа хич не е мой тип - много цвят, много блясък, много чудо, но пък аз съм от тези, които я харесват като явление. Затова се изкуших с нюд палитрата, разбира се и някои от червилата й също много харесвам.
За мен тя е жена от арабските селения, която има воля и сила да променя средата за жените, която здраво работи и печели добре, та затова заслужава подкрепа Simple Smile

# 582
Агент, цитатът в скрития текст откъде е? Звучи ми много добре, интересно ми е кой го е написал и с удоволствие бих прочела повече неща от въпросния човек.
Забърсах го изпод едно друго видео, защото ми хареса и на мен и съм съгласна Grinning
Скрит текст:
коментарите под това видео
https://www.youtube.com/watch?v=rQZ7-HExucw
потребител: Лоскутики

Check - новите и четки са с бели дръжки, старите бяха с черни. Защо не им пратиш един имейл на съпорта на сайта и с линк към видеото и въпрос коя точно е четката? Но четката е нейна, всички до една във видеото бяха нейни ИМХО.

# 583
Оо, на палитрите на Худа съм голям фен. Напоследък ме изби на тъмни и червени цветове и умирам от кеф, когато хвана Mauve Obsession.
Уж коректорите, които ползвам не са изсушаващи, ама верно мога да пробвам да смеся с нещо, преди време така правех с ФДТни.

# 584
Фон дьо тенът обаче на Худа е страшилище. Покривен, маска.

Общи условия

Активация на акаунт